Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

hozd el megcsinálom fél óra alatt olyanra amilyenre szeretnéd

Köszönöm, ha a barátom nem ér rá, élni fogok a felajánlással!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hozd el megcsinálom fél óra alatt olyanra amilyenre szeretnéd

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

a készreszerelt dolog csak akkor mûködik, ha a fékcsõhosszúság stimmel, ha nem, akkor úgyis vágni kell:)
Sajnos.

Sajnos, pedig most 0-ra vittem a számlámat, úgyhogy olaj stb. vásárlásra vagy szervízre csak márc. elején kerül sor.
Na mindegy, addig egy kicsit kilóg majd a kormánynál : ))

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a készreszerelt dolog csak akkor mûködik, ha a fékcsõhosszúság stimmel, ha nem, akkor úgyis vágni kell:)
Sajnos.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Lehet, hogy még nincs minden a helyén, de a felrakás után amikor megpörgettem a kereket olyan hangot ad, mint amikor pl. a küllõk közé lóg egy bowden. Mintha a tárcsa lyukak, vagy a fogazás érne valamihez. Ezért kérdeztem a távolság állítást.
Gondolom ha megbontom, akkor elötte vegyek olajat, stb. Azt hittem a készre szerelt cucc vásárlásával ezt megúszom...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
A fékpofa távolság: én az olajszinttel állítom.
A vágás nem meló, csak a megfelelõ szerszámok kellenek hosszá. (villáskulcs, fogó, kalapács, meg a vágó)
Mindegy honnan bontod meg, én alul szoktam, hogy maradjon a Shimano felirat a csövön a fékkarnál...
Teljesen mindegy amúgy, hiszen ha megbontod, úgyis újra kell légteleníteni a fékeket.

Leengedni csak azért lehet érdemes, hogy utána ne pancsolj össze a kicsurgó olajjal mindent! :)

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Lenne pár kérdésem a 08-as XT szettel kapcsolatban:
Van lehetõség a fékpofák távolságának beállítására? Én a nyomáspont és a kartávolság állítót találtam csak meg.
A fékcsõ méretre vágása bonyolult folyamat?
Annyira nem vesz rá a lélek, hogy a zsír új cuccot megbontsam, de 2-szer körbetekehetem a vázat a hátsó fék csövével...
Visszaolvasva azt megtaláltam, hogy a fékkarnál érdemes megbontani, de ilyenkor a tartályból nem folyik ki a folyadék? Vagy elõbb le kell engedni az egészet?
Avidról linkeltek be videót, de az XT-hez nem találtam.

köszi: Teo

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Szerintem pedig ha nem mentél betonfalnak.
Eléglenne a féktestet ujra beállítani. poziciónálni
De kézzel. nem úgy ahogy leírják a kézikönyvbe, mert az egy baromság.

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Mint új Juicy 3 tulajdonosban újabb kérdés merült fel bennem. Azt gondolom, hogy a féket koptatni kell, hogy megszûnjön a tárcsa és a pofák közötti súrlódás.
Azt viszont nem értem, hogy miért súrlódik jobban 30 km megtétele után, mint zsír új korában (most már halkan kerepel meg ciripel is). Miért is van ez?

Hmm...talan kicsit gorbe a tarcsa ? elvileg magatol be kene alljon annyi ido utan. Viszont a tarcsa hoszabb ido utan "egyenesedik" meg... jol meg kell melegedjen parszor hogy az is bealljon a helyere.
...Ez lesz keremszeppen...

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Mint új Juicy 3 tulajdonosban újabb kérdés merült fel bennem. Azt gondolom, hogy a féket koptatni kell, hogy megszûnjön a tárcsa és a pofák közötti súrlódás.
Azt viszont nem értem, hogy miért súrlódik jobban 30 km megtétele után, mint zsír új korában (most már halkan kerepel meg ciripel is). Miért is van ez?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

ha az ember vesz egy 203 as tárcsához való adaptert akkor az minden telóhoz jó méretû lesz???

jó lesz persze mindenhez, kivéve:
a más szabványú fékhez (PM v IS)
a más szabványú villához (PM v IS)
a más szélességü, de azonos (PM, vagy IS) villához
és persze ezek kombinálása is ad pár lehetséges, nem jó megoldást

:)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

ha az ember vesz egy 203 as tárcsához való adaptert akkor az minden telóhoz jó méretû lesz???

Elvileg igen, esetlegesen ... post mount rendszerhez nem tudom mennyire illeszkedik a 203 as tarcsahoz a fek, arra valami kulon cucc lehet. IS rendszernel talalni fog.

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Csavarhúzóval nyomd vissza õket, óvatosan.
FanatiX

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Sikerült.
Köszi a gyors választ.

Orulok hogy megoldodott ;) Amugy adnak vele 1 ien kis piros muanyag tavolsagtartot. Azt en mindig be szoktam kattintani ha kiszedem a kereket es valamit szerelek. Ha benne van, nem tortenhet ilyen fele fajta "baleset" :) ...csak tipp ;)

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

nincs semmi gond, lapos csavarhuzo be a ket pofa koze, es ovatosan viszanyomkodod oket a helyukre. ez barmelyik hidraulikus tarcsanal igy mukodik.Ugyanezt kell tenni,mikor az elhasznalodott pofakat csereled ujra, amiket ugyebar sokkal vastagabb reteg van.

Sikerült.
Köszi a gyors választ.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Hali

Juicy5 esetén mennyi jelentõsége van az évjáratnak? ujonnan véve jobb a 2008as mint a 2007es?

Ugyanaz a kettõ.

Én kérdésem

Valaki valamit tud a Brembo bicós fékérõl?

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Sziasztok!

Hogyan lehet újra helyesen beállítani a fékpofákat, ha a Juicy 3 féket tárcsa nélkül huzogatta valaki? Az eredmény, hogy a pofák kiebgedett fékkar mellett is összeszorulnak és nem fér be közéjük a tárcsa.

Köszi!

nincs semmi gond, lapos csavarhuzo be a ket pofa koze, es ovatosan viszanyomkodod oket a helyukre. ez barmelyik hidraulikus tarcsanal igy mukodik.Ugyanezt kell tenni,mikor az elhasznalodott pofakat csereled ujra, amiket ugyebar sokkal vastagabb reteg van.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Hogyan lehet újra helyesen beállítani a fékpofákat, ha a Juicy 3 féket tárcsa nélkül huzogatta valaki? Az eredmény, hogy a pofák kiebgedett fékkar mellett is összeszorulnak és nem fér be közéjük a tárcsa.

Köszi!
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Morph

Morph

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Avid BB7+shimano XT/XTR centerlockos tárcsa kombóval?

Építek épp egy új gépet, és terveim között szerepel, hogy egy 2008-as XT hidrós t.fékkel díszítem fel, a hozzávaló centerlock aggyal és tárcsával.

Ellenben anyagi okok miatt elõbb csak a kerék lesz kész a centerlock tárcsával (XT, esetleg XTR, nem sokkal drágább), átmeneti megoldásként használnám a másik bringámról leszedett Avid BB7-el, amíg össze nem jön az XT szett. Van ennek értelme, esetleg nem a gyári betéttel, vagy felejtsem el?

Köszi