Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
van az is :) tulajdonképpen a komplett SLX és a komplett Saint szett vihetõ, olyan egyedi darabok nincsnek, mint 150*12 hátsóagy, meg ilyesmi.
Saint-bõl elsõváltó, hátsóváltó, jobbos/balos váltókar, fék, smrt79 féktárcsa (csak 160 perpill), hajtókar dupla meg szimpla, 20-as elsõagy és sima hátsóagy van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

van saint és slx fékünk is :) akit érdekel, mozdíthatóak.

OFF, de saint valto mikor lesz?????

----

FÁJVÓ

----

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
van saint és slx fékünk is :) akit érdekel, mozdíthatóak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
ezert nyilt ez a topik :-)

Monszta

Monszta

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
HELLÓ!

megoldódott a probléma !
balfa** voltam ,mert nem voltak meghúzva teljesen a tárcsát tartó csavarok!
ez által mozgott a tárcsa....

bocs az idõfecsérelésért!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

csáó!

Lehet nem ide tartozik szóval csak félig off a téma!
Az a problémám ,hogy behúzom a hátsóféket és a tárcsa nemmozog viszont az agy egy kicsit igen(elõre -hátra tudom mozgatni egy kicsit)!

Mi lehet a probléma, a tárcsát rögzítõ csavarok teljesen bevannak csavarva!Szóval stabil!

Tehetetlen vagyok!
ÜDV, elõre is köszönöm a válaszokat!

a fékbetét mozog a féktestben.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
nem gond. mehet bele az 5.1-es.

dyzoly

dyzoly

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
heló, ugye nem gond ha a juicy 5ösömben eddig DOT4es volt, és most leeresztem a 4est és rakok bele 5.1est?
tekerek egyet :palacz:

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

az gáz ha egy kicsit levan lazulva pár küllõm? Tudom, hogy gáz,csak ,hogy befolyásolja-e ezt a problémát.

Ha jól értem, behúzott féknél, egy picit elõre-hátra tudod mozgatni a kereket? Mintha lötyögne a tárcsa a keréken?

Monszta

Monszta

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Egy Dmr Revolver SS -es agyról van szó!
Nagyon remélem ,hogy orvosolható a probléma,mert ha nem elásom magam!
Mindent ellenõriztem és bevannak rendesen hajtva a csavarok !

Köszönöm a segítségeteket!

az gáz ha egy kicsit levan lazulva pár küllõm? Tudom, hogy gáz,csak ,hogy befolyásolja-e ezt a problémát.

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
De most a felnibe vagy az agyba van 1 kicsi 8as??Mert ha a felnibe van,akkor mondjuk nem nagyon befojásolja a tárcsa ide-oda mozgását.De ha az agyba van 1 ksi 8as,akkor 1 kicsit gáz van...lehet,hogy a tengely görbült meg vagy a tárácsába van 8as...Vagy rosszúl mondom???

Monszta

Monszta

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Egy Dmr Revolver SS -es agyról van szó!
Nagyon remélem ,hogy orvosolható a probléma,mert ha nem elásom magam!
Mindent ellenõriztem és bevannak rendesen hajtva a csavarok !

Köszönöm a segítségeteket!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

ja ,bocs nem értettem....
Iparis!

- ha standard iparis, akkor lehet hibás csapágy
- ha pld. gyári Mavic kerék, akkor lehet lelazulás
- nem ártana megnézni azt is, hogy a gyorszár valóban zár e rendesen, rendesen rá van e húzva, illetve a hátsó kerék pontosan a helyén van e
- a féknyereg, illetve az adapter rendesen rögzítve van e

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

Iparis!

Ha esetleg a márkát elárulnád, az is segíthet.Hátha tud Valeria(vagy bárki más:)) valami speciális/egyedi hibáról.Vagy javítási sajátosságról, meg egyebek.
Ha a csavarok teljesen be vannak tekerve, de nincsenek kellõen meghúzva, akkor is mozoghat.De ha ez rendben van, akkor én is a csapágyakra tippelek.Esetleg a fék nincs elég erõsen ráhúzva a villára/vázra?:chin:Ha ellenõrzöd ezt is,és rá van húzva, akkor...akkor kitalálunk valamit:).

Izomtéridõninja-geológus!

Monszta

Monszta

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Iparis!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ááá, nyár közepei a fék.
Nyolcas már csak picike van benne, de pont elég.

Egyébként köszi! :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

mármint a hátsó kerék mozog...

Még egyszer megkérdezem. Milyen agy? Mert ha kónuszos, lehet, hogy lelazult, ha ipari csapágyas, akkor megfeküdt a csapágy, stb...

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
fontossági és mûveleti sorrend
1.: szedd ki a 8-ast
2.: fékpofák legyenek szimmetrikusan a féktestben
3.: féktest csavarjait lazítsd meg, fékkar behúz, csavar meghúz (és ne szakadásig, mert annak semmi értelme)
(4. ha a fékpofák egyenlõtlenül vannak elkopva, akkor cseréld)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem is lenne egy próóóblémám. Avid BB7, hátsó, 160-as tárcsa. Ugye mindkettõ betét szerszám nélkül állítható. Oké, hogy a teszkós bicajtároló tett bele egy kis nyolcast, de ha állítom egyik irányba jobban a betétet, elmozdul nagyon abba az irányba, mintha 'hozzátapadna', és feszt vinnyog. És sokat kell kitekernem, hogy arrébbmenjen. FÉknyereg csavarjai majdnem szakadásig vannak húzva. Mi lehet a baj?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Monszta

Monszta

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
mármint a hátsó kerék mozog...