Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
igen

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
még 160as tárcsával is?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

bb5 elég egy 75 kilós embernek túra terep utcai használatra?

még sok is:)

Köszi az infót!

Jó megoldás az hogy elõre bb7 hátra BB5 VAGY INKÁBB mindkettõ bb7 legyen?

üdv, lakisoft

Én is így tennék. Elõl nincs fékem, hátul egyelõre V, de ha tárcsa lesz akkor az BB5 lesz az biztos.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

bõven...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

csak honnan szerzel külön féknyerget és fékkart?
amugy a kiállitáson már volt 2007-es bikers guide.

A Malinál kapható.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ja, és még egy kérdés. A bikkmakkban elkövették, hogy a Marta kart a Louise munkahengerrel párosították. Szal ez a trükk csak abból áll, hogy szimplán össze kell csavarozni a munkahenger, a fékcsövet meg a kart, olaj bele és kész, vagy kell hozzá valami egyedileg tuningolt dolog is?

nem kell hozzá semmi trükk, simán kompatibilis. csak honnan szerzel külön féknyerget és fékkart?
amugy a kiállitáson már volt 2007-es bikers guide.
juicy7-et meg nem vennék :) inkább egy marta elõre-hátra, és adapterezem 180/160-ra. (sõt, én magamnak 205/205-re adapterezném :D)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

lakisoft

lakisoft

vendég

• fórumtag
  • 15 posts

fékerõben sok különbséget nem észleltem, leginkább az állíthatóság amiben különbözik, viszont pont ez az amiért én ha vennék féket megint, lehet kiadnék többet érte. a BB5-nél a mozgó pofát csak a bovden húzásával tudom ugye állítani, igy viszont ha megfeszül a rugója, akkor már a húzása nem lesz olyan finom, ugyhogy sokat kellett szenvednem mig viszonylag jó lett. A bb7-et beállítani viszont gyerekjáték:)

Köszi az infót!

Jó megoldás az hogy elõre bb7 hátra BB5 VAGY INKÁBB mindkettõ bb7 legyen?

üdv, lakisoft

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
fékerõben sok különbséget nem észleltem, leginkább az állíthatóság amiben különbözik, viszont pont ez az amiért én ha vennék féket megint, lehet kiadnék többet érte. a BB5-nél a mozgó pofát csak a bovden húzásával tudom ugye állítani, igy viszont ha megfeszül a rugója, akkor már a húzása nem lesz olyan finom, ugyhogy sokat kellett szenvednem mig viszonylag jó lett. A bb7-et beállítani viszont gyerekjáték:)

lakisoft

lakisoft

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
ezzek a kérdéssel komoly lavina indult itt a topikban ...
remélem nem estek egymás torkának azért ... annyit nem ér az egész!

üdv, lakisoft

ps.:köszi a válaszokat

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
Aha... érdekes dolgokat tudnak a "szakemberek" mondani... Legközelebb idejövök ha érdekel vmi ..:)

:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Így kezdõdik az "urban legend.".:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Attól a betét még nem hidraulikus csak olyan kell bele mint a juicy-kba.

A sebesség mindent megold.

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

"hidraulikus fékpofa" mint olyan nem letezik. Van femes, felfemes, gyantas...

Avid hidraulikus ( Juicy 5-7 ) fekbe valo fekpofa van, de az gyarilag valszeg a felfemes, es ilyet lehet rakni ( vagy ugyan ilyennel van gyarilag ) a bb7 -be.

akkor baromságot mondtak sajna.. nah maj dholnap d.e beugrom megkérdem mivotl ez..:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
miva'?:)
tárcsafékspecifikus pofák vannak.
Van pl a shimanohoz a 465-515-525 fékpofa. 555 fékpofa. 755-756 fékpofa. valamint a 535-585-600-765-800-965-975 fékpofa.
ugyanúgy hayesból is. hfx-nine-mag-stb és el camino..
ugyanez avidból. bb7 pofa, és ha ugyanez akkor a juicyba, ha más kialakítás akkor abba nem jó.

nem attól függ hogy mi nyomja a dugattyút.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"hidraulikus fékpofa" mint olyan nem letezik. Van femes, felfemes, gyantas...

Avid hidraulikus ( Juicy 5-7 ) fekbe valo fekpofa van, de az gyarilag valszeg a felfemes, es ilyet lehet rakni ( vagy ugyan ilyennel van gyarilag ) a bb7 -be.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

A 2007-es Magurákról tud esetleg valaki valami infót? Mikor lesznek elérhetõ itthon? ....

malit ismerve majd 2 év múlva......:(
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
yah yah még az állíthatóságis elfelejtettem írni.. Hát nekemis a botlba mondták... Deh am mértne?:) sztem nnemgáz..

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Súlykülönbség..kemény 7 graamm :) a BB7 be ha jóltom hidraulikus fékpofa van ... Én ennyit tok róla különsgében.. de ha nemjól tom akkor javítsatok :)

bakker már van hidraulikus fékpofa is egy mechanikus tfékhez?hogyvanez?vki belinkelne róla egy képet? amugy a bb5 abban különbözik a bb7-tõl , a h a bb5nek csak az egyik oldaláról lehet állítani a fékpofa elhelyezkedését (h milyen közel legyen a tárcsához) , míg a bb7-nél mindkét oldalról.lehet hülyeség de nekem igy rémlik.

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

A bb7-ben nem hidraulikus fékbetét (ilyen szerintem nincs is) van.

Deh az van benn.. mondták bike boltban is.. meg olvastam is róla.. meg ha pl fék betétet akarsz venni akkor rávan irva h avid juicy 5-7,BB7 beis jó
én igytom... Bár tök midn1 végülis.
szal mind1. :)