Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.174 hozzászólás
Grande: két napja jöttem rá, hogy miért van elöl-hátul 180-as tárcsád a juicy-hoz a trance-en. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Elnézést ha hülyeséget kérdezek.
Megoldható az, hogy ha a kerékagy Centerlockos, akkor Shimano tárcsával Avid féket használjak?
Tudom van átalakító, de érdekelne, hogy így mûködik-e.

Ha hidraulikus Avid fékkel gondolod, megoldható. Lassan egy éve ilyen szettel megyek. Elôször XT 160mm tárcsákkal, most XTR SM-RT97 180mm tárcsa, + Juicy5 fék, XT CL agy.

Ha mechanikus Avidra gondoltál... azt sajna nem tudom.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

ha a tárcsa az ötkarú tartóbakos (SM-RT97 asszem) 160mm-es, a fék meg juicy, akkor nem. a pofa "kukija" megakad a csillag karjaiban.

Ha nem Shimano szettet veszek, akkor erre figyelni fogok, köszi.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.174 hozzászólás

Megoldható az, hogy ha a kerékagy Centerlockos, akkor Shimano tárcsával Avid féket használjak?

ha a tárcsa az ötkarú tartóbakos (SM-RT97 asszem) 160mm-es, a fék meg juicy, akkor nem. a pofa "kukija" megakad a csillag karjaiban.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Mi lehet rossz azon a BB7-esen...

igazából most már jobb egy fokkal, meg elképzelhetõ ha kopna még egy kicsit ismét a régi lenne.
úgy volt h felraktam az apróba aztán most meg kis ráfizetéssel tudnék hfxet venni ezért kipróbálom.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

igen.

Köszönöm!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
igen.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Mi lehet rossz azon a BB7-esen...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
állítólag szar a gyári pofa, azért nem erõs elsõre..
igazából most már jobban fog az avid (még mindig nem tökéletesen) de soha nem fogott úgy mint a juicy. most mondjuk elég kevés ráfizetéssel kipróbálom a hfx-et ha nem jön be eladom.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hiba az ön készülékében lehet :D
Hidrós deore és hfx (tán 9? :chin:)hez hasonlítottam, deorenál picit jobban harapott(hamarabb megfogott) a bb7, a hfxnél nem, de azon 203as tárcsa volt :D. Lehet teló függõ is, mert nem érzem ezt olyan brutálisnak mint a 160ast éreztem, de ott 80mm progresszív út volt, itt meg 130mm linerárisabb, és sokat elnyel...

Szal azt akartam mondani hogy nem biztos hogy sokkal erõsebb lenne; icipicit talán, de nem hiszem hogy érdemben erõsebb lenne. Majd egy olyan jól megmondja aki hasonló/dettó bringán próbálta õket :). (Vmiért csak fentebb értékelte az avid a 2006ost...) Nincs hõtágulás(napközvbeni nagyobb hõdifi, vagy issszonyat nagy lejtõzés), és ha sokat szálíltod a gépet akkor megint nem hátrány a bowden.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
azért amit én tapasztaltam a juicy 5 jóval erõsebb
de most úgy néz ki hfx9 lesz

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

BB5 nél is állitható mind2 oldal! csak ott a fix pofát imbusszal, nem kézzel. ennyi.

De, kézzel. A nem fix oldalt bowdenhúzással.
http://bikeoftheyear...-06/am-06_3.jpg

daci, BB7et miért cserélnél Juicy5re? Elõzõn honlapon az Avid is alá helyezte (fékerõben)...

atis7908:
BB5: 1 oldalon állítható kézi álíltóval a pofa (fix oldalon)másik oldalon bowdenhúzással, BB7hez képest fele akkora fékpofa.
BB7: 2 oldalon kézzel álíltható pofák, Juicykel közös nagy felületû fékpofa.

Ezért lett nekem elöl BB7, hátul BB5. Ciceregni akor cicereg ha 185 vagy 203as tárcsád van és néha behullámzik, 160asra nem jellemzõ; de AM-FRtõl kell elõre 180as súly/agresszivitás/látogatott helyek függvényében (brutál hozzsú lejtõzések izmos féekzésekkel, Alpoki tekerés, stb). Nekem volt 160as Rounedagon tárcsával is BB7esem elöl elõzõ gépem, fogott mint a beton; erõben elég lenne most is; de idegesít hogy néha behullámzik. Mindegy, több tartalék van benne; szine nem nagyon van, mikor másoknál érzem a fékszagot akkor sem :). Igaz 160as Roundagonnak sem volt (bár nem is jártam vele annyi felé).

A régebbi BB7 is grafitszürke volt (05-06 legalábbis), a BB5 feketült be; alig találtam tavaly 2006os darabot hátra... (07tõl feketék)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
De bb5-nél a mozgó pofát csak a bovden húzásával tudod állítani, míg 7-nél külön tekerõvel is. bb5-nél meg pont emiatt kicsit talán többet kell játszani a beállítással, mivel ha túl sokat húzol a mozgó pofán, már kicsit kemény lesz a húzása azt meg én nem szeretem..

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a 7 a szebb, pláne az új ami ilyen grafit szürke

(még 668)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

bb5 nél csak az egyik oldalt tudod állítani...

BB5 nél is állitható mind2 oldal! csak ott a fix pofát imbusszal, nem kézzel. ennyi.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
De ha feszítem a bowdent, akkor a bal oldali betét közelebb kerül a tárcsához, nem? És a jobb oldalit meg egy csavarral lehet közelebbtolni. Vagy már nem csavar hanem tekerentyû.

Jah, és Maggira ne hallgass, neki nincsen szépérzéke:D Biztos most is másnapos azért ilyen:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

atis7908

atis7908

vendég

• felfüggesztett
  • 21 hozzászólás
Melyik? 5 vagy 7?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
meg szebb is :)

(még 673)

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
atisnak!

bb5 nél csak az egyik oldalt tudod állítani, míg a bb7-nél mindkét fékpofa pozicionálható, kicsit egyszerûbb beállítani, de ha belövöd a bb5-öt onnantól ugyan olyan jól mûködik mint a 7!
nekem egy 5ös van de ált.-ban kussban van csak vízben meg sárban visít :D
amúgy nem nagyon cicereg max az elején míg be nem kopik, túratársamnak bb7 volt fennt és nem nagyon tudok mondani különbséget, ahol õ megállt ott én is...mondjuk nagyobb a fékpofa mérete a 7-esben, meg egyszerûbb szervizelni, beállítani én kb ennyi különbséget tudok

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító