Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts

Az alátéteket bent hagytad azt nyereg és az adapter közt?

Egy haver szerelte be az avid csavarjaivalmeg a gumi adapterrel nem tudom hgy bent maradtak e csak mivelmasokbol szervizbe is bevittem ott mondtak hogy nem jo es utanna vettuk csak eszre hogy a shinak nincs 160as hatso p\p adaptere!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Sziasztok!

Hatha van otletetek! Beujjitottam a speckomra egy slx fekszettet elol 180 as hatul 160 as tarcsakkal! Igen am de eddig avid elixir volt fent es a hatso avid adapterrel nem megfelelo helyre fog a fek! A shimanonal meg nemlatok megfelelo adaptert mert nekem talan p\p vagy s\s kellene nem konyitok hozzabocs! Szal mit tudok tenni?

Talán fényképezd már le a problémádat, mert itt viszonylag kevesen járunk látnok tanfolyamra.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Sziasztok!

Hatha van otletetek! Beujjitottam a speckomra egy slx fekszettet elol 180 as hatul 160 as tarcsakkal! Igen am de eddig avid elixir volt fent es a hatso avid adapterrel nem megfelelo helyre fog a fek! A shimanonal meg nemlatok megfelelo adaptert mert nekem talan p\p vagy s\s kellene nem konyitok hozzabocs! Szal mit tudok tenni?

Az alátéteket bent hagytad a nyereg és az adapter közt?

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts
Sziasztok!

spbalint

spbalint

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok!

Egy jó pár oldalt visszaolvastam, mert sejtem, elég gyakori lehet a problémám olyanoknál, akik nem konyítanak a tárcsafékhez, mégpedig az, hogy szárazon tökéletesen működik, de ha nedves, vagy picit is párás, akkor visítva ugrál szinte 0 fékerővel. tektro hdc 330, nos az lenne a kérdésem, hogy van e erre bármi megoldás?

A fék a bringán volt, így vettem, ha esetleg a gagyisága okozza, most még van lehetőségem mást venni.

bootforce

bootforce

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Rendben, köszönöm szépen.
Akkor megpróbálok SLX-et szerezni mind2 oldalra. 

a fejre fordított fékkar nem a legjobb ötlet, mivel agyoncsapod a kar ergonómiáját (és megjelenését), bár a deore karja forgatható, ha nem tévedek.az slx-nél viszont fejre állna a túlfolyó is, ami nem tűnik egészséges ötletnek.

ha nincs valami különös oka annak, hogy eltérő típust választottál első-hátsó gyanánt, akkor azt mondanám, vedd meg inkább az slx-et mindkettőből, jobban jársz. a deore-ra még senkitől nem hallottam dicsérő szavakat, amit meg is értek az általam próbált darab ismeretében.

két slx karja egymást között felcserélhető, de bizonyára szükség lesz egy légtelenítésre is.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

a fejre fordított fékkar nem a legjobb ötlet, mivel agyoncsapod a kar ergonómiáját (és megjelenését), bár a deore karja forgatható, ha nem tévedek.az slx-nél viszont fejre állna a túlfolyó is, ami nem tűnik egészséges ötletnek.

ha nincs valami különös oka annak, hogy eltérő típust választottál első-hátsó gyanánt, akkor azt mondanám, vedd meg inkább az slx-et mindkettőből, jobban jársz. a deore-ra még senkitől nem hallottam dicsérő szavakat, amit meg is értek az általam próbált darab ismeretében.

két slx karja egymást között felcserélhető, de bizonyára szükség lesz egy légtelenítésre is.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

bootforce

bootforce

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok!

Shimano Deore BR-M575 (hátra) és BR-M675 (előre) fékek vásárlásán gondolkodom.
A gondom az lenne hogy mivel a motoron már megszoktam hogy jobboldalt van az első fék, ezért az enyémet is oda szeretném tenni.
Ebből kifolyólag jelent-e gondot hogy "fejre" fordítom a kormányon a munkahengert?
Ha igen akkor megoldás-e hogy megcserélem a 2 fékkar között a csöveket?

B: a BR-M615 féknyergében a dugattyúk műanyagok még, vagy már áttértek a kerámiára ott is? 

Köszi.:b

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Shimano Saint M810 fékcsöve jó 666-os SLX-hez?

A karon a csavar megegyezik viszont a banjo és a csavar eltérő

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Shimano Saint M810 fékcsöve jó 666-os SLX-hez?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Már annyiszor elhangzott mit csináljak mert fog a fékem de még sem az igazi nyüszít stb stb stb. A legáltalánosabb tanács menj fel egy hegyre gyere le 100-150m szintet, folyamatosan húzott fékekkel és a gondok 80%- a megszűnik. Ami megmaradt azt vidd el szervizbe mert ha erre magadtól nem jöttél rá akkor inkább ne nyúlj hozzá egyelőre.

+1 :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Már annyiszor elhangzott mit csináljak mert fog a fékem de még sem az igazi nyüszít stb stb stb. A legáltalánosabb tanács menj fel egy hegyre gyere le 100-150m szintet, folyamatosan húzott fékekkel és a gondok 80%- a megszűnik. Ami megmaradt azt vidd el szervizbe mert ha erre magadtól nem jöttél rá akkor inkább ne nyúlj hozzá egyelőre.

• Maggi likes this
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Valami ilyesmire tudok már csak én is gondolni. Lehet hozzá kell szoknom a gondotahoz, hogy minden évet fékbetét cserével kezdek :(

Ezt már én is észrevettem a hosszabb állás után de ezért nem kell fékbetétet cserélni. Vagy szerinted eső után is fékbetétet kéne cserélni ?

Egyszerűen néhány erősebbet kell fékezni és a súrlódó hő kiszárítja egy idő után a fékpofát.

Marci

k.peter

k.peter

fórumtag

• fórumtag
  • 20 posts
Nagyon köszönöm! Grande.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Szép napot!
Kis segítséget kérnék.
A brigámon van egy Avid DB1-es tárcsafék szett 160-as tárcsákkal, 0mm IS adapterrel. Vettem egy 200mm-es HS1 tárcsát előre, amihez adtak egy 60mm IS adaptert. Az adapter nem jó hozzá, mert olyan messzire van a féknyereg hogy a betétnek csak a széle éri el a tárcsát.
Milyen adaptert kellene vennem???

A 200-as tárcsához 40 mm IS-PM az ajánlott.

EBD_AvADA_200-40-VR-IS-il.jpg

k.peter

k.peter

fórumtag

• fórumtag
  • 20 posts
Szép napot!
Kis segítséget kérnék.
A brigámon van egy Avid DB1-es tárcsafék szett 160-as tárcsákkal, 0mm IS adapterrel. Vettem egy 200mm-es HS1 tárcsát előre, amihez adtak egy 60mm IS adaptert. Az adapter nem jó hozzá, mert olyan messzire van a féknyereg hogy a betétnek csak a széle éri el a tárcsát.
Milyen adaptert kellene vennem???

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

A másik lehetőség tároláshoz kiveszed a fékbetétet és száraz helyen tartod, vagy megpróbálod az F03C fémes betétet.

Vagy rakja be sütőbe a mézeskalács mellé. Ezt nem viccből mondtam :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Valami ilyesmire tudok már csak én is gondolni. Lehet hozzá kell szoknom a gondoltahoz, hogy minden évet fékbetét cserével kezdek :(

A másik lehetőség tároláshoz kiveszed a fékbetétet és száraz helyen tartod, vagy megpróbálod az F03C fémes betétet.

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Esetleg nem lehet e a hiba okozója a tároló helység magas páratartalma, és a puhább betét G01A-F01A, a hosszú tárolási idő alatt magába veszi a nedvességet?

Valami ilyesmire tudok már csak én is gondolni. Lehet hozzá kell szoknom a gondoltahoz, hogy minden évet fékbetét cserével kezdek :(

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

A hátsónál rosszabb a helyzet, de az elsőnél is tapasztalom. Nem az olajozás miatt van, mivel nem spray-t használok.

Esetleg nem lehet e a hiba okozója a tároló helység magas páratartalma, és a puhább betét G01A-F01A, a hosszú tárolási idő alatt magába veszi a nedvességet?