Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2007. March 06. - 02:39

A sebesség mindent megold.
Posted 2007. March 06. - 01:40

A tárcsád hõleadó felülete jelenleg kb. 14.000 mm2
Ha ezt a felületet meg szeretnéd növelni 5%-al (kevesebbért nem érdemes nekifogni),
akkor kb. 700mm2 -t kell növelni.
Egy darab hármas furaton, 2mm-es tárcsa vastagság esetén nyersz 4.71mm2-t.
Tehát, az 5%-os felületnövekedéshez 700/4.71=148 furatot
kell készítened.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2007. March 06. - 00:37

Csak valahol "gépészetileg", "vasiparilag" fura nekem az egész katyvasz.
lor összefoglalta amit érdemes errõl.
Posted 2007. March 06. - 00:37

Komolyan ,ha barkacsolni akar valaki csinalja, de valoszinuleg a nagy gyartok se most kezdtek el kikiserletezni a format meg az anyagot. Persze a dolgokat el kell adni,ez meg aztan osszezavarja a szegeny felhasznalokat.

Posted 2007. March 06. - 00:32

Posted 2007. March 06. - 00:31

Sándor György írta valahol, hogy amikor az ember az utcán hülyít másokat, azt úgy kell csinálni, hogy ne lehessen eldönteni róla, hogy hülye vagy csak hülyéskedik.
Így vagyok ezzel az utóbbi néhány oldallal.
Remélem csak vicc.
Ha ezért hülye lennék, vállalom. Lehet hogy késõn gondolkodok, lehet hogy nem hittem volna korábban míg nem volt tárcsám hogy mennyire melegedhetnek, lehet hogy nem szeretem a forintokat kidobálni az ablakon ha megoldhatom olcsón/ingyen is... (csak azért bátorkodom 'lejáratni magam' a nagyérdemû elött hogyha csinálom akkor jó legyen) Bár annak ellenére hogy írtam már az elején hogyha nem ajánlott a furkálás akkor inkább marad, és akkor cserélem ki ha megöltem a tárcsát, de azért jó oldalanként 5× olvasni hogy 'Vegyé' jobbat!'

Nem tesztelem hogy 80+15 kilót mennyi ideig tud megfogni rendesen ha komolyabb lejtõk is jönnek, inkább megelõzöm ha kis energia befektetésel lehetséges a bajt...
off: Mjani, 60 gramm plusszt nekem megért a nyeregcsõ, általában hozza a ballonosabb/kisebb nyomású gumi kénylemét nagyobb ellenállás/rosszabb sártûrés nélkül, ill 1-1 nagyobb ütést is szépen elnyel, nem forog, nem rosszalkodik.Tudom, sokaknek eretnekség.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. March 06. - 00:24

Így vagyok ezzel az utóbbi néhány oldallal.
Remélem csak vicc.
Posted 2007. March 06. - 00:23

ez nem igaz olvass vissza legyszi...De a legjobb az egészben, hogy eddig nem volt baja a tárcsával csak hallotta, hogy rosszul hûl.
Posted 2007. March 06. - 00:20

Posted 2007. March 06. - 00:16

Most még jó a tárcsa (80-90%os lehet?), ha sikerül a fúrás akkor úgy hül hogy felesleges cserélni. Ha elkúrom, akkor meg megyek és veszek másikat ami jobb hûtésû alapból

Amikhez több közöm van azokon alapból csiszolgatok kicsit; ennél nem tudtam milyen hátulütõk lehetnek; de végülis úgy néz ki semmi extra (értelemszerûen igyexünk hogy ne legyen hullámos a tárcsa, sorja ne legyen ami piszkálhatná a fékbetétet), nem azért túráztattalak titeket mert ráérek, csak nem a saját bõrömön akartam rájönni ha vmit rosszul gondolok/csinálok.
Azt látom rajta hogy nem penge hûtés szempontjából; és idáig nem volt vele bajom, de nem is kínáltam meg komolyabb lejtõkkel. Számítástechnikában hûtésmániás vagyok nem is kicsit, így mozgatott a szokásos hûtésmániám

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. March 06. - 00:09

legalabb lesz egy tarcsaja amilyen csak neki van...ha meg meg mukodik is akkor kiraly...
Posted 2007. March 06. - 00:05

Posted 2007. March 06. - 00:03

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. March 05. - 23:51

Sorjázást nem akarom mindenáron én, csak nem biztos hogy megcsinálja, és tû meg 3szög reszelõ itthon is van... persze jobb nekem ha full készre csinálja:).
Nagyobb lukon gondolkoztam és el is vettem

Posted 2007. March 05. - 23:10

te fogod csinalni vagy szaki, mert ha szaki csinalja akkor az le is sorjazza vagy nem, miert akarod azt is mindenaron otthon, mond meg neki, hogy ekkora meg ekkora lyuk legyen es le legyen sorjazva
arra egyebkent nem gondoltal, hogy egy kicsit nagyobb lyukak legyenek?
Posted 2007. March 05. - 22:57

mégtöbblukatatárcsára projekt keretében az alábbiak születtek még:
3as

4es

5ös

Ezek közül a 3as tûnik a legjobbnak, max picit messzebre rakom sûrûbbeket.
Dörzsáraztatva csináljam vagy egál, csak ne legyen sorjás oszt' tûreszelõ/3 szög reszelõvel (salber?) eég eldolgozni?
Posted 2007. March 05. - 21:44

majd lesz `08as xtr-em.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. March 05. - 21:27

Posted 2007. March 05. - 20:59