Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

Ha elégedett vagy vele, akkor miért tennéd? A Deore nagyon jó kis fék szerintem;)

bajom tényleg nincs vele, csak
- 1 kíváncsi vagyok hogy egy xt tude többet( nálad hogy vált be?)
- 2 kicsit furán néz ki az xt hajtás mellett :)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Ha elégedett vagy vele, akkor miért tennéd? A Deore nagyon jó kis fék szerintem;)

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Van egy br-m535 ös szettem elöl 203 as hátul 160 as xt tárcsákkal, eddig ez az elsõ olajos fékem.
Érdemes lenne lecserélnem egy br-m765 ös szettre a deore-t? változna-e valami, a színen kívül? :)
alap xc gép+60kg, lazulós felhaszálás (de nem mindig)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
tapasztaét kollégák,,,vajh nagyon embertelen lenne a magura lujza piros ebc betéttel, figyelembe véve nem csekély súlyomat is.....ugye a magura gyári betét sem túl kemény fajta...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A rugalmas hátuljú merevfarú cc vázak nagyrésze ilyen lesz fél-egy év tárcsa használat után, csak nem biztos, hogy ennyire látványos lesz.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
valami túl rugalmas, konkrétan a vázad.
jobban meghuzott gyorszár, vagy hasonlók!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nagyon nem kerek ott valami, ha csak így lehetett beállítani. Meg kéne nézni azt a vázat, illetve a tárcsafék szemet.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Sziasztok!
A hátsó tárcsafékem (hayes HFX 9 xc) bal fékpofájához teljesen hozzá ér a tárcsám (mikor nem ülök rajta). De amikor ráülök akkor pont középen van (rá ültek és úgy állítottam be). És minden szuper, csak azért írom le, mert én 2 hétig szívtam (menet közben mindig hozzáért a tárcsa vmihez) vele, mire ezt a beállítási módszert kipróbáltam. Szóval azzal a céllal írtam le, hogy segítsek azon aki hasonló cipõben jár...... Jó bringázást mindenkinek:-)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
esztergályos örömmel leszedi mérnöki pontossággal egy sörért azt a felesleges 2.5 mm-t.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Reszelgess.

A sebesség mindent megold.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Hát ha nagyon bátor vagy akkor neki eshetsz flexel az adapternek, hogy picit rövidebb legyen, ha igy sem jo, akkor veszel egy shimano adaptert, de nem tudom hogy van e hátso 180as belöle...Vagy avid 185ös adaptert is kiprobálhatsz hátha.
Ha nincs akkor 160ast kéne alátétezni, plusz hoszabb csavart hozzá szerezni...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nekem az a baj hogy felfelé lóg "le"
szóval pont hogy nem a küllõkön fog.
gyári saint/xtr betét van benne

na lényeg h mit csináljak? :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem azonos a pofa magassága.
ezért sem
nekem pl az avidon a küllõkön fog.
evvan :)
nézd meg felülrõl. elér a tetejéig a tárcsa a pofának? alul mennyire ér hozzá? borítsd fel a bringát, és látni fogod.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
én sem..
de lehet h valamit nem értek/roszul fogalmazok

adva van a saint fék hayes v7 tárcsával hozzá a hayes 7colos adapterre.DE a tárcsát nem fogja teljesen,ez a betéten is látszik.
Mivel nem a tárcsa pontatlan-ezt alátámasztja az is hogy elöl a boxxer adapter,v8,saint fék,tökéletes.

szóval abbõl kilegózva, az adapterre van a baj...

léynleg hogy kell egy szimnano 7colos adapter is-pm

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igazából én sem értem, hogy lesz a 7' 185 mm....
mondjuk a shimano meg mm-ben tünteti fel.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
A shimano 180-as tárcsája pontosan 180mm. De miért is ne lenne, a japánok nem amerikaiak. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
dekurvajó...
most akkor reszelgessem,vagy cseréljem le nem létezõ szimaoni adapterre..

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

lehetséges hogy a halyes 7colos adapterje kicsit magasabb mint a shimano ugyan ekkorája?

nemrég volt szó róla, hogy a Shimano 7"-ja 180mm, mások 7"-ja általában 185 millcsi..

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Apropó, adapter. Nincs vkinek felesleges Hayes fékhez, PM villára való nem emelõs adaptere? Tok adni helyette ugyaniet Shimanoba.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
lehetséges hogy a halyes 7colos adapterje kicsit magasabb mint a shimano ugyan ekkorája?
Mert a saint fék v7 tárcsa hayes adapterre valahogy nem jó.
elöl ok,v8+saint+sh boxxer adapter.
de hátul kissé jobban megelmeli,így nem fog az egész tárcsán a fék,ez látszik a betéten is.
Van még itthon 6os adapter,shimano pm6-is6ra,azt alátétezzem?
itt a boltokban nem is hallotak arról hogy van/lesz szimaoni 7colos...

Jorc,milyen?Van itthon pár,csak nem tudom mire gondosz.-