Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
igen a hayeshez képest nyúlósabb az sh, de meg lehet szokni :)
fogni meg jol fog az a lényeg

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Hümm, csak azért kérdem, mert agyfüggõ. Mindkettõt saját tárcsájával szeretném használni. Gulyás Misivel egyszer találkoztam, csak elfelejtettem elkérni a bicaját. Azon fehér Stroker Trail van.

Akkor még megkérdezem a boltot is.

Szépség tökmindegy, mindkettõ szép.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

xt

(szebb, jobb, könnyebb)

tényleg nem könnyebb. a szépséget meg eldönti ki ki maga.

tamaska: nekem van uj xt is meg régi hagyományos karos SH fék is, és nem nagyon érzem nyúlósabbnak az xt-t. talán egy picit de nagyon számottevö sztem....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem meg van 08as XT-m es megegyszer nem vennek...

tenyleg barom eros, ez nem gond, de nagyon fura ez a Servo erzes. nyulos.

probalj ki egyet mielott beruhazol ra. En lehet lecserelem XTR-re kesobb. vagy valami Magurara.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

xt

(szebb, jobb, könnyebb)

nem könnyebb és nem jobb

szépség meg szubjektiv
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
xt

(szebb, jobb, könnyebb)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
XT-t könnyebb légteleníteni.
ezek közül én inkább az SH-t venném.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Stroker Trail vs. XT 2008 saját CL tárcsájával.
Tapasztalatok érdekelnének, esetleg ellenvetések, ajánlások.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
A dicsért Formula fékekröl 1 probléma:
Fék Formula Oro Bianco

nem ugrik vissza a fékkar. Légtelenités + egyéb mobilizáció ( WD 40 stb.) után felhivtam a Foruma GER service hotlinet (igen ilyen is van).
A dugóval van a probléma (magyarul nemtudom sajnosan precizebben leirni),
ha beküldöm 4 nap alat kicserélik a dugókat, elöl + hátul. Majd jelentem, ha elintözödött a dolog.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Pöcörõ a neve :)

ne etess már :D
szakik tényleg igy hivják? :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
féktest két csavarja kilazít
fék behúz
féktest csavarjai meghúz

....ez a standard mûvelet

Lötyögés: hát kétlem h magától elmúlik, szerintem a feszítõ rugó gyenge

gergo433

gergo433

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hello!
Tanácsotokat kérném. Shimano M485-ös fékem van (ez az elsõ hidr. tárcsafékem), és 1 hét (és csak 150 km) után elkezdett lötyögni, mozogni betét az elsõ fékben. Ez meg fog szûnni valamikor, mert nagyon idegesítõ h egyfolytában zörög? A szervizben azt mondták h ez gyakran elõfordul és majd talán megjavul. Nektek mik a tapasztalataitok etéren?

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Helló
A hidraulikus fék beállításához van valami leírás? A fékben a tárcsa pont középen van, és a fékkart is hiába húzkodom, hogy beállítsa magát, mindig hozzáér a tárcsához valamelyik betét (vagy mind 2, nem tudom).
Mellesleg nem olyan könnyû behúzni a fékkart sem (még 1 hete nem ért hozzá, akkor jó volt), és kb ugyanolyan erõvel kell húzni a fékkart, mint egy V féknél. Ez így jó?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

végülis a kis bizbaz (nem tudom ennek mi a rendes neve) ottvan a csö végén.

Pöcörõ a neve :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
fejjel lefelé buhúzástól nem kéne behalnia....nekem is behúzta tesóm a fékemet mikor fejjel volt lefele a bringa, de semmi baja nem lett

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

(a fékbetétet még légtelenítés után kivettem megtisztítottam, a tárcsát is, kicsit olajosak voltak, de tisztítás után egyáltalán nem volt rajtuk olaj.)

A féknek biztos jót tenne egy jó szervíz és egy új feltöltés.

Ok ez pénzedbe kerül, de egy-két évig nem kell hozzányúlni, szerintem sok bosszúságot megspórolnál.

Az olajos fékbetét elvileg kuka:
- a mûanyagos biztos kuka (esetleg mosogatógépet ráengedni?)
- a fémalapúakat elvileg ilyen esetben meg szokták pörkölni (vagy sütõben, vagy lánggal), hátha leég róla az összes olaj
- inkább vegyél újat
- a fékbetétet mindig kiszokták venni a féketestbõl komolyabb (olajozós) szerelés elõtt

Ákos_92

Ákos_92

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Sziasztok
Nemrég kaptam avid juicy 3as féket.(elõre hátra) még a felszerelés napján hibát követtem el, mert fejjellefele behúztam(benne volt a tárcsa). Azóta elég gyér, vettem dot 4-es olajat bele a banzinkútnál(ilyet ajánlanak bele) és nekikezdtem kilégteleníteni gyanítottam ez a gondja.
Hát jól tippeltem a felsõ kis tartály csak félig volt. Az egész rendszerbõl minden olajat kiszívtam aztán visszatöltöttem. Jól mûködött, 1 ujjammal fejre tudtam volna állítani magam. Másnap megyek a szilvásvárad maratonra.
Erre mi a baja...hát nem ugyanolyan lett mint volt..?! :S

-A kérdés: mi lehet a gond/ill mit csinálhattam rosszul.
-kérdés2: attól hogy levegõs még tud fogni blokkolságig csak nyúlósan vagy nem.?

(a fékbetétet még légtelenítés után kivettem megtisztítottam, a tárcsát is, kicsit olajosak voltak, de tisztítás után egyáltalán nem volt rajtuk olaj.)
xtc.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jaja, menni fog siman.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
így, ahogy mondod. Kicsavarod, aztán meg be.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
nos.
adott egy fékcsö fékkkar csatlakozás. (legyen szó bármilyen hidr. tfékröl) az emberfia fékkart akar cserélni vmi oknál fogva de neki a fékcsö hossz megfelel, tehát nem akar belöle vágni és uj roppantó gyürüt beiktatni.

kérdésem: fékcsö kicsavar -> uj karba becsavar régi roppantó gyürüvel akkor ez igy adhat müködö rendszert? :chin:
végülis a kis bizbaz (nem tudom ennek mi a rendes neve) ottvan a csö végén. jól becsavarjuk akkor annak helyére kell mennie.