Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Dirtre, streetre még sok is.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem rossz az, megállít

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Mennyire jó az avid bb5-ös tárcsafék?Én dirt streetre szeretném használni de azért a hegyrõl nem akarok lezúgni amiatt h nem állít meg egyáltalán

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

vettem egy összeszerelt shimano hone féket, de a vezeték hosszú. méretre lehet még vágatni?

a válaszokat elõre is kössz!!!

gond nélkül. boltja válogatja, de kb ezeröt-kétezer lehet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
kb mennyibe kerül feltöltetni két féket é méretre vágatni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, bármelyik szervizben meg tudják csinálni.

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
vettem egy összeszerelt shimano hone féket, de a vezeték hosszú. méretre lehet még vágatni?

a válaszokat elõre is kössz!!!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
szerintem nem nagy gond. szerintem az a lényeg h a tárcsa egész felületén fogjon. bár az se túl jó ha lelóg róla. elviekben passzolnia kéne ha avid adaptered és fékbetéted van avid tárcsához.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
mai bringaszerelésnél figyeltem fel arra,hogy a bb-7es elsõ fékem a féktárcsa küllõin fog kb 3-4 mm-en,és a tárcsa szélén is túllóg a betét kb fél mm-t...g2cleen swep 8"-os tárcsáról van szó és gyári avid bb7 betét(nem zoggie);a hátsó bb7-es fékemnél is küllõn fog,de max 2mm-t és a tárcsa szélén sem lóg túl a betét...hátsó tárcsa sima cleen swep 7"-os,szintén gyári avid betéttel;az elsõ féknél ez normális dolog,hogy ennyire túllóg a betét mindkét irányban?:(

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
amúgy kopáshoz írnám még h valszeg jobban melegszik illetve gyorsabban a tárcsa, a véknyabb anyag miatt. mióta vastagabb avid tárcsákat használok nekem nem melegedett túl sose, pedig a gyengébb hûtésû polygont használtam.
de lehet h az avid fékben van a "hiba". ja amúgy régi hayes magura julie zoggie fékpofa volt az elõzõ felállás, és a hayes tárcsán jobban fogott a zoggie betét mint a gyári fémes.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Megnéztem, az enyémre 1,52mm van írva minimális vastagságnak, eredetileg 1,8mm. Valószínû, hogy a betét-tárcsa párosítással van a probléma.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
Nos megvizsgáltam a tácsám..de azon kívül hogy angolszász mértékrendszerrel rávan irva hogy mekora terhelést bír és azt hogy hayes...meg egy számkód..de.az nem tûnik a tûrésmezõnek :D

szal nem értem miértnem harap ez a szar fék...

üdv

DeviatE

DeviatE

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

én nem biztos hogy meglépném....../

köszi tigger. akkor hasonlóan gondolkodunk, mert én is ezeken vívódom.. na még rágom egy kicsit aztán majd jól meglátom..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A hayes tárcsákra rá van írva, hogy meddig lehet õket koptatni.
Az adapter kérdéshez, olyat vegyél amiben benne van görbület, úgy emlékszem, hogy a hayes-ekben benne van.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

bitangjónak...bb7 cleansweep tárcsával havernak jobban fog....miazhogy! harap!

nekem az xt-hez elõször - kb 2 hónapon át - cleansweepem volt nem fogott
valami jól. olyan volt mintha simogatná, persze volt fékerõ, de nem az igazi.
aztán beruháztam egy xt tárcsába és érezhetõen harapósabb lett a fék.

a tárcsaról sztem ahogy kopik úgy lesz ugye egyre vékonyabb és úgy lehet
sokkal egyszerûbben deformálni, kb ez lehet a veszélye, de amíg ez nem következik
be addig sztem bátran használható.
bár biztos van egy minimuma a merevségének ami alatt már nem ajánlott használni.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
Halihó!

Van egycsokor érdeklõdésem:
- Tárcsa kopásának milyen tûrése van?
a hayes tárcsám a régi 04"-es...elvileg..2mm alapszélessége. aztán lemértem
- sublerrrel..1,6-et mértem, az már kopott?
- amugy jó ez a tárcsa??
valami clim8 betéttel hazsnálom deore525ös fékkel..mondjuk...nem érzem olyan bitangjónak...bb7 cleansweep tárcsával havernak jobban fog....miazhogy! harap!

elõre is köszi :D üdvözléés

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts
Áááá még véletlen sem passzolnak! Fõleg az is adapterek! A shimano meg egy külön téma...egy sspeciáliss téma...:D Érdemes azt az adaptert venni a fékhez amit a gyártó mond, akkor nincs gubanc. Szerintem bármelyik normálisabb boltban lehet akármilyen adaptert szerezni, max idõ kérdése.

De a hayes adapter sztem is jó!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
milyen féktested van?
elviekben mindennek passzolni kéne ami szabvány 160 pm rögzitésû. szerintem az avidot próbáld meg, vagy hayes stb.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Valaki tudna nekem segíteni hol lehet az alábbi vagy az alábbihoz hasonló adaptert vásárolni?
http://www.cykloprof...l.php?image=442

A shimanoé (PM160 - PM 203) nemjó, ugyanis beleér a féktest az adapterbe 3-4 mm nyit (pont a képen látható görbület hiányzik belõle középen ,mivel az tök egyenes) így pedig nem lehet ráhúzni az adapterre a féktestet és a féktest pedig nem áll rá a rotorra hanem lelóg róla.

Akár cserélek is shimanora!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

elsõsorban az egy-két avid juicy ultimate tulajtól kérdezem, de persze minden input jöhet..

ultimate tapasztalatokra lennék kiváncsi. fékerõ, melegedés, merevség-rugalmasság, bármi más. esetleg juicy 7-tel összehasonlítás, mert azt cserélném le. a környezet egy giant trance lesz, elöl 185-ös, hátul 160-as tárcsa. ja, és felettéb szeretek gyorsan menni lefelé.. :)

a juicy 7-tel a 7''-os stinkyben elégedett voltam, kérdés, hogy a trance-hez tudok/érdemes-e itt könnyíteni. 81 kg vagyok, szõke, kékszemû.. ;)

szerintetek érdemes ezen gondolkodni, vagy hagyjam a frászba az egészet..?:scratchhe

én nem biztos hogy meglépném......én is gondolkodtam rajta, de aztán úgy döntöttem az a 100 gramm amivel könnyebb a lujzánál nem éri meg

egy tulajt ismerek, nagyon dicséri de elég könnyû is, és cc gépen nyüstõli /bár nagyion jól megy lefelé az tény/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való