Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nah fékem installálva :D
széééééééééééééééééééppppppppppppppppppppppp

de az milyen már hogy gyári új saint fékkar belsejébõl hiányzik a membrán ? :D
Ingrid biztos elmélázott a szerelõsoron

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
tavaly is volt bent. nemtom h 2007es volt e de volt bent 180as már utsó negyed évben.
Na meg 170es is volt

Sala: zsííír:)
majd koptassuk be.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

eddigisvolt.
meg adapter is van hozzá.

nem csak idéntõl van ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
eddigisvolt.
meg adapter is van hozzá.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
de azér ahhoz a súlyhoz kéne 7"-os tárcsa /mostmár van a shimanoban is ugye ?/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
csakis az xt.
én mellõzném az aligátort.
akárki akármit mond, a gyári a legjobb ehhez a fékhez.
most cseréltem le az elméletben patent avid tárcsákat xt-re, és meglepõen harapósabb lett a drágaságom.:wtf:

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
Ahh,thx

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Hello!

Shmano Hone hidrás fékeim vannak.

Mivel járok jobban, ha:

-203as alligator fûrészes tárcsát rakok elõre v.
-160as xt tárcsát rakok elõre?

Hátul 160as aligator lesz.

Szükös a büdzsé, ezé nem megy a 203as xt :)

Egyébként 105kg vagyok, közepes szintû all mountain nyomulásra kell a cucc. Tavaly egy Speckó Rockhopperrel nyomtam elöl hátul 160 alap deore fékkel, tárcsákkal és szuperul megfogott, de most nagyobb fékerõ kéne a biztonság miatt, mert durvábban nyomnám.

THX

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Udv ,nem biztos hogy ide kene irnom ,de itt vannak a legtobben ugy hogy ez van.Egy kis gondom van,fejre allitom a kerot es meghajtom a hatso kereket(XTR FH-M960-as agy)akkor meg nem latni semmit,viszont ha nem hajtom es hagyom futni a kereket,akkor a fogaskoszorú álló helyzetbe kovájog mintha az agyban vagy a fogaskoszoruba lenne valami 8-as!Az agyam lehet szar,vagy a fogaskoszoru???

Egy picit nekem is kóvályog, sõt valamennyire minden bringámon tette. Egy kevés lógás szerintem természetes. Nem rég valamelyik topicban volt pont errõl szó, talán a 'meghajtás' az.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
Udv ,nem biztos hogy ide kene irnom ,de itt vannak a legtobben ugy hogy ez van.Egy kis gondom van,fejre allitom a kerot es meghajtom a hatso kereket(XTR FH-M960-as agy)akkor meg nem latni semmit,viszont ha nem hajtom es hagyom futni a kereket,akkor a fogaskoszorú álló helyzetbe kovájog mintha az agyban vagy a fogaskoszoruba lenne valami 8-as!Az agyam lehet szar,vagy a fogaskoszoru???

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
de én hozzátennék még 4-5 rugót, és egy hidrás deore.....

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Hello!

Gondolkodom a tárcsásításon az idén. Mechnaikus fékben gondolkozom, így három lehetõséget látok: Avid BB5/BB7, Hayes MX-1/2 és Shimano Deore.
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás. A felhasználás az erdei túrázás/maraton lenne.

Visszaolvasáshoz csatlakozok... egyébként BB7 - ha tudod alapból Polygon vagy Clean Sweep tárcsával vedd.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
BB7, de olvass vissza vagy használd a keresõt.

A sebesség mindent megold.

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás
Hello!

Gondolkodom a tárcsásításon az idén. Mechnaikus fékben gondolkozom, így három lehetõséget látok: Avid BB5/BB7, Hayes MX-1/2 és Shimano Deore.
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás. A felhasználás az erdei túrázás/maraton lenne.

Subi Pro

Subi Pro

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
KSYP!

Privát Üzenet!
Mond ez neked valamit?

(Én most fogok küldeni, mert úgy látom, valami bajod van...)

Bocs az OFF-ért!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
más matrica volt rajta? :chin:
legjobb. sose volt még ilyenre szükségem pedig régóta megyek tárcsafékkel. mármint régóta fékezek vele.:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

olyan elven mukodik hogy csak na

Bioprocesszor vezérlésû?
Valahol láttal egyszerûbb és olcsóbb kiadásban is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Jól van, öregem, rágd még a témát, elvégre nem mindenkinek kell látnia a fától az erdõt... :wallbange
Te csak rettegj a "maszat"-tól és ne érdekeljen, hogy a tárcsaféktisztító-folyadékok tartalmaznak ásványolajat (ami tudtommal kõolaj-származék. Jajjajjajj!!!!)
A benzint inkább azért érdemes mellõzni, mert egyes mûanyagokat és gumikat (pl. tömítéseket, vagy a fékszerkezet ma. alkatrészeit!) megtámadhatja.

(Most már tudom, miért van többezer hozzászólás a Fórumban. Húúúúú! :blabla: )

1. Nem vagyok az öreged.
2. Ha kicsit utánaolvasál, tudhatnád, hogy én NEM rágom a témát.
3. Nem rettegek a maszattól.
4. Tudom, hogy nehéz megszabadulni a téveszméktõl, de azért próbáld meg, hátha.
5. Nem túl sok közöd lehet a petrol-kémiához, ha egy adalékolt folyadékot hasonlítasz a sebbenzinhez. Gõzöd sincs.
6. Ezt nem csak én mondom. Még az elsõ tárcsafékemnél tanácsolták a nagy "öregek" ITT, akkor még kicsit hülyének is néztem õket. Pedig így van.
7. Felõlem akár fékolajjal is mosogathatod a tárcsát, bár lehet hogy erre is csak a rögeszméid miatt van szükség.
8. Vigyázz magadra, és vegyél fel sapkát-sálat, mert megfázol.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
most már legalább képröl ilyet is láttam :D majd holnap beugrok helyi mesterhez remélem nála van vmi hasonlo okosság és megbütyköli a tárcsámat mert szerdán már mennék egerbe zörgetni :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat legyartani se nagy dolog, a lezervago ezressevel nyomja ki oket percenkent. csak azt a kek fogo bigyot kell rahuzni es voila`

RRP 14.95 [5-6ezer HUF]

Specially designed, and precisely manufactured to gently adjust bent or damaged brake rotors. Each DT-2 features two different slot depths laser cut from high quality stainless steel. Centered handle is vinyl dipped for comfort.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F