Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

hello
az lenne a kérdésem hogyha a bowdenházam kb annyira hosszú elöl hogy két kormánypöri is kifér akkor az rontja a fékhatást?

Hat mindenkepp rontja, nyulosabb, nehezebben fog mozogni az egesz szoval nem az a feelingje mint "normal" bowdenhaz merettel. De mukodni fog. Na de ha barspinn-ekrol van szo, akkor gondolom nalad nem is az a lenyeg, hogy XTR precizitast erezz amikor meghuzod a fekkart. Tehat hajra ! Mukodni fog.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Kimész bringázni viszed egy táskába a féket meg egy 5ös imbuszt, csinálsz pár Kp-t, megállsz felteszed a féket és mehet a Nose manual.... :D :D :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
minek ilyen esetben bringára elsõ fék?

Illetve tudom miért. De ha ennyire szükséged van a KP-re addig szedd le az elsõt.

Ha pedig más trükköt akarsz, gyorsan felteszed.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

hello
az lenne a kérdésem hogyha a bowdenházam kb annyira hosszú elöl hogy két kormánypöri is kifér akkor az rontja a fékhatást?

Hát ahhoz sztem már olyan hosszú kellene hogy 30 felé akadnál bele meg minden....

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
próbáld ki :D
"Minden hülyeség" by Tomidny

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
hello

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Mit gondoltok érdemes lecserélni a sima szélû 2005-ös Hayes nagytárcsáimat bemart szélû V8-as Hayes-re? Vagy vmi Cleensweep-re?

Ha a tárcsa még jó, eszedbe ne jusson. A legjobb az említett három közül.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Mit gondoltok érdemes lecserélni a sima szélû 2005-ös Hayes nagytárcsáimat bemart szélû V8-as Hayes-re? Vagy vmi Cleensweep-re?

Hat szerintem cleansweepre egyaltalan nem, a Hayes a sajat gyari tarcsaival tud jol kibontakozni ;)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Köszi a választ mindegyikõtöknek!

Akkor nem parázok a cleansweeptõl, azt teszem föl.
Szerintetek a ~ 90 kilómhoz és durvulásra hajlamos CC-AM felhasználáshoz van értelme a 185-ös tárcsának, vagy nincs értelme az árkülönbözetnek, súlytöbbletnek, adaptercserének?

Vegulis van ertelme, csak arra figyelj, hogy a vaz, illetve a villa, attol fugg hova teszed azt a terhelest tutti megbirja. Szerintem elore erdemesebb tenni, ott meg a 185os pizza eleg sok telot egesz durvan meg tud tekergetni egy egy komolyabb fekezesnel. Nekem a 185os Juicy 5 al nagyon csavargatta a regi manitout. Most atutotengelyes marzo-t vettem, evel mar nem tud elbanni.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Morph

Morph

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

a cleansweep fékerõben is okoz némi javulást, de fõleg a hûlésben sokkal jobb- én így tapasztaltam. a fék dobozában nekem mindegyik tök sík volt :)
meg a külön rendelt CS tárcsa is..

Köszi a választ mindegyikõtöknek!

Akkor nem parázok a cleansweeptõl, azt teszem föl.
Szerintetek a ~ 90 kilómhoz és durvulásra hajlamos CC-AM felhasználáshoz van értelme a 185-ös tárcsának, vagy nincs értelme az árkülönbözetnek, súlytöbbletnek, adaptercserének?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
nekem is elöl hátul cleansweep van, legjobb tárcsa, ha avidot veszel akkor csak ezzel használd.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
a cleansweep fékerõben is okoz némi javulást, de fõleg a hûlésben sokkal jobb- én így tapasztaltam. a fék dobozában nekem mindegyik tök sík volt :)
meg a külön rendelt CS tárcsa is..

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Avid BB7 használatával Hayes V7 (180 mm) tárcsával? Az a cirka 2,5 mm sugárirányban mennyire okoz gondot?

Lecserélném a gyári 160 mm-es Roundagon-t elöl, mert egyrészt nem túl erõs, másrészt már gyárilag akkora 8-as volt benne (elöl-hátul, de az egyik különösen sz*r), hogy nem lehet normálisan beállítani.

Ezáltal kicsit csalódtam az Avid tárcsákban, mennyivel jobb a Cleansweep? Aki használt már ilyet 185-ösben, annak mennyire volt 8-as mentes új korában? A Hayes 180-as tárcsák milyenek ugyanebben a kérdésben?

Köszi elõre is

Nekem is elol hatul avid, raadasul hatul avid bb5, 160mm es tarcsaval, es imadom, eszmeletlenul harapos, nagyon durva kis fek. Egyebkent enyemben is volt enyhe 8as gyarilag, de a srac a boltban, ahol vettem, megmutatott jonehanyat, legtobb ugy jon, mivel hogy neki a nagykerbol ugy adjak oda omlesztve 1 nejlonban, eccere vagy 20at. Es ott elhajolhat 1-1 .
Na de tok egyszeru , kezzel ki szokta hajlitgatni egyenesre mikor mar fel van fogva. Tok okes lesz, semmi para. Nem mindegyik ien, de benne van a pakliban, elhajolhat, de visza lehet egyengetni, es ugyanugy eloferdulhet Hayes-el is. De valahogy ha mar mechanikus akkor sz-tem Avid verhetetlen. Foleg ha BB7 rol van szo. Az kiralysag.

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Avid BB7 használatával Hayes V7 (180 mm) tárcsával? Az a cirka 2,5 mm sugárirányban mennyire okoz gondot?

Lecserélném a gyári 160 mm-es Roundagon-t elöl, mert egyrészt nem túl erõs, másrészt már gyárilag akkora 8-as volt benne (elöl-hátul, de az egyik különösen sz*r), hogy nem lehet normálisan beállítani.

Ezáltal kicsit csalódtam az Avid tárcsákban, mennyivel jobb a Cleansweep? Aki használt már ilyet 185-ösben, annak mennyire volt 8-as mentes új korában? A Hayes 180-as tárcsák milyenek ugyanebben a kérdésben?

Köszi elõre is

nahmost, annyi a kulonbseg, hogy nekem nem 185 os van hanem 203 as, de az emlitett parameterekkel. Tehat BB7 es fek, elol hayes tarcsa hatul cleansweep. Mind2 nagyon jol fog, es nem melegszik annyira mint a gyari tarcsa. Csaj dicserni tudom

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Morph

Morph

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok!

Köszi elõre is

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

helló mindenkinek!
eléggé amatõr vagyok egyenlõre a tárcsafékek terén,szal lehet hogy most orbitális baromságot fogok kérdezni. van egy hayes hfx-9 es fékem. a multkor defektet cseréltem és miután vissszatettem a kereket, és a fék kb ugy fogott be hogy egyet pördült és megállt.itt vmit én szurtam el nagyon? mert elvileg hallottam vmi olyasmit hogy ezek a fékek automatán utánnaállítják a betétet a tárcsához és nem kell vele szarakodni. szal most nekem mi a teendõ, vagy ilyenkor hogy kell ugy megcsinálni a féket hogy ne fogjon be?
válaszotokat elõre is köszi: grimberden

Valószínû az lehet télleg a problémád h amikor ki volt szedve a kerék, akkor behúztad a féket. Nos ilyenkor a 2 oldalon a dugattyúk összenyomják a 2 betétet és kint maradnak. Csináld azt amit mondtak, h fogsz egy lapos csavarhuzót és visszanyomod finomat mind2 dugattyút teljesen, ha megvan visssateszed a kereket és 1-2 fékezés után vissza is állnak a pofák rendesen.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

helló mindenkinek!
eléggé amatõr vagyok egyenlõre a tárcsafékek terén,szal lehet hogy most orbitális baromságot fogok kérdezni. van egy hayes hfx-9 es fékem. a multkor defektet cseréltem és miután vissszatettem a kereket, és a fék kb ugy fogott be hogy egyet pördült és megállt.itt vmit én szurtam el nagyon? mert elvileg hallottam vmi olyasmit hogy ezek a fékek automatán utánnaállítják a betétet a tárcsához és nem kell vele szarakodni. szal most nekem mi a teendõ, vagy ilyenkor hogy kell ugy megcsinálni a féket hogy ne fogjon be?
válaszotokat elõre is köszi: grimberden

3 lehetõség van, az egyik az hogy lehet véletlen behúztad a féket és akkor kijebb jöttek a pofák, vagy az hogy ferdén raktad bele a kereket, vagy esetleg 8as lett a tárccsába.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Valakinek van valami tippje, hogy mitol mehetett el csunyan a fek ereje egy juicy 5nak ? nem kerult ra olaj meg semmi hasonlo, nem is puha a kar meg tehat nem levegos. Igazabol elejen jol fogott, csak jo parszor at lett szerelve, ez az 5. villa amin rajta van, bar szerintem ez nem kene befolyasolja. Na meg ereszkedeskor az elso 400-500 meteren meg tud halni, olyan hireteln kimelegszik , hogy utana csak 1 fura rotor zugast hallani, amikor beleernek a pofak a tarcsaba es eppen hogy erezni h lassit, de nem igazan tud megallitani. Nem fura ez ? vagy ez ien kell legyen ?

Vidd vissza ha még "gariba" van esetleg...

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Aha, köszi a választ remélem sikerül összehoznom. Még egy kérdés , hogy a munkahenger az az ahol van a 2 fékpofa? szal aközé kell benyomnom vmit hogy beálljon alapba?

A munkahnger , masneven dugattyu , ami nekitolja a belso oljnyomas hatasara a fekpofakat a tarcsanak. Na most oket kell ertelem szeruen viszapreselnia fektestbe.Benyomsz egy vekonyabb csavarhuzo fejet a ket pofa koze es ovatosan hogy ne seruljon a ferrodo reteg, egyiknek tamasztva, a masiknak nekifeszitve, majd iranyt cserelsz, tehat tulajdonkeppen ide oda mozgatod a csavarhuzot. Lassan visza kell menjen mind a ket oldal. A "magatol beall" az olajos tarcsafek csupan arra vonatkozik, hogy ha pl nem egyenletesen kopik a ket pofa, vagy csak siman a kopas miatt rovidebbek lesznek, akkor ezeknek utan allit, bar ez nem egy extra tulajdonsag, ezt felepitese miatt minden olajos fek tudja, amiatt hogy ha rovidebb a fekpofa, tovabb ki tud csuszni a munkahenger.