Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

szasa

szasa

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Hellósztok

Szerintetek xc-re milyen tárcsaféket vegyek? A juicy3 és a juicy5 között mi a különbség? Esetleg valami mást ajánlanátok? Elõre is kösz.

Nézd srác nekem Shimano-m van én arra esküszöm,lehet hogy egy kicsit elfogult vagyok de ezeket a legegyszerûbb beállítani,légteleníteni és az újabb modelleknél nem kell az adapterrõl sem leszerelni a fékbetét cserénél.Ami azért jó mert a csere után nem kell újra féket állítani.Az újaknál csak ki kell hajtani a sas szeget kihúzni és a fékbetétet hátulról kell kihúzni be az újat sas szeget vissza (A VÉGÉT KIHAJTANI NEHOGY KICSÚSSZON!!)és készen is van.Nem tudom mennyit áldozol erre de LX-bõl már egészen jót lehet kapni,de az igazán ütõs a 08-as XT.Ez az XT brutál jóra sikerült inkább ezt ajánlanám vagy a régi Deore-t,a BRM 525-öst.
De azt is gondold végig,hogy fontos-e neked a tárcsafék.
Mert ez alapból új kerekkkel indúl nem ajánlok gagyi agyakat,felniket küllõket
mert ha spórolsz csúnyán póruljárhatsz.Nekem például elõl LX féknyergem,XTR 180-as tárcsám,XTR átütõs elsõ agy( a R.S.Pike miatt)és
Mavic 317-es szegecselt felnim van és persze DT küllõk.Ha segítség kell csak írj remélem tudok segíteni.
Szemlélõdõ.

Hali Gépezet

Hali Gépezet

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Hellósztok

Szerintetek xc-re milyen tárcsaféket vegyek? A juicy3 és a juicy5 között mi a különbség? Esetleg valami mást ajánlanátok? Elõre is kösz.

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Ott az elõzõ embernek.:) Ha írsz ebikenak emailt biztos h válaszolnak és leirják mitn anno nekem.:)

:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
emberek!megvan az a tárcsafékem, amirõl kérdezgettem.olyan szinû mint a régi lx, lötyög benne az olaj, de van bemme egy olyan rész, ahova pont bemehet a bowden.állítólag voltak olyan fékek, ami ilyen hirdomechanikus.lehet ez is olyan.nem tudom hol rögzül a bowden de szétkapni nem akarom.valaki tud segíteni?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
nem. korábban két darab jucyt adtak 36ér.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
nem ilyenre gondolsz az akció alatt??http://ebike.hu/term...r-tarcsafek/835
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
nem otthon he...szervizes ismerõsnél...csak egy a baj, hogy elmúlt a 36-ezres judit 5-ös akció...:(

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
CJ, ha feltöltve küldik és sima 8/10 cm- es telód van, akkor nem gond elbújtatni...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az miért baj, ha levegõs lesz? Tudja otthon légteleníteni.

A sebesség mindent megold.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Szerviz Joe, szerviz... A Shimanot meg tudod úgy oldani hogy ne legyen levegõs? Otthon?
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
csak ha vágni kellene belöle...akkor van gáz.mert simánóhoz meg tudom oldani a szerelést de avidhoz nem:S
köszi mindenkinek

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
kb úgy, ahogy kela mondja. nem fogom leszedni a kedvedért... ;)
bõven elég lesz.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
sztem a szabvány 80/140- nel küldik.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
egy olyan kérdésem lenne hogy,
aki rendelt ibájkról avid judit 5-ös fékszettet, mennyi fékvezetéket adtak hozzá neki elöl-hátul?ebike nem írta le...
aki tud segíteni annak megköszönöm!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
a szentem úgyan így van,csak a fékerõ nevetséges...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
most úgy tûnik megoldódott, tegnap végig koptattam, csak elsõfékkel állóra fékeztem stb
így már szerencsére nincs jelentõs hang, és a fékút is csak minimálisan hosszabb
reméljük kopik még egy picit és jó lesz..
sztem picit olajos lehetett de próbáltam kiégetni belõle a lejtõn fékezéssel.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

mitõl van elsõ bb5nél ha fékezek akkor alig fog, majd ha leállok hirtelen kurva hangosan elkezd a fék "visítani"?
jó idegesítõ tud lenni

nem lehet, hoyg szétégett? nem volt furcsa szaga mostanában?

szasa

szasa

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

mitõl van elsõ bb5nél ha fékezek akkor alig fog, majd ha leállok hirtelen kurva hangosan elkezd a fék "visítani"?
jó idegesítõ tud lenni

Szeva Daci így van olajos lett a tárcsád és a betéted,ha nem akarsz rá költeni
azt javaslom nyugodtan vegyél olyan féktisztítót amit autókhoz is szoktak használni és fújd be gazdagon.Ha semmi javulás vedd ki a betéteket és egyenként tisztítsd le (CSAK TISZTA RONGGYAL!!!!)Ha még mindíg semmi javulás jöhet a drasztikusabb megoldás.Szerelõként dolgoztam és ekkor az a teendõ,hogy vagy villanyrezsón kiégethed belõle az olajat,vagy vastagon befújod tárcsafék tisztítóval és begyújtod ezt többször is megismételheted.
Volt olyan a boltban,hogy kicseréltették a fékbetétet és mi pontosan így kiégettûk magunknak és lett jó vagy új fékbetétünk.
Nagyon kell vigyázni ezekre,ha TF2-t vagy WD 40-et használsz lánc kenésre
takard le a fékeidet tiszta ronggyal.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hm..nem tudom mitõl lett dzsúszos,mert állt a konyhába :D

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Rengeteg embernek megfelel a hayes kar.

Az hogy Neked nem tetszik, legyen a személyes egyéni problémád.