Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

a régi avid tárcsákon még több hûtõnyilás volt, és az nem rezonál:

http://www.speed-way...bdb_ro2.jpg.jpg

http://www.speed-way...BRAT131_psd.jpg

szerintem az egész csak beállítás kérdése, de ha minden igaz a héten megjön hátra a 08'as juicy 5 a bb7 helyére. elöl eddig is az volt, de még a hullámos tárcsával. rázkódást pedig még egyiknél sem tapasztaltam. na de majd leírom, hogy vált be az új, mert a cleansweep tárcsát nem próbáltam, így nem is tudom milyen.

Mindkettõ Clean Sweep, elsõ 160-as (bár ezen fordítva vannak a lyukak :chin: ) , utóbbi 203-as. Utóbbin jó, hogy több a küllõ...

Amit utóbb írtál, az CleanSweep G2 ;)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Sztem a képek ugyanolyan tárcsát mutatnak, csak más átmérõvel.:chin:

ha jobban megnézed látszik, hogy az elsõ (nem clean sweep) tárcsán több a hûtõnyílás és a felfogatásnál is egyszerûbb, csak 6 "küllõ" van, míg a clean sweep-nél ez teljesen más.

Nekem ezzel volt gondom: http://www.bikemarke...yit.php?img=347

ez ugyanolyan mint az elsõ linkemen. ilyet használok hátul 160as tárcsával bb7el. semmi gondom nem volt vele.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

szerintem az egész csak beállítás kérdése, de ha minden igaz a héten megjön hátra a 08'as juicy 5 a bb7 helyére. elöl eddig is az volt, de még a hullámos tárcsával. rázkódást pedig még egyiknél sem tapasztaltam. na de majd leírom, hogy vált be az új, mert a cleansweep tárcsát nem próbáltam, így nem is tudom milyen.

Sztem a képek ugyanolyan tárcsát mutatnak, csak más átmérõvel.:chin:
Nekem ezzel volt gondom: http://www.bikemarke...yit.php?img=347
Én ezt ismertem réginek: http://www.bikemarke...it.php?img=1528

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Én azt hiszem hogy ez a jelenség abból adódik, hogy a cleenswep tárcsán relativ nagy, a fékbetét felületét kb 80-85%-ban átérõ hûtõnyilások vannak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

az oké hogy tárcsával, de milyen bringával veszed? :)

vagy túl könnyû a stumpi, és ki akarod súlyozni? :)

a vicces az hogy semmivel nem lesz nehezebb mintha a maghoz vennék nagyobb tárcsát, és az ráférne

akkor meg már inkább kipróbálom , avidom még nem volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

még nem vettem
úgy gondoltam milyen tárcsával vegyem :)

az oké hogy tárcsával, de milyen bringával veszed? :)

vagy túl könnyû a stumpi, és ki akarod súlyozni? :)

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

a fentebb leírt jelenség "hagyományos", kör alakú tárcsával jelentkezik nálam. G2CS :)

Én azt hiszem hogy ez a jelenség abból adódik, hogy a cleenswep tárcsán relativ nagy, a fékbetét felületét kb 80-85%-ban átérõ hûtõnyilások vannak, és ezáltal forgás, fékezés, közben minden elhaladó nyílásnál relativ nagy erõ hat a betét fennmaradó 15-20%-ra. Ezáltal a betét anyagában adódó rugalmasságát egy ilyen berregõ, daráló jelenség kiséri, amit esetleg a rosszul pozicionált betét esetleges bebillegése még fel is erõsithet.
Én igy gondolom, de lehet hülyeség.:chin: Probálni kellene a nyereg kiljebb v.beljebb helyezésére változik-e.:chin:

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Akkor én fogtam ki 2 pár kíváló minõségû MAG-ot. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás

Valaki kölcsön tud adni egy ilyen "hullámzó" féket, h kipróbálhassam? Lövésem nincs, mirõl beszéltek, és kicsit nehéz elképzelni, igaz, nekem "hagyományos" tárcsám van. Mikor kijöttek a hullámos Hayesok, egy ideig volt némi pletyka, hogy ezektõl máshogy kopik a pofa, meg dülöngél a fék, hullámzik a fékerõ, és azon szörföl a melegedés, de akkor körbe volt röhögve, aki ezt állította :)
Szóval kíváncsi vagyok, h gerjesztett hype, vagy tényleg ennyire kakik azok a hullámos tárcsák - ha igen, akkor nem veszek ilyet

a fentebb leírt jelenség "hagyományos", kör alakú tárcsával jelentkezik nálam. G2CS :)

a "hullámos" tárcsáról és az azzal kapcsolatos pletykákról meg annyit, hogy mielõtt megvettem volna a magura marta sl-t, amihez ugye hullámos tárcsa jár, sokan mondták hogy "darálós" érzés meg rángat meg ilyenek. ehhez képest nincs gond vele. :)

ilyen:
Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Legalábbis amelyiknek nem szar a fékkarban a "gumitartály" :)

Codehoz ne vegyél tárcsát, add nekem, majd elleszek vele :)

még nem vettem
úgy gondoltam milyen tárcsával vegyem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Legalábbis amelyiknek nem szar a fékkarban a "gumitartály" :)

Codehoz ne vegyél tárcsát, add nekem, majd elleszek vele :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Nos, marhajó. :)

legalábbis a régebbiek

.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

hayes magról még nem hallottam rosszat. jót se

Nos, marhajó. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

mondjuk én megpróbálkoztam volna 1-2 egyszerübb trükkel mielött eladtam volna. pl érdemes lett volna kipróbálni más tárcsával ill más pofával.

jó áron vitték el:) bármilyen csere már nem érte volna meg

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

rákerestem, az a hagyományos, értem
mellesleg próbáltál már ilyen tuning "vackot", vagy csak reszeled a körmöd, és... ?
nekem is tökéletesen mûködnek a fékek több éve. bár egy régi olcsós kevéslyukas "félhullámos" tárcsát lecseréltem, mert túlságosan szeretett hajlani. Talán ilyesmit éreznek az urak, vagy tömegpszichózis :)

szerintem alligatorra ne cseréld le, mondjuk nem mérvadó a véleményem,mert sima tárcsa van, de brutál hangot ad a juicy5-tel.

apropó juicy5 160as hayes tárcsával milyen?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
egyik klubtársnak volt ilyen juicy 5-tel

aztán kiegyengették a tárcsát azóta jó -szal kissé ütött a tárcsa-

én meg azon gondolkodom code-hoz milyen tárcsát vegyek..

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
rákerestem, az a hagyományos, értem
mellesleg próbáltál már ilyen tuning "vackot", vagy csak reszeled a körmöd, és... ?
nekem is tökéletesen mûködnek a fékek több éve. bár egy régi olcsós kevéslyukas "félhullámos" tárcsát lecseréltem, mert túlságosan szeretett hajlani. Talán ilyesmit éreznek az urak, vagy tömegpszichózis :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
de itt pont a cleansweepet használók számoltak be "rángatásos" tulajdonságról! kivétel nélkül.
az meg közel sincs ilyen alligator vackokhoz.
egyébként én is kipróbálnám a daralós féket :D
mert haverom juicy5 je a 185 ös avid polygon hullámos tárcsával tökéletesen müködik már több éve.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Amirõl én beszélek annak nem sok köze a tárcsához. Viszont én is azt hallotam, hogy az ilyen recés meg hullámos tárcsák szaggatnak, de nekem nem csinálta hullámos avid.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Valaki kölcsön tud adni egy ilyen "hullámzó" féket, h kipróbálhassam? Lövésem nincs, mirõl beszéltek, és kicsit nehéz elképzelni, igaz, nekem "hagyományos" tárcsám van. Mikor kijöttek a hullámos Hayesok, egy ideig volt némi pletyka, hogy ezektõl máshogy kopik a pofa, meg dülöngél a fék, hullámzik a fékerõ, és azon szörföl a melegedés, de akkor körbe volt röhögve, aki ezt állította :)
Szóval kíváncsi vagyok, h gerjesztett hype, vagy tényleg ennyire kakik azok a hullámos tárcsák - ha igen, akkor nem veszek ilyet
Feltöltött kép