Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a giantomon a gyari shimano fekcso van, [LX fek] a yetin meg goodridge femszovetes [XT fek]. es az LX beton kemeny, az XT meg nyulik. [legteleniteni kellene meg rajta, de mar orakat eljatszottam, es meg mindig ugyanolyan]

szoval egy cso-csere nem feltetlen segit sokat, a legtobb azon mulik hogy hogy van osszerakva a rendszer.

es a hatso fek mindig puhabb erzes lesz mint az elso. a hosszabb cso miatt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

A hayes fékcsövek ebbõl a szempontból jobbak, mint a shimano. Egyébként ez komolytalan probléma, még ha dh versenyzõ lennél akkor talán megérteném, de így felesleges ezen problémázni. Ha színéért veszed akkor nem szóltam :) .

ahan ertem,nem problema csak furcsa,nem rosszab a fekhatas meg semmi.
de pirosat veszek:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A hayes fékcsövek ebbõl a szempontból jobbak, mint a shimano. Egyébként ez komolytalan probléma, még ha dh versenyzõ lennél akkor talán megérteném, de így felesleges ezen problémázni. Ha színéért veszed akkor nem szóltam :) .

A sebesség mindent megold.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

Nekem a régi Sram/Grimeca fékemmel volt hasonló gond (pedig annak fémszövetesek voltak a csövei). De a légtelenítés után mindig jobb lett a dolog. Most a Stroker Trail fékkaroknál nagyon nehéz eldöntenem melyik nyúlik jobban...

ajaj akkor passzolok :confused:
de azert veszek fasza goodgride pirosat azt ha javult akkor majd irok:)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Nekem a régi Sram/Grimeca fékemmel volt hasonló gond (pedig annak fémszövetesek voltak a csövei). De a légtelenítés után mindig jobb lett a dolog. Most a Stroker Trail fékkaroknál nagyon nehéz eldöntenem melyik nyúlik jobban...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

Áh, az acél is rugalmas ám. Ha nagyon rugalmas a rendszer, és gond van a fékerõvel, akkor levegõs a cucc, vagy szar a betét. A kevlár szövetes csövekkel nem nagyon szokott gond lenni.

a fekerovel nincs gond,de az elsofek fekkarjan nem erzek nyulast ezert gondoltam a csohosszra!??

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Áh, az acél is rugalmas ám. Ha nagyon rugalmas a rendszer, és gond van a fékerõvel, akkor levegõs a cucc, vagy szar a betét. A kevlár szövetes csövekkel nem nagyon szokott gond lenni.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
ezert gondoltam en valami femszovetes vagy betetes motyora,hatha az segitene

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Debiza tágul az, de általában ezt bele is tervezik a rendszerbe, és ezt nevezik modulációnak ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
azt nem mondanám hogy tágul a csö, mert a tágulást azt keresztmetszet változásra értjük általában. esetleg nyúlna, de valójában azt sem nagyon teszi.
általános törvény szerint a folyadékok összenyomhatatlanok. na ebbe most ne menjünk bele, de ici-pici rugalmasság a nem tökéletesen összenyomható folyadékból is adódik a rendszerben

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

piros szinü csövet akarsz szipka? :)

egyébként csak most láttam a bicajodat! engedd meg hogy gratuláljak! nekem nagyon tetszik. :clap:

jaja pirosat,hogy jottel ra?:)
meg az a baj hogy a hatso fekhez a kabel hosszabol adodoan (gondolom en) olyan mintha elveszne a fekero,mert gondolom hogy tagul a cso??? (bar gyari xtr)
ha meg mar van neki piros akkor mas nem johet szoba :)

orulok hogy tetszik koszi:)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
piros szinü csövet akarsz szipka? :)

egyébként csak most láttam a bicajodat! engedd meg hogy gratuláljak! nekem nagyon tetszik. :clap:

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

http://www.goodridge...brklines_uk.pdf
http://www.chainreac...aspx?BrandID=60

Ha a lustaság fájna...

Néha fáj :(
Köszi

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
http://www.goodridge...brklines_uk.pdf
http://www.chainreac...aspx?BrandID=60

Ha a lustaság fájna...

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

Goodridge?

Editálva.:)

jojo de nem latok kepeket szeretnem latni amit megveszek ,ezeket nem forgalmazza mas csak ok?latom van arlista de azon kivul semmit nem talatam a magyar oldalon.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Goodridge?

Editálva.:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
udv

ki gyart es hol talalok fembetetes vagy femszovetes hidrofek csovet?

thx elore is

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
igen

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Üdvözlet mindenkinek!

Cross trekkingemrõl fékkar, elsõ agy és tárcsa csere után nyugdíjba küldeném deore mechanikus tárcsafékemet. A kérdésem a következõ: Megfelelõen mûködhet-e az AVID BB7-es elsõfék a meglévõ XT HB-M775-ös centerlockos agyra szerelt XT SM-RT78-as tárcsával és XT BL-M770-es fékkarral?

A válaszokat elõre is köszönöm!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nyulik, vándorol a nyomáspont