Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Koca, oké, így voltam vele, de dec közepe óta várok rájuk! (azóta húgoméból kiszedtem, most neki nics hátsó féke :), de õ is megy néha, úgyhogy nem a legjobb megoldás... )

Sala bácsi, nekem isteni :). Hétfõn megy a kedvenc bringabótosom áruért, h aúgy is megoldható akkor perfekt lenne. :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

:clap:

látom valakire hatnak a tanitásaim.
legyen máár kész a meglepim

:) hát igen volt hol okosodnom, de mondjuk amit én akarok azt ugyis megcsinálom, és ugyis rájövök hogy hogy kell....:D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
enyimhez adtak kis sárga baszt, amit beteszel a tárcsa és a pofák helyére, amíg légtelenítesz, de egyébként csatlakozom az elöttem szólóhoz

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
:clap:

látom valakire hatnak a tanitásaim.
legyen máár kész a meglepim

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
a türelem rózsát terem pite :) majd megjönnek azok. :)

kapuera:

Hayes HFX9 Bleeding: (by koca)

Hozzávalók: kis villákulcs (ha jol emlékszem 6 os a légtelenítö csonk nyitására-zárására), kis torx (olajtartály fedél), 4es imbi (fékkar), DOT olaj, fecskendö kis csövel, rongy,..

Légtelenítés:
1. állísd a fékkart függölegesen felfele a kormányon!
2. pofák, tárcsa ki
3. féken csonk meglazít (hatlapfejü csavar), csö rátesz, olaj leszív(rendesen!)
4. uj olaj felszív légmentesen
5. uj olaj átnyom lentröl (átnyom okosan, fékcsö rendesen menjen a karig ne legyenek rajta csomok :D)
6. ha fent a fékkar tartályába megjelenik az olaj akkor legyen vagy félig már ott is aztán lent légtelenítö csonk elzár. (aztán csö lehuz, olaj még kell majd)
7. pumpálgatás, várás, bubitánc járás :D (fékcsö kocogtatás)
8. tartály feltöltés olajjal
9. fedél visszatesz, kar visszaállít

kiegészitö lépések:

10. mielött visszatennéd a pofákat érdemes "rendbe tenni" a dugattyukat (lehetett volna az elején is) huzogatod a féket ha kidugja az orrát a dugattyú akkor letörlöd. aztán egy fujásnyi szilikon spré rá és ugy fog mozogni mind ujkorába ;)
11. 1-2 csepp müszerolaj a fékkar "nyomorúdjára avagy dugattyújára" mert csont száraz állapotba mozgatáskor képes nyikorogni kicsit.
ez megvan tényleg úgy fog mozogni a kar is mint kés a vajon :D

remélem nem hagytam ki semmit...
így nehezebb elmondani mint élöbe megcsinálni.
lehet h nem ez a hivatalos rendes menete egy légtelenítésnek, de nekem ez eddig bejött ;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
figy Pite
ha az jó kiveszem valamelyik fékbõl
mikorra kell?

fuck me, i'm famous!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Öhm, nem tudom mennyire on, nem láttam konkrétan jobb topikot (vfékes max?); bowdenszettbõl nincs különösebben difi az XTR (~3,5K), Alligator Super Fortress(4,5K) és Flack Jacket (5,2K) között?

Közbe jelexerint nincsenek avid BBx betétek itthon? :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

Sziasztok!

Pár napja panaszkodtam, hogy az új biciklimen a Juicy 3 súrlódik, meg minden baja van. Fogott rendesen, csak a kerék alig forgott kiengedett fékek mellett. Végre sikerült megoldani a problémát.
Leszereltem a féktesteket.
Kiszedtem a pofákat.
Kb. 5ször ki be tologattam a munkahengereket. Az elején a jobb oldali meg se moccant. Nehezen lehetett visszatolni õket, aztán szép fokozatosan megindultak. Mintha be lettek volna ragadva. Ezért súrlódtak folyamatosan menet közben, mert a rugó ne tudta a helyükre visszanyomni a pofákat.
Végül beállítottam rendesen a féktestes állását. Naivan azt hittem, hogy ezt a gyárban rendben megcsinálták. Egy nagy ....t.

Akinek hasonló fékproblémája van, annak remélem tudtam segíteni.

Igen, ez általában segiteni szokott, Mi ha légtelenítunk akkor meg szoktuk jaratni a dugattyúkat.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
igen tudjuk.
pár napja légtelenítettem le én is egy hfx 9et.
de most nincs kedvem regényt irni, próbálj meg visszaolvasni vagy rákeresni.
vagy majd holnap leirom ha addig nem okosodsz meg :)

Kapuera

Kapuera

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok.

Van egy HFX-9 es Hayes fékem.
Tudja esetleg valaki miként kell légteleníteni?
Mi ennek a menete?

Nagyon köszönöm.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Pár napja panaszkodtam, hogy az új biciklimen a Juicy 3 súrlódik, meg minden baja van. Fogott rendesen, csak a kerék alig forgott kiengedett fékek mellett. Végre sikerült megoldani a problémát.
Leszereltem a féktesteket.
Kiszedtem a pofákat.
Kb. 5ször ki be tologattam a munkahengereket. Az elején a jobb oldali meg se moccant. Nehezen lehetett visszatolni õket, aztán szép fokozatosan megindultak. Mintha be lettek volna ragadva. Ezért súrlódtak folyamatosan menet közben, mert a rugó ne tudta a helyükre visszanyomni a pofákat.
Végül beállítottam rendesen a féktestes állását. Naivan azt hittem, hogy ezt a gyárban rendben megcsinálták. Egy nagy ....t.

Akinek hasonló fékproblémája van, annak remélem tudtam segíteni.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

magyarul?
betét köne a fékedhez?

Ja', de 3 hete negatív a dolog :(
Egyik pár BB5ös már vason van, BB7 is kéne lassan...
Gáyrit keresek, és biztosítót is, BBBhez ugyen úgytom van, de többen panaszkodtak rá így skippelném, viszont gyári betétekkel meg vok elégedve, azt várom...

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Hi mindenkinek! Hayes stroker trail fékhez tud valaki olajfeltöltéshez útmutatót?
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
magyarul?
betét köne a fékedhez?

fuck me, i'm famous!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Kézcsók, BB7/BB5 gyári betétek és rögzítõk még mindig a kanyarba se, nem tudja vki?

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

pici hernyócsavar ami toszigálja a pici dugattyút a karban.
vagy 2mm vagy 2.5mm imbusszal mûködik

:prosze: Köszönöm a segítséget, megnézem.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Hali!
Avid Juicy3-nál lehetséges valamelyik csavarral közelebb állítani a fékkart a kormányhoz? Dual Controlhoz szoktam, plusz kicsi a kezem, ezért lejtõk után mindig nagyon kiáll és fáj a tenyerem a fék húzásától... Tudom, tudom, nem kellene fékezni, de azért jól jön néha mégiscsak. :D
(Váltókarral dettó, de erre inkább a megfelelõ helyen kérdezek. :) )

pici hernyócsavar ami toszigálja a pici dugattyút a karban.
vagy 2mm vagy 2.5mm imbusszal mûködik

fuck me, i'm famous!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
lehet csak ujra kell roppantani, plusz le kell légteleniteni
iratkozz fel a sorba hozzám :D

fuck me, i'm famous!

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Hali!
Avid Juicy3-nál lehetséges valamelyik csavarral közelebb állítani a fékkart a kormányhoz? Dual Controlhoz szoktam, plusz kicsi a kezem, ezért lejtõk után mindig nagyon kiáll és fáj a tenyerem a fék húzásától... Tudom, tudom, nem kellene fékezni, de azért jól jön néha mégiscsak. :D
(Váltókarral dettó, de erre inkább a megfelelõ helyen kérdezek. :) )

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
a shimano fékek vezetékét lehet rövidebbre vágni?Nagyon hosszú.