Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Ahogy a Knoxville felszereltségét látom, maradj bowdenes Avid BB5 vagy BB7 mellett. Alivio karral is tudod használni. Ha nem tárcsás aggyal szerelt a kerék, arra is be kell ruháznod.

a novatec agyak mar egy ideje ott figyelnek elol-hatul (bar a gyari shimano is tarcsas volt, csak centerlockos), a bb7-et meg most szerelik ra epp.

szasa

szasa

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

de valószínû õ arra utalt hogy egy gyerek könnyebben megcsinál egy bowdenes tárcsát mint hidrósat:)

Persze értem én ezt irónikusan vagy az is lehet,hogy egy kis cinizmussal írta.
Szemlélõdõ.

szasa

szasa

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

háát, meg én nem is tudnám megcsinálni otthon az olajosat, nemúgy mint a kötelest...meg akkor megmaradhat a kormányösszebaszós avid fékkarom is:D
de láttam nagyon olcsón dualcontrol karokst vfékhez gondolom bowdenes tárcsához is jólesz nem?

Simán
Szemlélõdõ.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
de valószínû õ arra utalt hogy egy gyerek könnyebben megcsinál egy bowdenes tárcsát mint hidrósat:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

szasa

szasa

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

bowdent viszont ritkabban kell legteleniteni :)

Ezt megmutathatnád miként kell végrehalytani mert a bringadoltban iszonyat sok kutyaságot láttam de vastagon túl teszel rajta,Nekem volt már V-fékem is és most tárcsáim vannak és bátran elmondhatom hogy a szervíz igénye egyenlõ a bazi nagy 0-val.Persze kivéve betét csere.Még a teflonos bowdenházba is be tudja magát marni a bowden akkor is ha köszörûlt.
Csak neked és csak most megsúgom,hogy bowdent,házzal együtt sûrûbben kell cserélni mit PL légteleníteni.Egyébként meg bocsi ha egy kicsit kemény hangvitelû lett a mondókám csak nehezen viselem a hülyeséget.
Szemlélõdõ.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
háát, meg én nem is tudnám megcsinálni otthon az olajosat, nemúgy mint a kötelest...meg akkor megmaradhat a kormányösszebaszós avid fékkarom is:D
de láttam nagyon olcsón dualcontrol karokst vfékhez gondolom bowdenes tárcsához is jólesz nem?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

akkor elenyeszo % vagyok ;)
sajnos csak azutan fedeztem fel ezt a forumot, miutan megvettem a bringam .
ktm knoxville-n gyarilag alivio fekvaltokar van :scratchhe

mod: de persze nem az volt a kerdes, hogy megoldhato-e, hanem kell-e.

Ahogy a Knoxville felszereltségét látom, maradj bowdenes Avid BB5 vagy BB7 mellett. Alivio karral is tudod használni. Ha nem tárcsás aggyal szerelt a kerék, arra is be kell ruháznod.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

elég elenyészõ % lehet az aki fékváltókart használ ;)
/létezik hidrás fékbõl is/

akkor elenyeszo % vagyok ;)
sajnos csak azutan fedeztem fel ezt a forumot, miutan megvettem a bringam .
ktm knoxville-n gyarilag alivio fekvaltokar van :scratchhe

mod: de persze nem az volt a kerdes, hogy megoldhato-e, hanem kell-e.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
elég elenyészõ % lehet az aki fékváltókart használ ;)
/létezik hidrás fékbõl is/
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
ok, eleg meggyozonek hangzik.... :)
akkor mas: ha fejlesztesz, es mondjuk fek-valtokarod van, akkor nem kell azt is csereljed, ha madzagost veszel.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
csak vágni kell, kupakot kell tudni rakni a végére, kenni kell, stb...
én nagy bovdenes barát voltam.

nagy gépen soha többet nem lesz bovdenes..
a kicsin esetleg (csak azért mer van két felesleges BB7..)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mert a hidróst aztán gyakran kell.:chin:

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
bowdent viszont ritkabban kell legteleniteni :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.274 hozzászólás

gondolom: kevesebb szerviz-igeny; ha perecelsz es megtorik a vezetek, levegos lesz mittomen, akkor nem fog elegge.

roszz gondolat.....nekem elég rég vannak hidrós tfékjeim, egy belevegsõdésen kívúl soha nem volt gond egyikkel sem..
szal szervizigény, sztem madzagot gyakrabben kell cserélni, mint a hidrósokkal foglalkozni...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
gondolom: kevesebb szerviz-igeny; ha perecelsz es megtorik a vezetek, levegos lesz mittomen, akkor nem fog elegge.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

ma lebeszélt a boltos az olajos tárcsáról:)elég jó indokokat mondott:D

erre kiváncsi lennék bõvebben...

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Hellósztok

Szerintetek xc-re milyen tárcsaféket vegyek? A juicy3 és a juicy5 között mi a különbség? Esetleg valami mást ajánlanátok? Elõre is kösz.

Ha mindenképpen tárcsaféket akarsz akkor én a bb7 et javaslom nekem nagyon jól bevált(olajosról nincs tapasztalatom, csak egyszer próbáltam ki egy xt-t kb 2 percre, de az nem nevezhetõ hosszútávú tapasztalatnak). Amúgy meg az a véleményem hogy olcsóbb lenne beruházni egy jobb V fék-re neked mert ugye nem tárcsafékes kerékagyad van +küllõ+felni is kell tehát nem biztos hogy megéri a tárcsát.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

bb7 lesz ennek a vége valami olcsó netes boltból;P

neked kell eldöntened h mit akarsz.
vannak elönyei de HÁTRÁNYAI is a bowdeneseknek....

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
bb7 lesz ennek a vége valami olcsó netes boltból;P

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Hellósztok

Szerintetek xc-re milyen tárcsaféket vegyek? A juicy3 és a juicy5 között mi a különbség? Esetleg valami mást ajánlanátok? Elõre is kösz.

Ha jól olvastam Merida MATTS SUB 60-V-t vettél, ami ha jól látom nem tárcsafékes aggyal szerelt. Az RST teló az orrban sem egy merev jószág, fôleg egy Juicy 5 vagy Szasa által említett XT féknek. Kezdésnek egy bowdenes Avid tárcsással (BB5 vagy BB7) is jól jársz + lecseréled az agyakat. Így ólcsobban megúszod. Ha mindenképpen olajos féket akarsz, Én merevebb telót és új kerékszettet vennék...