Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18553 replies to this topic

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

... Kérdés még, hogy a Roundagon tárcsa gyengébb teljesítményt nyújt-e, mint a CS?

Szerintem nem hûl olyan jól mint a CS, de igyse melexik nagyon

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

Csak úgy viszonyításképpen: az én +100 kilómat a régi BB7 (2005 körüli), 185-ös CS tárcsával lazán megállítja (XC/AM). A 203-as picit túlzás, ha csak nem vagy nehezebb, vagy nem durvább szakágban mozgolódsz (bár utóbbi esetben meg nem a mechanikus tárcsafék az ajánlott típus).

75 kg vagyok, a felhasználás szintén XC/AM, a 185-ös engem is hibátlanul megállít, de izgatja a fantáziám a 203-as tárcsa. Persze kíváncsi vagyok, hogy a 2003-as Marzo Z1 Drop Off hogy fogja bírni (nem átütõs), de ismerõsöm régebben a Z1 Wedge-et használta 203-as tárcsával gond nélkül, aminek a becsúszói még 30-asok voltak. Szóval mivel új árában 500 Ft a difi, illetve a használt, amiben gondolkodom, szintén 203-as, így nagy a csábítás a nagyobb pizza irányába. Kérdés még, hogy a Roundagon tárcsa gyengébb teljesítményt nyújt-e, mint a CS?

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Hi kb mennyi lehet egy avid fék légtelenitése szakszervizben???

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Köszönöm a válaszod. Összehasonlítás terén, akkor az árak helyett ha a teljesítményt nézzük, akkor az új konstrukció (2008) jobb teljesítményt is jelent vagy inkább csak új külsõt? A tárcsa tekintetében ugyanaz a Roundagon jár mindkettõhöz, amirõl csak annyit tudok, hogy olcsóbb, mint a CS. Nekem elöl-hátul BB5-van CS tárcsával és nagyon elégedett vagyok velük. Most asszony gépére is kellene valami, ezért gondoltam, hogy magamnak beújítok egy BB7-et 203-as tárcsával, asszony meg megkapja a BB5-öt 185-ös tárcsával.

Csak úgy viszonyításképpen: az én +100 kilómat a régi BB7 (2005 körüli), 185-ös CS tárcsával lazán megállítja (XC/AM). A 203-as picit túlzás, ha csak nem vagy nehezebb, vagy nem durvább szakágban mozgolódsz (bár utóbbi esetben meg nem a mechanikus tárcsafék az ajánlott típus).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Na már nem is kell alkohollal megtisztítanom a fékbetéteket. Jót tett neki a csiszolás. Egész jól fognak már. :):bananadan

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

Jó fék, megbízhatsz benne. A tárcsa kialakításáról mondjuk megoszlanak a vélemények.
Különbség még a 2007-eshez képest, hogy a féktest nyitottabb, hasonlít a hidraulikus testvéreihez.
Összehasonlítani csak új árakat illik. Amíg lehetett eBike-on mindkettõt kapni, közel azonos árban voltak (már nem emlékszem pontosan, de lehet, hogy a 2007-es picivel drágább volt).

Köszönöm a válaszod. Összehasonlítás terén, akkor az árak helyett ha a teljesítményt nézzük, akkor az új konstrukció (2008) jobb teljesítményt is jelent vagy inkább csak új külsõt? A tárcsa tekintetében ugyanaz a Roundagon jár mindkettõhöz, amirõl csak annyit tudok, hogy olcsóbb, mint a CS. Nekem elöl-hátul BB5-van CS tárcsával és nagyon elégedett vagyok velük. Most asszony gépére is kellene valami, ezért gondoltam, hogy magamnak beújítok egy BB7-et 203-as tárcsával, asszony meg megkapja a BB5-öt 185-ös tárcsával.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Sziasztok,

Van valakinek tapasztalata a 2008-as BB7-el? A 2007-es modellehez képest fejlesztettek rajta valamennyit (nem csak a színét), de jobb is lett annyival, hogy érdemesebb legyen rá kb. 50%-al több pénzt szánni (2007-es 8,5k használtan, a 2008-as 13k ebike-on)?

köszi

Jó fék, megbízhatsz benne. A tárcsa kialakításáról mondjuk megoszlanak a vélemények.
Különbség még a 2007-eshez képest, hogy a féktest nyitottabb, hasonlít a hidraulikus testvéreihez.
Összehasonlítani csak új árakat illik. Amíg lehetett eBike-on mindkettõt kapni, közel azonos árban voltak (már nem emlékszem pontosan, de lehet, hogy a 2007-es picivel drágább volt).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Sziasztok,

Van valakinek tapasztalata a 2008-as BB7-el? A 2007-es modellehez képest fejlesztettek rajta valamennyit (nem csak a színét), de jobb is lett annyival, hogy érdemesebb legyen rá kb. 50%-al több pénzt szánni (2007-es 8,5k használtan, a 2008-as 13k ebike-on)?

köszi

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

A Service manualok között talán megtalálható, amit keresel...
http://www.hayesdisc...yd_hfx9hd.shtml

Videós útmutató

http://www.youtube.c...arch_type=&aq=f

Köszönöm szépen! :siema:
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Mit kell szétszedni a hayes hfx 9-emen,hogy egy kis olajat pótoljak bele??? THX

A Service manualok között talán megtalálható, amit keresel...
http://www.hayesdisc...yd_hfx9hd.shtml

Videós útmutató

http://www.youtube.c...arch_type=&aq=f

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Valaki itt azt írta h lemosta mosószeresvízzel a fékbetéteit és utánna már jól fogott. De honnan szerezzek etilalkoholt??

Én azzal higítom a melóhelyen a festéket (Nyomda) Kb. 600 liter figyel a raktárban :) Csak az a baj,hogy a biztonsági õr is :(
Viszont az elõzõ kérdésem továbbra is áll! Mit kell szétszedni a hayes hfx 9-emen,hogy egy kis olajat pótoljak bele??? THX
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

madzagos tárcsaféknél hol van munkahenger ?

Madzagos :lol1: :clap1:
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Aaron,a szponzorokkal mi van?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Aaron Chase.

Aaron Chase.

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Hello

Lehet már kérdezték.(elõre is bocs)
Lene egy problémám.
Az Avid BB5-be eltört a rugó ami ugye vissza húzza.
Az lenne a kérdésem hogy hol tudnék venni másikat mert halottam én azt is hogy nem árulnak külön ilyet.(tahát küldjem vissza a féket és orvosolják. De ezt én nem akarom ha nem muszáj meg szerintem hülyeség lenne.) Meg azt is hogy boltba adnak bele szóval nyugottan mennyek és kérjek.
Neketek mi a véleményetek.

Választ elõre is köszönöm.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Én ilyet utoljára akkor láttam, amikor valakinek egy túrán a tárcsaféke bekapott egy drótszálat.
Mondjuk azt nehéz nem észrevenni. Ez ráadásul mind a két oldalon ilyen..
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Nekem speciel Sikondán lett hornyos a Juicy.. a Nagy sárban kapott oda valamit.
a tárcsát mindenképp csiszold meg akkor !
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
érdekes elmélet ez a kavicsos dolog....:)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
kis pici fémsorja akkor nem lehet h a tárcsa saját anyaga?
na mind1. egyszer régebben nekem is volt az 1ik pofámon ilyen hornyos kopás :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,094 posts
tárcsán volt két-három pici "fémpötty". mintha vki odacseppentett volna egy kis folyékony :) acélt. ez csinálta pofán a mintát, de nem tudom mitõl alakulhatott ki. nem jártam fémöntöde közelében. :D

/kavics kizárva, nincs hová beakadjon./

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
esetleg egy "bekapott" kis kavicsdarabkától...

tárcsán nincs semmi nyom?