Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

a shimano szemellenzõt félretéve meg ugyanoda jutsz végeredményben :)
a féktõl meg nem hanyatt esni kell hanem orra :)

OTT a pont..:D

HAyes akkor sem lesz szimpi.. sztem azért te is az XT-t választanád..(õszintén)

edit: a MAgura ill. Avid nem ér..:)
ja a Formula sem..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Sole-m volt, HFX-et kipróbáltam... a Sole-s történetet ismered a HFX-tõl meg nem estem hanyatt..

na látod a sole nem egy kategória....

a shimano szemellenzõt félretéve meg ugyanoda jutsz végeredményben :)

a féktõl meg nem hanyatt esni kell hanem orra :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Sole-m volt, HFX-et kipróbáltam... a Sole-s történetet ismered a HFX-tõl meg nem estem hanyatt..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

háát . tudod ki adna több pénzt nagyobb megbízhatóságért ill. nagyobb fékerõért..:D:D

szerintem kb ugyanott vannak +bizhatóságban, fékerõben nincs jelentõs különbség, lx nehezebb, xt drágább
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

tényleg ?

kifejtenéd bövebben....:)

háát . tudod ki adna több pénzt nagyobb megbízhatóságért ill. nagyobb fékerõért..:D:D

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Legjobb kerékfûzõ a városban: ZöldPont. :)

Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

LX/ XTteljesen más kategória ,mint a HFX 9.

tényleg ?

kifejtenéd bövebben....:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
LX/ XTteljesen más kategória ,mint a HFX 9.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
[quote name='Artika']Helló !

Az új teló miatt féket is kell cserélnem. ( Revel 426, Kelly's Magic, 100 kg-os pilóta ) Shimanó LX / Xt-re, vagy Hayes HFX9-re gondoltam, ( az Avid-ot mintha nem szeretnék sokan itt a fórumon) CleanSweep G2 tárcsával, elõre 180, hátra 160-as méreben.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás

Mindig könnyebb valamit szétszedni, mint összerakni, úgyhogy a kifûzés menni fog:) Tudnátok olyan BP-i mûhelyt ajánlani, ahol szépen megcsinálnak egy ilyen tárcsás átfûzést?

Legjobb kerékfûzõ a városban: ZöldPont. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
én azért (bowdenes) avidot fogok venni legközelebb is! :)
arra figyelj, hogy a 180/185-ös tárcsamérethez más adapter fog kelleni!

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás

avid... :chin:

Helló !

Az új teló miatt féket is kell cserélnem. ( Revel 426, Kelly's Magic, 100 kg-os pilóta ) Shimanó LX / Xt-re, vagy Hayes HFX9-re gondoltam, ( az Avid-ot mintha nem szeretnék sokan itt a fórumon) CleanSweep G2 tárcsával, elõre 180, hátra 160-as méreben.

Felhasználóbarát szemszögbõl melyik kialakítást célszerû választani, a 6 csavarost, vagy a centerlockos kivitelt ? Olvastam, hogy van aki a csavart szakítja be a csavaros kivitelûbe, a centerlockos meg talán nem olyan merev, mint a csavaros.

Szóval, figyelve az árra is és a megbízhatóságra is, melyiket javasolod ?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Mindig könnyebb valamit szétszedni, mint összerakni, úgyhogy a kifûzés menni fog:) Tudnátok olyan BP-i mûhelyt ajánlani, ahol szépen megcsinálnak egy ilyen tárcsás átfûzést?

http://forum.bikemag...read.php?t=2234
Kicsit hosszú, de (azon túl, hogy legalább nem rövid,) olvass bele.

Keep Ridin'! -.-

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
vagy ha nem értesz hozzá akkor szerviz. én ma fûztem elõször a saját kerekeimet és eltartott egy darabig. mondjuk boltban csináltam centrírozó állvánnyal. lényegesen egyszerûbb...
jah centrírozni is kell a kereket ha már befûzted fõleg ha használt cuccokból van.
jah amúgy keréképités topic
ok on vagyok ezentúl cserkész becsszóra.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

jogos... ahol én fûzettem, külön felár van kifûzésre, szóval ezért is, meg amit mondtál, azért is érdemes akkor szétfûzni.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

nem tudok annál sok sz*rabb melót elképzelni, mikor valaki behozza a nemsikerült kerékfûzésének eredményét... ha nem sikerül, akkor annyit tegyen meg, hogy szétfûzi, ugy tuti egyszerûbb lesz a boltosnak/szerelõnek. tapasztalat.

jogos... ahol én fûzettem, külön felár van kifûzésre, szóval ezért is, meg amit mondtál, azért is érdemes akkor szétfûzni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

OFF:
sikerülhet, végülis ha harmadikra sem jön össze, még mindig elviheted egy szervizbe, ahol nem túl drágán megcsinálják neked :)
/arra tényleg számíts, hogy jó eséllyel nem sikerül elsõre, és nem árt tudni azt sem, hogy más agyhoz csak akkor lesznek jók a mostani küllõk, ha azonos az agyperemek kialakítása (mérete, távolsága.... de itt már asszem bukott is a dolog, mivel a tárcsás agyak nem szimmetrikusak, a V-fékesek pedig de..) /

nem tudok annál sok sz*rabb melót elképzelni, mikor valaki behozza a nemsikerült kerékfûzésének eredményét... ha nem sikerül, akkor annyit tegyen meg, hogy szétfûzi, ugy tuti egyszerûbb lesz a boltosnak/szerelõnek. tapasztalat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Szívesen neki állnék is és, csak félek, hogy elszarom, mert még sosem fûztem kereket.

OFF:
sikerülhet, végülis ha harmadikra sem jön össze, még mindig elviheted egy szervizbe, ahol nem túl drágán megcsinálják neked :)
/arra tényleg számíts, hogy jó eséllyel nem sikerül elsõre, és nem árt tudni azt sem, hogy más agyhoz csak akkor lesznek jók a mostani küllõk, ha azonos az agyperemek kialakítása (mérete, távolsága.... de itt már asszem bukott is a dolog, mivel a tárcsás agyak nem szimmetrikusak, a V-fékesek pedig de..) /

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Az adapterek arra valok, hogy a kulon fele fek konzol standardos teleszkopos villakra felszerelehesd a fektestet. hagyomanyos villara sehogyan sem fog oszejonni, hogy felszereld a tarcsa feket, kell legyen rajta valamien tipusu pl IS vagy Post Mount tipusu fek szem. Majd az adapterekkel ezeket alakitod at egyiket a masikra. A Felnik okesak, nem kell lecserelni oket, birni fogjak a tarcsafek agyas kikepzest, persze ez mar toled fugg hogy mire akarod hasznalni utana a bringat. Viszont nekem jo darabig hatul ien felnim maradt, kemenyen adtam neki , lepcsok befele, ugralas, stb, es nem sikerult megolni, sz-tem birna nalad is sokaig :)

Köszi, most már legalább tudom, mire valók az adapterek:) Igazából telót nem akarok, mert csak túrázni meg városban használom a gépet és nincs is annyi pénzem, de egy tárcsafékszemes merev villára ezek szerint mindenképp szükség lesz.

Az Acrobat felni nekem is bejött, mondjuk én nem durvulok, de 1000km enyhe terep és városi utak után is olyan, mint új korában:) Szóval, ha lehet akkor ez szeretném megtartanimert olcsó és jó. Azt meg tudnátok még mondani, hogy ha egy ilyen elsõ kerékbe szeretnék tárcsás agyat fûzetni, ahhoz kell a háromkeresztes kialakítás? Szívesen neki állnék is és, csak félek, hogy elszarom, mert még sosem fûztem kereket.

Mindenkinek ++kösz++ a segítséget!

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
http://www.therapyco.../conversion.htm
Sei, soku Si.