Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

ezzel szerinted beljebb vagyok ? :)
ismeretbõvitõ célllal tettem fel a kérdést, nem pedig irónia tárgyává szerettem volna hogy váljon...

akkor érdemes olajcserére vinni ha..nem mûködik jól...értem...

pontosan ! elvileg ha nem hasznalod a bikeot mondjuk 1 even at, de jok a szimeringek, nagyon nem erdemes olajat cserelni. de ha mondjuk napi 24 bol 25-t tekersz akkor lehet hamarabb elhasznalodnak a tomitesek az olajpumpanal, levegosodik, esetleg szennyezodes kerul bele, de ez mar nagyon extrem eset. tehat attol is fugg mennyire van kihasznalva a fek. De ez igazan szubjektiv velemeny.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
ezzel szerinted beljebb vagyok ? :)
ismeretbõvitõ célllal tettem fel a kérdést, nem pedig irónia tárgyává szerettem volna hogy váljon...

akkor érdemes olajcserére vinni ha..nem mûködik jól...értem...

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Hali!!

Olvastam itt hogy évente kell olajat cserélni fékben..valaki 3-6 havonta cserél..most akkor mitõl függ? mikor cseréljek olajat? :D

köszi, szevasztok!

Igen es van aki masfel ket ev alatt sem cserel olajat es jol mukodik a fek, akkor most mi van ? :P

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
Hali!!

Olvastam itt hogy évente kell olajat cserélni fékben..valaki 3-6 havonta cserél..most akkor mitõl függ? mikor cseréljek olajat? :D

köszi, szevasztok!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Köszönöm!
" A Cube el van vetve! "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok! Shimano STM-585-ös fékváltókarnál tudom befolyásolni a fékpofák állását? Mert majdnem öszeér, viszont így felszerelésnél a kereket nem tudom berakni, mert a tárcsa nem fér be a fékpofák közé. Amúgy egy hidraulikus rendszerrõl van szó, amit ismerõsöm adott nekem.

Kiveszed a fékbetéteket és laposfejû, széles csavarhúzóval finoman visszanyomod a dugattyúkat. Visszarakod a betéteket, berakod a kereket, majd néhányszor behúzod a kart és megnézed, nem maradnak e ismét kint a dugattyúk. Ha nem, örülsz, ha igen, javasolt meglátogatni vele egy szakembert, szétszedni, kitisztítani, friss olajjal feltölteni.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Sziasztok! Shimano STM-585-ös fékváltókarnál tudom befolyásolni a fékpofák állását? Mert majdnem öszeér, viszont így felszerelésnél a kereket nem tudom berakni, mert a tárcsa nem fér be a fékpofák közé. Amúgy egy hidraulikus rendszerrõl van szó, amit ismerõsöm adott nekem.
" A Cube el van vetve! "

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
igen, amit szerettem volna megtudakolni..hogy a hidraulikus deore fékkarnál a kotyogást a forgáspont körül és a függölegesen a forgáspont tengelyére...lehet valahogy csökkenteni, alátétezéssel vagy ilyesmi?

köszi

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Nem tudjátok ebike-ról érdemes tárcsaféket rendelni?Avid Jucy.Érhet kellemetlen meglepetés?.A garin kívül.

Elvileg nem.. de az másik topic.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts

Most már tudom a választ ,határozottan jobb lett a fékhatás!
Csak dicsérni tudom az új XTR fékkarokat.

Nagyon szépek! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts

Segitsen vki! :(
Szereltem éppen a telómat és kiszedtem a kereket!
Nos véletlen behuztam a fékkart és nemtudom h összeért-e a 2 pofa de sztem nem! Próbáltam óvatosan visszanyomni a 2 hengert, de nem sikerül!
Lehet vmi baja a féknek ettõl h behúztam a kart üresen? :SS
Mert ebbe teljesen nem vagyok képbe! Help!

Laposcsavarhúzót a pofák közé, azzal szét tudod õket tolni ha kell. Baja nem lehet (elvileg). Legrosszabb esetben kicsit fellevegõsödik, de nem valószínû. A pofák széttolása és a kerék visszatétele után az elsõ egy-két fékkarhúzás valszeg nagyon könnyû lesz, ennyi kell, hogy utánállítsa a rendszer magát.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Nem tudjátok ebike-ról érdemes tárcsaféket rendelni?Avid Jucy.Érhet kellemetlen meglepetés?.A garin kívül.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

nem semmi..tudom már megszokhattam volna..

a kajáktól a ruhákon át a bringákig mindig ezért fizetsz :)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts

A shimanonál a deore, lx, xt, saint fékkar ugyanaz, csak a színük más, nem fog változni a fékerõ.

ddede miért drágább ?? 1-2 ezressel nõ az ára..akkor ezekszerint kikell fietni ami rávan vésve?? nem semmi..tudom már megszokhattam volna..

köszi szépen!!

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
A tegnap feltett kérdés képekben:

Feltöltött kép Feltöltött kép Most már tudom a választ ,határozottan jobb lett a fékhatás!
Csak dicsérni tudom az új XTR fékkarokat.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Segitsen vki! :(
Szereltem éppen a telómat és kiszedtem a kereket!
Nos véletlen behuztam a fékkart és nemtudom h összeért-e a 2 pofa de sztem nem! Próbáltam óvatosan visszanyomni a 2 hengert, de nem sikerül!
Lehet vmi baja a féknek ettõl h behúztam a kart üresen? :SS
Mert ebbe teljesen nem vagyok képbe! Help!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Mindegy, elég egyformák lehetnek és az rst-hez képest biztos jobban fognak, de lehet jobban járnál egy v-fékkel.

ez biztos ....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nem sok a difi árban és tetszik acconypajtinak a tárcsa rajta... így elvileg felni is tartósabb lesz; bár nem megy vele évi többezer km-t az is igaz...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Mindegy, elég egyformák lehetnek és az rst-hez képest biztos jobban fognak, de lehet jobban járnál egy v-fékkel.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Mivel asszonypajti biciklijén az RST fékébebe drágán találtam betétet, ahol ferodoloztatni tudnék azt mondják ott pocsék minõségût csinálnak; úgy gondoltam veszek inkább egy féktestet.

MX2 és MX4 ami árban okés (annyi mintha betétet vennék kb). Úgy tudom ebben a betét is benne van...
Másik hogy kettõ közül inkább melyiket? 4-est?
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Thx! :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám