Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2015. March 15. - 23:35

Posted 2015. March 15. - 18:11

Egy haver szerelte be az avid csavarjaivalmeg a gumi adapterrel nem tudom hgy bent maradtak e csak mivelmasokbol szervizbe is bevittem ott mondtak hogy nem jo es utanna vettuk csak eszre hogy a shinak nincs 160as hatso p\p adaptere!
Alátétek nélkül, rövidebb csavarokkal tökéletes lesz.
Posted 2015. March 15. - 01:43

Egy haver szerelte be az avid csavarjaivalmeg a gumi adapterrel nem tudom hgy bent maradtak e csak mivelmasokbol szervizbe is bevittem ott mondtak hogy nem jo es utanna vettuk csak eszre hogy a shinak nincs 160as hatso p\p adaptere!
a PM felfogatás alapból maga a 160as méret. Ettől eltérő méretezésű tárcsához kell csak adapter. O.k. ?
Posted 2015. March 14. - 08:48

Már elnézést, de PM/PM 160/160 átalakító hogy lenne mikor nem alakít át semmit.
Edited by zeezoltano, 2015. March 14. - 08:50.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2015. March 14. - 08:25

Az alátéteket bent hagytad azt nyereg és az adapter közt?
Posted 2015. March 13. - 08:21

Sziasztok!
Hatha van otletetek! Beujjitottam a speckomra egy slx fekszettet elol 180 as hatul 160 as tarcsakkal! Igen am de eddig avid elixir volt fent es a hatso avid adapterrel nem megfelelo helyre fog a fek! A shimanonal meg nemlatok megfelelo adaptert mert nekem talan p\p vagy s\s kellene nem konyitok hozzabocs! Szal mit tudok tenni?
Talán fényképezd már le a problémádat, mert itt viszonylag kevesen járunk látnok tanfolyamra.
Posted 2015. March 13. - 01:03

Sziasztok!
Hatha van otletetek! Beujjitottam a speckomra egy slx fekszettet elol 180 as hatul 160 as tarcsakkal! Igen am de eddig avid elixir volt fent es a hatso avid adapterrel nem megfelelo helyre fog a fek! A shimanonal meg nemlatok megfelelo adaptert mert nekem talan p\p vagy s\s kellene nem konyitok hozzabocs! Szal mit tudok tenni?
Az alátéteket bent hagytad a nyereg és az adapter közt?
Posted 2015. March 13. - 01:00

Posted 2015. February 03. - 20:14

Sziasztok!
Egy jó pár oldalt visszaolvastam, mert sejtem, elég gyakori lehet a problémám olyanoknál, akik nem konyítanak a tárcsafékhez, mégpedig az, hogy szárazon tökéletesen működik, de ha nedves, vagy picit is párás, akkor visítva ugrál szinte 0 fékerővel. tektro hdc 330, nos az lenne a kérdésem, hogy van e erre bármi megoldás?
A fék a bringán volt, így vettem, ha esetleg a gagyisága okozza, most még van lehetőségem mást venni.
Posted 2015. February 03. - 13:55

Rendben, köszönöm szépen.
Akkor megpróbálok SLX-et szerezni mind2 oldalra.
a fejre fordított fékkar nem a legjobb ötlet, mivel agyoncsapod a kar ergonómiáját (és megjelenését), bár a deore karja forgatható, ha nem tévedek.az slx-nél viszont fejre állna a túlfolyó is, ami nem tűnik egészséges ötletnek.
ha nincs valami különös oka annak, hogy eltérő típust választottál első-hátsó gyanánt, akkor azt mondanám, vedd meg inkább az slx-et mindkettőből, jobban jársz. a deore-ra még senkitől nem hallottam dicsérő szavakat, amit meg is értek az általam próbált darab ismeretében.
két slx karja egymást között felcserélhető, de bizonyára szükség lesz egy légtelenítésre is.
Posted 2015. February 03. - 10:19

a fejre fordított fékkar nem a legjobb ötlet, mivel agyoncsapod a kar ergonómiáját (és megjelenését), bár a deore karja forgatható, ha nem tévedek.az slx-nél viszont fejre állna a túlfolyó is, ami nem tűnik egészséges ötletnek.
ha nincs valami különös oka annak, hogy eltérő típust választottál első-hátsó gyanánt, akkor azt mondanám, vedd meg inkább az slx-et mindkettőből, jobban jársz. a deore-ra még senkitől nem hallottam dicsérő szavakat, amit meg is értek az általam próbált darab ismeretében.
két slx karja egymást között felcserélhető, de bizonyára szükség lesz egy légtelenítésre is.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2015. February 02. - 19:29

Sziasztok!
Shimano Deore BR-M575 (hátra) és BR-M675 (előre) fékek vásárlásán gondolkodom.
A gondom az lenne hogy mivel a motoron már megszoktam hogy jobboldalt van az első fék, ezért az enyémet is oda szeretném tenni.
Ebből kifolyólag jelent-e gondot hogy "fejre" fordítom a kormányon a munkahengert?
Ha igen akkor megoldás-e hogy megcserélem a 2 fékkar között a csöveket?
B: a BR-M615 féknyergében a dugattyúk műanyagok még, vagy már áttértek a kerámiára ott is?
Köszi.:b
Posted 2015. January 27. - 22:07

Shimano Saint M810 fékcsöve jó 666-os SLX-hez?
A karon a csavar megegyezik viszont a banjo és a csavar eltérő
Posted 2015. January 27. - 21:34

Posted 2014. December 21. - 21:14

Már annyiszor elhangzott mit csináljak mert fog a fékem de még sem az igazi nyüszít stb stb stb. A legáltalánosabb tanács menj fel egy hegyre gyere le 100-150m szintet, folyamatosan húzott fékekkel és a gondok 80%- a megszűnik. Ami megmaradt azt vidd el szervizbe mert ha erre magadtól nem jöttél rá akkor inkább ne nyúlj hozzá egyelőre.
+1
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2014. December 21. - 19:50

Már annyiszor elhangzott mit csináljak mert fog a fékem de még sem az igazi nyüszít stb stb stb. A legáltalánosabb tanács menj fel egy hegyre gyere le 100-150m szintet, folyamatosan húzott fékekkel és a gondok 80%- a megszűnik. Ami megmaradt azt vidd el szervizbe mert ha erre magadtól nem jöttél rá akkor inkább ne nyúlj hozzá egyelőre.
- Maggi likes this
Posted 2014. December 21. - 19:36

Valami ilyesmire tudok már csak én is gondolni. Lehet hozzá kell szoknom a gondotahoz, hogy minden évet fékbetét cserével kezdek
Ezt már én is észrevettem a hosszabb állás után de ezért nem kell fékbetétet cserélni. Vagy szerinted eső után is fékbetétet kéne cserélni ?
Egyszerűen néhány erősebbet kell fékezni és a súrlódó hő kiszárítja egy idő után a fékpofát.
Posted 2014. December 21. - 19:09

Posted 2014. December 21. - 16:19

Szép napot!
Kis segítséget kérnék.
A brigámon van egy Avid DB1-es tárcsafék szett 160-as tárcsákkal, 0mm IS adapterrel. Vettem egy 200mm-es HS1 tárcsát előre, amihez adtak egy 60mm IS adaptert. Az adapter nem jó hozzá, mert olyan messzire van a féknyereg hogy a betétnek csak a széle éri el a tárcsát.
Milyen adaptert kellene vennem???
A 200-as tárcsához 40 mm IS-PM az ajánlott.
Posted 2014. December 21. - 15:49

Kis segítséget kérnék.
A brigámon van egy Avid DB1-es tárcsafék szett 160-as tárcsákkal, 0mm IS adapterrel. Vettem egy 200mm-es HS1 tárcsát előre, amihez adtak egy 60mm IS adaptert. Az adapter nem jó hozzá, mert olyan messzire van a féknyereg hogy a betétnek csak a széle éri el a tárcsát.
Milyen adaptert kellene vennem???