Elvileg a tarcsat van aki szappanos cuccal lemossa es elegendo. Az alkoholos tisztias meg olaj ellen boven jo kene legyen. Ha megis fekbetetet cserelnel, ne sajnald, mosd le ujra es adhatsz neki kicsit finom csiszolo papirral is.Netán ha új betétet veszek, a tárcsáról ugyanígy visszakerülhet rá a szenny? Ez valami láthatatlan wd40 lehet.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Started by
zOrg
, 2006. January 10. 04:41
Posted 2007. December 16. - 23:07

Posted 2007. December 16. - 23:02

Netán ha új betétet veszek, a tárcsáról ugyanígy visszakerülhet rá a szenny? Ez valami láthatatlan wd40 lehet.
Posted 2007. December 16. - 22:57

Hehe. Ha ennyi lenne csak nem fordulnék hozzátok. Satuként szorul rá, negyed mili sincs alapból a tárcsa és a pofák között.
Posted 2007. December 16. - 22:51

ez hogy teljesen elment a fékerö ez azért túlzás kell h legyen. az is lehet h teljesen rosszul van beállítva az a fék.
nyáron 1ik ismerösömnek is volt ilyen h tövig húzva is még tovább gurult a bicaja (hátsó BB5 vagy BB7 volt.) aztán kiderült h a belsö fix pofa bentvolt a picsába és a mozgó a tárcsát nem is vagy csak alig a pofához nyomta
nem biztos h itt ez van csak gondoltam szolok hátha
nyáron 1ik ismerösömnek is volt ilyen h tövig húzva is még tovább gurult a bicaja (hátsó BB5 vagy BB7 volt.) aztán kiderült h a belsö fix pofa bentvolt a picsába és a mozgó a tárcsát nem is vagy csak alig a pofához nyomta

nem biztos h itt ez van csak gondoltam szolok hátha

Posted 2007. December 16. - 22:48

Posted 2007. December 16. - 22:46

Posted 2007. December 16. - 22:27

Hat ezekutan meg megprobalhatsz felcsiszolni a fekbetetbol 1 kicsit. Tehat hogy kb a szennyezett felulet boven tunjon el. Lehetoleg minel egyenletesebbre probald megoldani. Marmint hogy maradjon a felulete minel jobban 1 sikban. Ha ez sem segit, lehetseges hogy olaj a bibi, de igen rendesen atitatodott a "ferrodo" reteg.Heló!
Kérdésem lenne.
Van nekem egy Avid BB7-esem, ami eddig nagyon prímán mûködött, és egyszercsak a hátsó elhagyta magát. Valami szennyezõdés kerülhetett rá, hogy honnan azt ugyan nem tudom, és a jellegét sem, de a fékerõt nullára redukálta, hiába húzom, nem fog. A betéteket és a tárcsát is alkohollal megtisztítottam, de semmit sem javított a helyzeten. Volt esetleg valakinek hasonló probléméja, netán tudja a megoldást? Vagy új fékbetét?
Válaszaitokat elõre is köszönöm.
Jani
Posted 2007. December 16. - 22:11

Heló!
Kérdésem lenne.
Van nekem egy Avid BB7-esem, ami eddig nagyon prímán mûködött, és egyszercsak a hátsó elhagyta magát. Valami szennyezõdés kerülhetett rá, hogy honnan azt ugyan nem tudom, és a jellegét sem, de a fékerõt nullára redukálta, hiába húzom, nem fog. A betéteket és a tárcsát is alkohollal megtisztítottam, de semmit sem javított a helyzeten. Volt esetleg valakinek hasonló probléméja, netán tudja a megoldást? Vagy új fékbetét?
Jani
Kérdésem lenne.
Jani
Posted 2007. December 10. - 23:59

senki nem állította, hogy van értelme, de érdekes... vagyis van olyan állat a gazdája, hogy ezt a szart így kivitelez(tet)te.
és tényleg a láncolaj valóban tuningolhatja a fékerõt
és tényleg a láncolaj valóban tuningolhatja a fékerõt

Posted 2007. December 10. - 22:25

Posted 2007. December 10. - 19:02

Posted 2007. December 10. - 18:53

Posted 2007. December 10. - 18:51

pff ez de marhaság.
óhatatlan h ne üsse oda az ember vhova ott a tárcsát.
arról meg nem is beszélve h a vizet / sarat / mocskot egy az egybe kapja
még ha városi bicon akkor is lehet vizes az ut...
óhatatlan h ne üsse oda az ember vhova ott a tárcsát.
arról meg nem is beszélve h a vizet / sarat / mocskot egy az egybe kapja

még ha városi bicon akkor is lehet vizes az ut...
Posted 2007. December 10. - 18:20

fixin jah, amugy nem sokat érne 
bár igy a láncon elég nagy erõ van... szerintem.

bár igy a láncon elég nagy erõ van... szerintem.
"Minden hülyeség" by Tomidny
Posted 2007. December 10. - 17:38

Posted 2007. December 10. - 15:37

Posted 2007. December 10. - 15:20

Posted 2007. December 10. - 15:01

Hellosztok. Tanácsot tapasztalatot szeretnék kérni. Hayes nine carbon vagy Magura Marta?
Magura Marta
jönnek majd a vészmadarak, de ne hallgass rájuk.

tomcat: jó vétel lehet a juicy 30ért. ha megtalálom a boltot levadászom elõled.

az xt jó cucc, de nem éri meg a pluszköltséget szvsz, fõleg a 30e/e+h juicy-vel szemben. nekem van xt-m, de be kell lássam, nem ér annyit mint amit fizettem érte. mondjuk én drágán vettem, a probike-ban.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2007. December 10. - 12:30

Posted 2007. December 10. - 12:24

Szia Epyc!
Én a párra értettem (elsõ+hátsó) az Avidnál a 30-at felszerelve az XT meg darabja van 30 körül ha jól gondolom és az apróban is így láttam persze az újra gondoltam itt is, használtan nem veszek hidrós dolgot egyszer egy villával nagyon megzumiztam.
Szia MJani01!
Hogy hol kapom meg a a párat 30-ért azt ne akarom megmondani mert ez az utolsó pár de egy bicajboltban van zsír új dobozos elöl 160-as hátul 203-as tárcsával ezt most cserélik át szintén 160-ra a kérésemre.
Amit kérdeztem az emiatt volt lényeges hogy az XT nyújt e annyival több plussz szolgáltatást hogy megérje 30-al többet kifizetnem érte (párra gondoltam). Esetleg tudok valamit mondani erre.
Köszi a válaszotokat
Laci
Én a párra értettem (elsõ+hátsó) az Avidnál a 30-at felszerelve az XT meg darabja van 30 körül ha jól gondolom és az apróban is így láttam persze az újra gondoltam itt is, használtan nem veszek hidrós dolgot egyszer egy villával nagyon megzumiztam.
Szia MJani01!
Hogy hol kapom meg a a párat 30-ért azt ne akarom megmondani mert ez az utolsó pár de egy bicajboltban van zsír új dobozos elöl 160-as hátul 203-as tárcsával ezt most cserélik át szintén 160-ra a kérésemre.
Amit kérdeztem az emiatt volt lényeges hogy az XT nyújt e annyival több plussz szolgáltatást hogy megérje 30-al többet kifizetnem érte (párra gondoltam). Esetleg tudok valamit mondani erre.
Köszi a válaszotokat
Laci