Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18553 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,094 posts
ez mitõl lehet?

Feltöltött kép

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

Izopropilalkohol is jó (esetleg mosogatógép), de
ha olaj ment rá (esetleg "beszívta"), azt elvileg csak égetéssel lehet leszedni.
Berakják sütõbe és addig sütik míg füstöl (persze csak 100%-ban fémes pofánál) A shimano fékbetét hátulján rajt van egy kód az alapján ki lehet deríteni (ha ránézésre nem) hogy fémes-e vagy mûanyag.

Inkább vegyél újat.

Túl drága egy új fékbetét.:scared:
Nem fogom ezt kidobni pár hónaposan.:scared:
Egyébként a hátsó fékbetét olajos volt, de már nem. :)
Úgy vettem észre kezd egy kicsit javulni a fékhatás.:)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

A csiszolás az jó lett, csakegy kicsit csiszoltam meg éppen annyira hogy ne maradjon rajta szennyezõdés. Nem izomból csiszoltam csak finoman.
Még egy kicsit várok ha ilyen marad akkor átmosom etilalkohollal.

Izopropilalkohol is jó (esetleg mosogatógép), de
ha olaj ment rá (esetleg "beszívta"), azt elvileg csak égetéssel lehet leszedni.
Berakják sütõbe és addig sütik míg füstöl (persze csak 100%-ban fémes pofánál) A shimano fékbetét hátulján rajt van egy kód az alapján ki lehet deríteni (ha ránézésre nem) hogy fémes-e vagy mûanyag.

Inkább vegyél újat.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts
Hali!
A múltkori leugatásomon töprengve eldöntöttem,hogy pótolok egy kis olajat a hayes hfx 9-embe. Kérdésem a következõ:hogyan kezdjek neki?
Addig tiszta a dolog,hogy fékkar függõleges,csak azt nem tudom,hogy innen hogyan tovább.... Nem a fogalmazásomra kérek megjegyzést,tényleg segítséget várok!
Köszi elõre is!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Ráment valami szennyezõdés?Vagy csak gondoltad megtisztítod, hátha jobb lesz? Mert bizonyos olajszármazékokat nem nagyon lehet se kimosni, se lereszelni. A sár, és társai meg természetes életközösségben élnek a fékpofával ;)
A csiszolás után amúgy újra össze kell kopnia a tárcsával a fékpofának.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
Sok idoraforditas helyett lehet jobban jarnal ha vennel uj pofakat

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

gyógyszertárból

nemtom ezt a mosószeres témát még nem halottam, én mindenesetre nem tenném rá a betétre, max a tárcsára talán... azt viszont írta vki, h ultra derm-et tett rá.

de ha a csiszolás esetleg ferdére sikerült, akkor az is lehet baj.

A csiszolás az jó lett, csakegy kicsit csiszoltam meg éppen annyira hogy ne maradjon rajta szennyezõdés. Nem izomból csiszoltam csak finoman.
Még egy kicsit várok ha ilyen marad akkor átmosom etilalkohollal.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Valaki itt azt írta h lemosta mosószeresvízzel a fékbetéteit és utánna már jól fogott. De honnan szerezzek etilalkoholt??

gyógyszertárból

nemtom ezt a mosószeres témát még nem halottam, én mindenesetre nem tenném rá a betétre, max a tárcsára talán... azt viszont írta vki, h ultra derm-et tett rá.

de ha a csiszolás esetleg ferdére sikerült, akkor az is lehet baj.

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

akkor ezért nem fog.

próbáld inkább etilalkohollal...

Valaki itt azt írta h lemosta mosószeresvízzel a fékbetéteit és utánna már jól fogott. De honnan szerezzek etilalkoholt??

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

A fékbetétet megcsiszoltam, meg lemostam mosószeres vizzel

akkor ezért nem fog.

próbáld inkább etilalkohollal...

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

Azért írhatnál még infókat, hogy eddig mennyit használtad a féket, mivel tisztítottad, milyen színû a fékpofa, milyen telón van a fék, mekkora tárcsákkal, milyen fékkarral... Ezektõl kb. mindegyiktõl függ. És szerintem az Alivio-tól nem is fogsz egykönnyen fejreállni ;)

Kb. két hónapja használom a féket. A fékbetétet megcsiszoltam, meg lemostam mosószeres vizzel. A fékbetétek szürkés színûek. A hátsó fékrõl van most szó. De az elsõ sem fog olyan jól. 160-as tárcsával használom. Avval a fékkarral használom amit adtak hozzá.:)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
off

én meg nem fékezek, mert az nehezit a tekerésbe. :)

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
Jaja fejre nem állsz tõle :-)

en pl be sem merev huzni az en xtr olitot koppra,mert felek eltorik a telom :-)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Azért írhatnál még infókat, hogy eddig mennyit használtad a féket, mivel tisztítottad, milyen színû a fékpofa, milyen telón van a fék, mekkora tárcsákkal, milyen fékkarral... Ezektõl kb. mindegyiktõl függ. És szerintem az Alivio-tól nem is fogsz egykönnyen fejreállni ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Hogy lehet megállapítani h nekem milyen fajta fékbetétem(fémes,kerámia vagy gyanta) van??
Én megtisztítottam a fékbetéteimet és nem sokkal lett jobb a fékhatás. Tehát nem tudok fejreállni vele akkor sem ha teljesen behúzom a fékkart.:(:( Mi lehet ennek az oka? Egy Shimano Alivio-ról van szó. Vki tud ezzel vmi tapasztalatot megosztani esetleg?:confused:

perecelek

perecelek

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Ez az! :)

Nálam ugyan megvan a seeger, viszont ott a nyomórúd gömb végénél van valami ami olyan mint egy alátét - na az hiányzik, és sztem attól ugrik ki mindig...de a lényeg: köszi!

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Simán javítható, sõt a Hayes-hez van ilyen alkatrész csomag is:
HFX Mag, 9, és Sole-hez
Stroker Trail-hez
Meg persze a többihez is van. Az XFactor forgalmazza itthon.
Asszem ez az a cucc az XFact-nál. Bár ebben kicsit több cucc is van.
Na ez az! De ez meg nincs raktáron...
Azt a zeger gyûrût ki kell venni, kiszedni azt az alátétet, átdugni az új alátéten a az új nyomórudat, a zeger-rel berakni, becsavarni a karba amit kell, és kész is. ;)

Nekem a régi Sram (Grimeca Sys8) fékemmel volt ilyen egy ideig, alkatrész az nem volt, de végül sikerült találnom megfelelõ alátétet, meg zeger gyûrût, és 1 évig kb. tünetmentes volt. De lecseréltem Stroker Trail-re :D
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

perecelek

perecelek

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Sziasztok!

Tudna valaki ajánlani olyan kerekpár szervízt Budapesten, ahol rövid idõ alatt megjavítanák hayes tárcsafékemet?
Eldõlt oldalra és a fékkar kifordult a helyérõl...van ott egy valami, ami olyan mint egy gömbcsukló már egy járdáról legurulásnál is kiugrik a helyérõl...
Egyáltalán lehet ezt javítani vagy fékkar/fék csere? :/

thx

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Nekem is Louise 2001-es van, de láttam az Avid holnapján olyant amilyen nekem kell (mind a 4 luk az egyik oldalán van vagy hogy is monjam...)
Majd csak pénteken kapom el, akkor látom mit is hoznak

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Joe, szerintem egyszerubb lett volna ha kiveszed a kereket , majd a beteteket is megtisztitod oket, altalad hozzaferheto tisztitoszerrel (ami nem tartalmaz semmilyen kenoanyagot, es nem marad utana semmilyen szarmazek a feluleten).
A femes betetek kivalloan tisztithatok egetes nelkul is. Erdemes valamilyen finom kefet hasznalni hogy a felulet porusaibol is kijojjon a kosz.
(a gyantast meg nem is ajanlott egetni se ,azt max felcsiszolni lehet, vagy kuka)

A tiszta viz semmikepp sem okoz gondot a hidraulikus rendszernek (hacsak nem beletoltod) A koszos rongyal torolgetes annal inkabb -miert nem hagytad megszaradni inkabb-
Nekem pont minap ment ra a hatsomra nehany csepp WD40 veletlenul, de addig amig a fentebbit vegig nem csinaltam nem lett jo. Huzhatod te a feket 100km-en at, az a dzsuva ki nem jon onnan ,amig a fel betet el nem kopik. Nekem mindenesetre tisztitas utan jobban fogott mint valaha, pedig sima mososzert alkalmaztam, de mondom barmi jo ami mindent eltavolit es nem marad utana semmi.