Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

DeviatE

DeviatE

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
elsõsorban az egy-két avid juicy ultimate tulajtól kérdezem, de persze minden input jöhet..

ultimate tapasztalatokra lennék kiváncsi. fékerõ, melegedés, merevség-rugalmasság, bármi más. esetleg juicy 7-tel összehasonlítás, mert azt cserélném le. a környezet egy giant trance lesz, elöl 185-ös, hátul 160-as tárcsa. ja, és felettéb szeretek gyorsan menni lefelé.. :)

a juicy 7-tel a 7''-os stinkyben elégedett voltam, kérdés, hogy a trance-hez tudok/érdemes-e itt könnyíteni. 81 kg vagyok, szõke, kékszemû.. ;)

szerintetek érdemes ezen gondolkodni, vagy hagyjam a frászba az egészet..?:scratchhe

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

ha két oldalról nyom a fék, akkor nem.
vannak egy oldalról nyomó fékek, azoknak igen.
a tárcsa elbirja a hajlitgatást, de ha két oldalról nyom a fék, az azt jelenti hogy nincs középen.

igen,csak 1 oldalról nyom a fék.köszi a segítséget!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha két oldalról nyom a fék, akkor nem.
vannak egy oldalról nyomó fékek, azoknak igen.
a tárcsa elbirja a hajlitgatást, de ha két oldalról nyom a fék, az azt jelenti hogy nincs középen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

vagy olvass vissza nem is olyan sokat. kb a fél topik errõl szól h hogy kell beállitani a féket.
az elõbb emlitett beállitás csak pm rögzitésû féktestnél érvényes, mert hát ugye az IS kicsit keményebb dió. ott biza alátétezni kell. milyen rögzitése is van a féknek?

IS.reggel 1 kicsit szórakoztam vele,sikerült is naggyából jól beállítani,legalábbis szernitem,de mikor fékezek vele a fékpofák 1 kicsit meghajlítják a tárcsát.ennek így kell lennie?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
vagy olvass vissza nem is olyan sokat. kb a fél topik errõl szól h hogy kell beállitani a féket.
az elõbb emlitett beállitás csak pm rögzitésû féktestnél érvényes, mert hát ugye az IS kicsit keményebb dió. ott biza alátétezni kell. milyen rögzitése is van a féknek?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

lécci segítsetek!van egy alap bovdenes tárcsám,pontosabban tektro IO hopgyan lehet beállítani a féket ahoz hogy rendesen fogjon és ne érjen a tárcsához a fékpofa?sajnos nekem még rendesen beállítani nem sikerült....

nem tudom, azon milyen állítási lehetõségek vannak, de remélhetõleg ha a féktest tartócsavarjait lelazítod (bowden már befogatva), majd behúzod a fékkart, akkor párhuzamba áll az egész a tárcsával, na itt finoman rögzíted, nehogy elmozduljon. aztán persze meghúz rendesen. innentõl esetleg a pofák távolságával játszol kicsit.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Mi a véleményetek egy 2004-es Hayes HFX9 HD-rõl?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
lécci segítsetek!van egy alap bovdenes tárcsám,pontosabban tektro IO hopgyan lehet beállítani a féket ahoz hogy rendesen fogjon és ne érjen a tárcsához a fékpofa?sajnos nekem még rendesen beállítani nem sikerült....

Pot

Pot

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Flack Jacket 4800ft-ból kijön.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
gondolom avid flak jacket, általában a gyáriak jók szoktak lenni. olyan 6-7 ezer körül van árban, és minden benne van ami kell. szerintem korrekt. lehet hnekem is az lesz majd a madzagos avidhoz meg a v fékhez.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Melyik jagwire bowden szett javasolt a mechanikus avidhoz?
FELAHEGYRE! :scared:

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
vagy fr5 mert ugye az van tárcsához.

Pot

Pot

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

csak normális fékkar és még normálisabb bowdenház kell.

ha már Avid fékek akkor Flack Jacket bowden és SD7 fékkar.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts
no, énmeg haladtam ma pár kilométert az új elsõfékkel... asszem megtartom :)
ez annyiba nbaj, hogy hogyan lesz nekem akkor könnyû biciklim könnyû és olcsó agyakkal meg fékekkel?? nade legalább nem kell gondolkoznom, hogy mihez kezdek két garnitúra bowdenes t.fékkel..
szóval baró, lehet hogy elõre egyszer majd 185-ös tárcsa kerül, de egyelõre biztos hogy elleszek vele.
Avid powa.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts
Nah, van egy hangyafsznyi 8as a tárcsában és akkor ér bele. PONT. Amúgy fékezgettem jó sokat és mosmár tûrhetõvé fajult a dolog. Ha lenne egy normális fékkarom akár meg is szûnne. Pillanatnyilag finoman ciripelget, legalább hallom hogy van fékem :). Köszönöm a hszokat!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Szerintetek a BB5 rendesen mûködne 4X-ra 185-ös tárcsákkal? Mert sztem az én pillesúlyom alatt minden mûködne.:)

csak normális fékkar és még normálisabb bowdenház kell.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Pot

Pot

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Szerintetek a BB5 rendesen mûködne 4X-ra 185-ös tárcsákkal? Mert sztem az én pillesúlyom alatt minden mûködne.:)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ami még tegnap eszembe jutott: lehet h 8-as van a tárcsában, és amikor ráülsz pont beleér a pofába. kell neki egy nagy lejtõ és sok fékezés. (persze ne egyfolytában mert üvegesre sütöd a pofát ami ugye nem jó) sok sikert.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

de a legfontosabb hogy vszeg ugyanúgy fog mint sima bb7 vagy a bb5,
tekintve hogy tökéletesen ugyanaolyan mindkettõ (mindhárom),
csak ugye a 7-esen könnyebb állítani a belsõ pofát.

a BB5 azért kicsit butítottabb: több anyag (nehezebb), kisebb felületû, kerek pofák, nincs baloldali rugóelõfeszítés-állítás, és a baloldali pofát csak a bowdennel lehet állítani.

nem hiszem hogy road változatot tartanának egyáltalán itthon boltokban, ha meg lenne, a ritkaságára való tekintettel valószínûleg az lenne drágább..

a hátsó tárcsa beleér-dolog tényleg fura, mert tudtommal a vázam kifejezetten a rugalmasak közé tartozik, de ilyet nem tapasztaltam. igaz, még jóformán nem is használtam mióta hátul BB5 figyel, de kiállva is tekertem a próbálgatás közben. ez biztatás akart lenni...

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts
Na megtaláltam, elolvastam. Ott ugyan hidrós fékrõl volt szó, de azt írták hogy terhelés alatt állítsam be. hát ez így elég sufni azért...Szerintem tökéletes soha nem lesz.... Max ha veszek egy sokat húzó fékkart, ugyanis csak az egyik (belsõ, ami nem mozog, imbusszal állítható a távolsága) pofához ér hozzá. Tud vki vmi "sokat húzó" fékkart?

(mod: ez baromi hülyén hangzik :) )

már tiszta ideg vagyok.......:blowup: