Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
A tárcsafurkálás lehet, hogy csak fél óra volt, de a vele kapcsolatos beírásokkal tuti legalább a 10szerese elment...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Ok, benéztem, mások tapasztalataiból indultam ki :). A kevéslyukasoktól hallok panaszokat. Megváltoztatom a -most már- kérdést: Vannak tárcsák, amik nem hûlnek kellõen. Egy adott fékhez miért nem olyat adnak gyárilag, amivel nem melegszik túl? Félreértés ne essék, én nem piszkálnék hozzá egy tárcsához. Vagy nem a tárcsákkal van a gond, hanem a felhasználókkal? :chin:
Ha vki be tudná linkelni a hozé postját, azt megköszönném, most nincs idõm keresni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Erre a lyukas dologra hozé már válaszol MC Pite tárcsafurkálásával kapcsolatban.

A sebesség mindent megold.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Azt nem értem, hogy miért adnak olyan tárcsákat a fékekhez, amik nem hûlnek kellõen, mivel alig van rajtuk lyuk. Bár nekem nincs tárcsám, de értelemszerû a több lyuk- nagyobb hûtés.

Miért is? ;)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Azt nem értem, hogy miért adnak olyan tárcsákat a fékekhez, amik nem hûlnek kellõen, mivel alig van rajtuk lyuk. Bár nekem nincs tárcsám, de értelemszerû a több lyuk- nagyobb hûtés.

azért ez nem ilyen egyszerû. egyik kijelentésed se.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rob, akkor elöl 200 hátul 50? :)
Mi kerékpárosok vagyunk nem motorosok, más féktechnikákat is használunk.

A sebesség mindent megold.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Helyezkedesi technikaval ki lehet hasznalni a hatulso nagyobb tarcsakat is. (Akik lejtoznek azoknak pl lejjebb van a nyereg is)
Az erosebb fek mindig JOBB megha nincs is annyira ertelme vagy hatasfoka.
A dontes mindig inkabb az ar es vagy a suly miatt nehez, ha egyaltalan kerdes a nagyobb.

A fek kiegetesevel kapcs csak annyit ,hogy ha van a beteten rugo arra erdemes vigyazni nehogy ridegge tedd vagy kilagyitsd. Mellesleg a kiegetes csak arrol kene szoljon, hogy a betet feluletebe diffundalt (elnezest :) ) olajat elparologtassuk. Lang folott nem erdemes sutogetni (max szalonnat) mivel az kormol, es akkor megint ott vagy ahol a part szakad.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hogy szakaszosan fékezzek és ne folymatosan azt (korábban)nem tudtam, de nem nagyon szoktam folymatosan fékezni, amikor csak lehet elengedem a féket, sõt, beletekerek :D. Viszont egy hájas 9 meg egy... hm... másikat nem tudom milyet láttam már a szokásos kör felénél lefele hogy elég büdös volt és kékes-lilás. Nem én ültem rajtuk szal nem is tudom hogy fékeztek vele. Illetve meglepõdtem hogy pár méter alatt mennyire felmelegszik; ezért hajtottam végre az ominózus módosítást amiért azóta is baszogatva vagyok párak által.
Aztán v-fék vs 140/160as tárcsák fékereje közt nem tudok párhuzamot vonni mert utóbbi még nem volt hátul. Voltak országutin és montin is hátul sem/nem elég erõs fékeim (csak nagysebességrõl intenzív lassításkor lépett fel ugyan, de akkor is elvárom hogy fogjon ahogy én azt szeretném :) ), de BB7bõl kiindulva gondoltam hogy BB5 140el is bõven elég erõs lehet. De jó'vanna, nem szóltam semmit, egyszerûbb a 160, marad az, csak kérdeztem.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

PTamás: nem, egyántalán nem. de az a 3 gramm, amivel könnyebb a rendszer, nem éri meg a kisebb fékerõ, és rosszabb hülés, na meg a plussz kidobott pénz.

Én is teljes mértékben ebben hittem, nem is értem, miért kell ezen ennyit lovagolni? Ha CC-n megsül, az nem a rendszer hibája...
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Voltam olyan lejtõn (700m, átlag 20%, laza talaj fák között), ahol végig húzni kellett mind2 féket. Ott szép égettszag volt az alján. Fékerõ nem csökkent, de nem nyaltam volna meg egyik tárcsát sem... Tárcsának nem lett semmi baja. (azt hozzá kell tenni, hogy <60kg vagyok. :) )

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
PTamás: nem, egyántalán nem. de az a 3 gramm, amivel könnyebb a rendszer, nem éri meg a kisebb fékerõ, és rosszabb hülés, na meg a plussz kidobott pénz.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Tényleg ilyen egyszerû egy tárcsát megsütni CC használat közben a fékezés megfelelõ technikájának ismerete mellett? Ugye, hogy nem?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Pitének semmi ilyen ötletet ne dobjatok be!!!

Semmi értelme a bringán, melyet építessz a 140nek.
Sõt, ha 60 kiló felett vagy, és lefelé is mész vele, talán egyszer kiengeded, akkor kifejezetten nemjó élménybringázásra....

felejtsd el.
jó a 6'.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
fékezni elsõ fék 80% hátsó fék 20% arányban kell, mindenki tudja aki motorozott már.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Relatíve gagyi(Promax), jó pofákkal. Ha erõteljesebben fékezek akkor a hátsó kerék úgysincs (sokat)a földön, addig meg van benne kraft...(elöl is tûrhetõ volt, de a felnim sem százas elöl meg a sártûrésnek is jót tett a tárcsa, fékerõrõl nem is beszélve) de nem tudom hogy ezen mit akadsz fenn; vagy azon hogy rászántam fél órát hogy szellõsebb legyen a tárcsám... :chin: És még nem égettem meg... de látván másoknak a színes tárcsát 1-2 km fékezés után inkább nem akartam olyan színû tárcsát :) (1 ponton van csak, 1×1mm-es darabon, ne kérdezzétek hogy sikerült, ezt persze csak mikor jelöltem fel akkor láttam).
De sztem még a te súlyodhoz is elég lenne egy ilyen kombó, de sztem ezt te is tudod...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ebbõl kb. az látszik, hogy még nem mentél lefelé igazán, fõleg kemény terepen.:D

végülis aszfalton nekem is elég.....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Meg majdnem a 140es is sok... kiindulva hogy tekintélyes segességrõl tekintélyes lassuláshoz a majdhogynem gagyi v-fékem is elég (volt).

Ebbõl kb. az látszik, hogy még nem mentél lefelé igazán, fõleg kemény terepen.:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Tetszik :D. Meg majdnem a 140es is sok... kiindulva hogy tekintélyes segességrõl tekintélyes lassuláshoz a majdhogynem gagyi v-fékem is elég (volt).
Gondoltam hogy hátra csak azt dobok mert elvileg jónak kéne lennie a felfogatásnak, de ha Clean Sweepbõl 140es esélytelen akor nem szóltam. Másból láttam 140es tárcsákat, de oat akarok mint elõre...
(Így is kiidegeltek a világból hogy az idei BB5 már fekete; de még találtam egy 2006ost :D - mert ugye elõre szürke BB7 megy...)

csak azt hogy csinálod hogy az elsõ tárcsád kékre lilára égeted, kellõ számú furat nélkül, hátra meg egy gagyi v-fék is bõven elég egyébként...ez így nekem nem jön össze...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

szerintem hacsak nem 9 kiló alatti CC gép a célod sztem nem éri meg az utánajárás a 140-es tárcsát, minimális súlyt spórolsz meg vele. Biztos hogy érdemes utánajárni (adapterezés, keresgélés)? Milyen elõnye van egy 140-es tárcsának hátul a súlyon kivül?

Tetszik :D. Meg majdnem a 140es is sok... kiindulva hogy tekintélyes segességrõl tekintélyes lassuláshoz a majdhogynem gagyi v-fékem is elég (volt).
Gondoltam hogy hátra csak azt dobok mert elvileg jónak kéne lennie a felfogatásnak, de ha Clean Sweepbõl 140es esélytelen akor nem szóltam. Másból láttam 140es tárcsákat, de oat akarok mint elõre...
(Így is kiidegeltek a világból hogy az idei BB5 már fekete; de még találtam egy 2006ost :D - mert ugye elõre szürke BB7 megy...)