Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18553 replies to this topic

okoskacsa

okoskacsa

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Nem vitatkozok de láttad már a régi balance vázát ?? és a régi pont nem 50 000 volt ... majd meglátjuk... próba szerencse ;) és kicsit vastagabb meg jobb hegesztése van a réginek ( fejcsõ ) mint az újnak...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Ja, egy kb. újonnan 50e-be kerülõ bringának a vázába szándékozol kb. 100e-nyi olyan cuccot belerakni, ami már ránézésre leszakítja a fejcsövet. Szájsebész ismerõsöd van? Mert lehet, hogy szükséged lesz rá. De azért sok sikert...
A 16cm-t mozgó Domain (vagy 55) és a normális tárcsafék már magában olyan erõhatásoknak teszi ki a vázat, hogy tényleg át kéne gondolnod a dolgokat.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

okoskacsa

okoskacsa

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Tiszta jóh... am smi nem gyári csak a váz.. az meg bírja :) úgyhogy nyugodt szívvel rakom majd bele :P am a brinyó van átalaítva nem a váz :D sry férre írtam... *-) Am nem az újfajta balance van hanem a régi a sárga fekete,... annak meg jó erõs váza van.. xal...

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Köszi szépen :) kiprószálom ezt a configot :D am egy Balance 2.1 es vázhoz lexx :D kicsit átvan már alakítva..

Mivel váztípust nem írtál elõbb, ezért most sürgõsen gondolkodj el, mit is akarsz! Egy komoly freeride villát és féket készülsz beépíteni egy olcsó, Hervis "tekerni jó, de másra nem" bringa "átalakított" vázába.

okoskacsa

okoskacsa

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Köszi szépen :) kiprószálom ezt a configot :D am egy Balance 2.1 es vázhoz lexx :D kicsit átvan már alakítva..

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Hellosztók !

Tudnátok nekem ajánlani egy jó tárcsaféket erre a telóra ? ha nem csavarja a 203mm akkor olyat :)

Nah szóval a teló ilyen lenne
: http://ebike.hu/term...las/4456/<br />És ezekre a tárcsa fékekre gondoltam : http://ebike.hu/term...rcsafek/5567/ elöl hátul 203mm re..
[U][I][B]

Avid Juicy 5 mellett - nagyjából ugyanazért az árért - egy Hayes Stroker Tial is jó választás. Picit többért Avid Code 5. Teleszkópból RS Domain.

okoskacsa

okoskacsa

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Hellosztók !

Tudnátok nekem ajánlani egy jó tárcsaféket erre a telóra ? ha nem csavarja a 203mm akkor olyat :)

Nah szóval a teló ilyen lenne
: http://ebike.hu/term...las/4456/<br />És ezekre a tárcsa fékekre gondoltam : http://ebike.hu/term...rcsafek/5567/ elöl hátul 203mm re..

A másik variáció :

Teleszkóp :
http://ebike.hu/term...lavallas/11324/

És ugyan ezekkel a fékekel gondoltam... De kérek ajánlást azért h ezek helyett mit ajánlotok...

Sry a hosszú post ért :P

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
ha shimano fékhez teszek avid 203-as adaptert akkor az teljesen jó lesz vagy nem?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
pontosan

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

ha veszel akkor:
is 6" alapból a villa hacsak nem pm-es vagy 203-as pm-es esetleg boxxer fékrögzítésû a villád, vagy átütõs marzocchi.
gyárilag olyat adnak ami egy normál is-es villához jó, tehát nem kell külön adapter, csak elsõ is 8" adapterrel kérd (alapból azzal adják ha nincs opció feltüntetve erre vonatkozóan)

köszi a választ, már sikerült tisztázni a dolgot fénykép és avid manual alapján, úgyhogy rendben lesz a gyorszáras, standard IS 6"-os felfogatásomhoz.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ha veszel akkor:
is 6" alapból a villa hacsak nem pm-es vagy 203-as pm-es esetleg boxxer fékrögzítésû a villád, vagy átütõs marzocchi.
gyárilag olyat adnak ami egy normál is-es villához jó, tehát nem kell külön adapter, csak elsõ is 8" adapterrel kérd (alapból azzal adják ha nincs opció feltüntetve erre vonatkozóan)

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Sziasztok,

BB7 és 203-as tárcsa esetében a fékhez olyan adapter jár, ami IS 8"-as felfogatáshoz passzol vagy az IS 6"-os felfogatáshoz jó?
IS 6"-os felfogatáshoz szeretnék majd ilyen kombinációt, ebben az esetben szükségem lesz majd egy IS-IS emelõ adapterre?
Jelenleg 185-ös tárcsával van fent egy bb7, de másikat vennék 203-as tárcsával, de nem tudom, hogy alapból egyforma adaptert adnak-e hozzá (akkor plusz adapterre lesz szükségem), vagy különbözõt (akkor nem).

köszi

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
szerintetek bb5-höz melyik a legjobb fékpofa? a bb7-hez nekem a gyári jött be jobban a kool stop meg a bbb annyira nem (egyáltalán nem)

köszi a válaszokat

amúgy az elõbbi postokban volt szó a roundagon és CS tárcsák hûtésérõl. szerintem nincs köztük számottevõ különbség. én elöl 185-ös roundot használok 75 kilóhoz am-re és meg vagyok vele elégedve.

Cleinor

Cleinor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Kisherceg: Egyenlõre ennyi a keret, és csak most határoztam el hogy komolyabbra fordítom a dolgokat, egyenlõre úgy hiszem ezekkel a módosításokkal el leszek sokáig.

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, akkor bb7 185ös tárcsával megy elõre :)
May the downforce be with us!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,094 posts

Cleinor: én a bb7-et venném elõre 185, hátra 160as tárcsával.

ott a pont.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
Cleinor: én a bb7-et venném elõre 185, hátra 160as tárcsával.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Hi kb mennyi lehet egy avid fék légtelenitése szakszervizben???

1000-2500. Bolttól függ.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,094 posts

Sziasztok!

Elõre is köszi a válaszokért!

ha ennyi mindent (agyak, villa, fék, etc) cserélsz, nem lenne érdemesebb esetleg egy komolyabb, terepre alkalmasabb bicajon gondolkodnod?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Sziasztok!

Kérhetnék egy kis segítséget? Egy csöppet megragadtam.
Másfél éve nyúzom Merida Matts Miamim s úgy érzem eljutottam arra a szintre hogy tovább lépjek(azaz hogy betérjek az erdõkbe, kicsit komolyabban mint eddig), de elötte a gépem fel kell készítenem.
Elsõ fék,villa,agyak csere....
Agyak iparira, villa egy Tora 302, fék pedig...

Nah itt van több alternatívám. Vagy egy használt Hayes HFX 9 HD, vagy egy BB7...
Hayes 15000 lenne, tulaj azt mondja hogy 20 kilómétert ment vele. De õszintén megmondva félek én ettõl a hidrástól... Mindenhol azt olvastam macerás beálítani... Plusz ki tudja miért válik meg valójában a féktõl...
Nagyon az Avid fele húz a szívem.

A másik kérdés. Ha BB7 akkor hanyas tárcsa? 160, 185 vagy esetleg 203?
Mi a különbség?

Elnézést a sok kezdõ kérdésért, de inkább megkérdezem tõletek, mert hiszem hogy itt nem feltétlen úgy mûködik hogy minnél nagyobb annál jobb...

Mellesleg hogy lehessen számolni 55-60kiló vagyok, viszont 80%ban elsõ féket használok, inkább ágaskodok s úgy állok meg minthogy kopjon a hátsó gumi ;)
(mondjuk ez csak aszfalton igaz)

szerintem a bb7 erõsebb is a hfx9 pláne h valszeg a hfxbe gyári pofa van.
A tárcsaátmérõt meg már 1000x leirták, annyi h logikusan minnél nagyobb annál erõsebben fog, és jobban hül.
szerintem akkora súly alá 160 v. 185 elég elõre. Hátra meg 160

Cleinor

Cleinor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok!

Kérhetnék egy kis segítséget? Egy csöppet megragadtam.
Másfél éve nyúzom Merida Matts Miamim s úgy érzem eljutottam arra a szintre hogy tovább lépjek(azaz hogy betérjek az erdõkbe, kicsit komolyabban mint eddig), de elötte a gépem fel kell készítenem.
Elsõ fék,villa,agyak csere....
Agyak iparira, villa egy Tora 302, fék pedig...

Nah itt van több alternatívám. Vagy egy használt Hayes HFX 9 HD, vagy egy BB7...
Hayes 15000 lenne, tulaj azt mondja hogy 20 kilómétert ment vele. De õszintén megmondva félek én ettõl a hidrástól... Mindenhol azt olvastam macerás beálítani... Plusz ki tudja miért válik meg valójában a féktõl...
Nagyon az Avid fele húz a szívem.

A másik kérdés. Ha BB7 akkor hanyas tárcsa? 160, 185 vagy esetleg 203?
Mi a különbség?

Elnézést a sok kezdõ kérdésért, de inkább megkérdezem tõletek, mert hiszem hogy itt nem feltétlen úgy mûködik hogy minnél nagyobb annál jobb...

Mellesleg hogy lehessen számolni 55-60kiló vagyok, viszont 80%ban elsõ féket használok, inkább ágaskodok s úgy állok meg minthogy kopjon a hátsó gumi ;)
(mondjuk ez csak aszfalton igaz)

May the downforce be with us!