Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Akkor neked is maradhatott volna a BB7, és vettél volna egy Torát a folyamatos Six-szidás helyet... :) Sokan használják a BB7-et megelégedéssel. :)
(ne szívd mellre)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
minek fék? berakjátok a lábatokat a kerék és a váz közé és kész.....és csak 890ft a tornacipõ a teszkóban

nekem a saint is szépen muzsikál...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Én mindig beírom oankor, hogy mekkora király a MAG-om, de már többször meggyanúsítottak egyes joghallgatók, hogy biztos el akarom adni, de nem. :D Szal az új MAG-ok nemtom mienek, de az enyimek überek. Ugyanakkor, az El Camino szar. Legalábbis, az a 3, amit próbáltam mind szar volt. A Stroker nemtom mien. Ja, szal a MAG király. :D Mondom ezt úgy, hogy elõtte Saint volt, aztán Hope, de a Hayes mindegyiknél jobb - a Saint-nél fékerõben, a Hope-nál adagolhatóságban. Ja, piros EBC-vel használom most, elõtte KoolStop volt. Saint tárcsa. A kis hernyócsavart menetrögzítõvel kezeltem, a fék sehol nem foik, nem ereszt, brutál erõs, kiválóan adagolható, szervízt még csak vendégként látott. Nyáron kap GR csöveket, mert tetszik a színük. :)

Miért van az hogy senki sem szereti a Hayes-t, mégis baromi sok birngát szerelnek vele?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,097 posts

többet vagyok szerviz közelben :)

ha hallgattam volna szervízes infókra, sosem vettem volna magurát.
még jó, hogy nem hallgattam rájuk.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

amugy tig sztem csak az utóbbi idöben lett ilyen hayes fikázó :P
de nem értem h miért? :chin: :)

e..

többet vagyok szerviz közelben :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
amugy tig sztem csak az utóbbi idöben lett ilyen hayes fikázó :P
de nem értem h miért? :chin: :)

egyébként hfx et nem érdemes semmilyen sh tárcsával használni! baromira idegesítö h a küllöket is reszeli.
sh fék ellenben nyugodtan mehet hayes tárcsával is..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
amugy igaz: a srammal lehet alkudozni, package dealt kötni: veszel 150.000 villát, kapsz 20% engedményt a fékekbõl. vagy ilyesmi. (nem a számokra kell figyelni, mert biztos nem igazak, csak azért irtam, hogy értsétek)
shimano-nak nincs villája, gondolom nekik nehezebb. meg a sram hamarabb hajlandó cégeknek egyedi cuccokat csinálni (lásd specialized) mint a shimano.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
maguraval meg szinte egyaltalan nem szerelnek bringat, es megis jo. a hope mini pro meg a legkonnyebb szett, es azt se latod tul sok gyari setupon.

a sram nyomja az avidot, [gondolom khm... versenykepes aron] igy barom sokan azzal szerelnek. a hayes-rol pedig az az altalanos e-hype hogy nemelyik mukdik nemelyik nem. a shimanorol nincs ilyen. ott tudod mit varhatsz, es azt adja. es nem draga. es vilagceg. es van alkatresz. es van szervizhatter. nagyin nagyot kene hibazniuk ahhoz, hogy az emberek elpartoljanak toluk. de nem teszik. en mar soha tobbet nem veszek mas feket, csak shimanot.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Miért van az hogy senki sem szereti a Hayes-t, mégis baromi sok birngát szerelnek vele? Amikor a Juicy 5 még joval drágább volt mint a HFX akkor még értem, de akkor miért nem 525? Shimano nem birt jo szerzödéseket kötni?

Most hogy van juicy 3, jo sok gépet látni vele viszont...namindegy vegyetek avidot mert az jo :bananadan nemvagyokelfogult :D
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Hayes tárcsa Shimano fékre is igaz akkor, hogy nem a legjobb?

arra gondoltam ha jót akar magának akkor a héjszt mint márkát felejtse el...nem a tárcsa + fék pátosításra
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Hayes fék+ shimano tárcsával az a baj, hogy kicsit lelóghat betét a tárcsáról (a küllõkön fog), egyébként nálam jól fogot a hfx9+ xt tárcsa párosítás. Havernál a saint fék+ hayes tárcsa is nagyon jól fogott.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Hayes tárcsa Shimano fékre is igaz akkor, hogy nem a legjobb?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

AZ El Camino vagy a Stroker Trail jobb fék? Kb ugyanannyiért tudnám most megvenni, shimano tárcsával fogom használni

és ha jót akarsz magadnak akkor a shimano tárcsádhoz shimano vagy avid féket veszel annyiért..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

jaa, valami ilyesmi:
http://ebike.hu/term...o-allvany/5109/

nekem ilyenem van, es mukodik

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
AZ El Camino vagy a Stroker Trail jobb fék? Kb ugyanannyiért tudnám most megvenni, shimano tárcsával fogom használni
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
Nálam bejött a, csavarhuzós feszegetõs dolog még anno,.. szal abban bízok, elsõre nemmegy többször megkell feszíteni mert melegedéskor visszamegy de elõbbutobb eltûnik:) SZERINTEM. nálam jóvolt.. bár meglepõdtem amikor 2 éve szervizbe mondom 8 as van benne mit csináljak vele? erre megfogja a csavarhuzot benyomja megfeszegeti, csak úgy lestem elkerekedett szemekkel :D:D

:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
alligatort nézz..

www.neuzer.hu

én azt veszek most a Saint-be

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mivel végre kapni én a gyárit választanám; bírja a koszt/sarat is, nem is kopik gyorsan, tárcsát se eszi, harap is, biztosító is van hozzá... és nem is drága (pl hájashoz képest).

A hayes drága? 3900 huf

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Azt egyébként honnan lehet tudni, hogy az adott tárcsa milyen típusú betéttel használható?
Konkrétan: az Alligator gyárt fémeset is, kerámiásat is (vagy Gold Fren-bõl is van pl. kerámiás) Avid BB7-hez.
Na most CleanSweep tárcsához mindegyik használható?

Mivel végre kapni én a gyárit választanám; bírja a koszt/sarat is, nem is kopik gyorsan, tárcsát se eszi, harap is, biztosító is van hozzá... és nem is drága (pl hájashoz képest).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Láttam ma Biker's Guide-ban Acor tárcsacentrírozó kulcsot.