Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hullámos mud cutter. reklám kamuszöveg sztem h kifejezetten sárba valo tárcsa.. a hullámossága miatt igaz h könnyebben kiepreghet a féktestböl a sár de a sima hayes tárcsákkal sincs gond. meg gondolom vmivel jobban is hül. de én akkor is a sima v-cutot venném.

viktor22

viktor22

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
csé
szerintetek mi a különbség a hayes mud-cutter és sima tárcsája között??
irjatok ha tudtok vmit! thx

airon

airon

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
értem... az adapterre már én is gondoltam, de hamár centerlock akkor legyen centerlock.. (meg nagyon bejön az a tárcsa :cry: )

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van cl agyra való shimano 6lyukas adapter, maradhatsz a régi tárcsáidnál. (kb annyiba fáj az adapter mint az uj tárcsa)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

airon

airon

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.

A 6 csavaros tárcsafékes kerékagyaimat le szeretném cserélni Shimano XT CL agyakra. Így a Shimano SM-RT62 -es tárcsái kerülnének fel. A bringámon viszont Hayes fék van.
Az elõzõ oldalakat átnézve megtaláltam, hogy a legfontosabb a tárcsa fékfelületének és a betétek felületének azonossága. A hayes és a shimano által gyártott betétek szélessége közel azonos (favágó módszerrel lemérve kb. 16mm), esetleg 1mm eltérés lehet köztük, viszont a shimano fékbetétje hosszabb.

Kérdésem az lenne, hogy számít e valamit hogy a shimano hosszabb azonkívül, hogy nagyobb felületen fekszik fel?
Illetve, hogy a rövidebb Hayes betétet (esetleg a dugyttyúkat) a shimano tárcsa forgás közbeni változó szélessége idõ elõtt tönkre tenné?

Hayes fék - Shimano tárcsa ... jó kombó? Nemtom.....:pomocy_na

Segítségeteket elõre is köszi!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ujonnan tárcsa és adapter nélkül 16 azért ezt tegyük hozzá. egyébként ár/értékbe tényleg jó, de ha ezt vesszük akkor a juicy3 az mégjobb mert az tárcsával szöröstül böröstül ~17

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Hi!
Hayes HFX9-em van és meg vagyok vele elégedve (203-180). Kisebb tárcsával hajlamos a normálnál hamarabb felmelegedni, de nagy tárcsával kiváló:-) (Dobogókõi sípályán megfog, ha kell....). Sajna rajtam kívül más is írta, hogy az egyik dugattyú nem megy vissza teljesen. De majd megoldom. De kiváló ár/érték arányú -16 ropi-.

szasa

szasa

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Le szeretném majd cserélni a fékkarjaimat. Tudja valaki, hogy egy régebbi Deore tárcsafékkar helyett feltehetõ-e gond nélkül az új 2008-as XT fékkar? (BL-M775 ) A fékek Saint-ok.
Köszönöm a választ elõre is.

Én úgy tudom,hogy minden Shimano hidra kar jó minden féktesthez.
Szemlélõdõ.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen, jók hozzá!

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Le szeretném majd cserélni a fékkarjaimat. Tudja valaki, hogy egy régebbi Deore tárcsafékkar helyett feltehetõ-e gond nélkül az új 2008-as XT fékkar? (BL-M775 ) A fékek Saint-ok.
Köszönöm a választ elõre is.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hfx9 em van elöl. 160 as hayes tárcsával használom cc-re és meg vagyok vele elégedve. valakik terjesztenek néha ilyen rémhíreket h hayes igy meg ugy fossa az olajat... kamu!
még 1 csepp olajat sem engedett el az enyém. (és más ismerösömnek sincs vele semmi baja)
fékeröben jó, adaglhatóságban mégjobb :) kinézetre szép, és flip flop miatt jó/hasznos a fékkarja...

viktor22

viktor22

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
hayes nine-t kérek a jézuskátol karácsonyra.aki tud rola vmit az irhatna4 koszonom

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
fajin nagyon:D kösz az infót emberek felejtõs lesz.

(meg most egyenlõre mongoose project pause, mert csinálok egy téli egysebit.)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
:wallbange

jol értettem h a fékkarbol kipereghet az a kis csap és elhagyhatod a kart menet közbe?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
most hivott vissza a formula minden 2007 júliusa elõtt gyártott ORO féket az USA-ban...
info itt: formula brake recall

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
az a véleményem, hogy szívesen kipróbálnánk, csak...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
formula oro bianco vélemények tapasznyalatok?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
duplavállas villát mindenkinek... :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha elbuksz, az elso dolog lesz ami szakad.

nekem hosszabb volt, de egy esesnel korbefordult a kormanyom teljesen, es annyi volt neki.

ha tul rovid, az eselyeid csak romlanak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
HI!
Mennyire gáz ha feszes a fékcsõ? (18" váz, 110cm fékcsõ) Akkor elég fesze, ha a kormányt 90 fokkal elfordítom, bár menet közben nem igazán van ennyire elfordítva....