Nem veszek különbözőt, mert idegesítenének a különböző fékkarok
De jogos, h hátra kb felesleges egy SLX
Hát igen, a sok hüleee sportkocsi gyártó meg hátra is Brembót tesz, pedig tök fölösleges...
Hát igen, a sok hüleee sportkocsi gyártó meg hátra is Brembót tesz, pedig tök fölösleges...
ghjklmff módosította - 2015. május 07. - 22:34
Kicsit azért sarkítottam...
Teljesen igaz. Nem is állítom, hogy nem kell drágább, magasabb színvonalú fék. Inkább csak át kell jól gondolni vásárlás előtt, főleg ha hátulra kerül. Ez az én tapasztalatom.
Azé' a blokkolás előtt is van még élet, nem mindegy, hogyan jutunk el addig. Baromira kevesen vagyunk, akik minden esetben blokkolóra fékezve lassítanak. Sőt, asszem én sem...
Na ez az, amiben esetleg egy drágább fék többet ad.
Teljesen igaz. Nem is állítom, hogy nem kell drágább, magasabb színvonalú fék. Inkább csak át kell jól gondolni vásárlás előtt, főleg ha hátulra kerül. Ez az én tapasztalatom.
Én se blokkolva fékezek mindig, sőt, a múltkor a két lejtőn is lementem csak első fékkel, mert a hátsó elment, mire felértem. És nem is voltam sokkal lassabb, mintha hátsó fékem is lett volna.
Amúgy az általam említett Shimano egész jól adagolható, de természetesen egy komolyabb fék sokkal jobb minden szempontból.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Azé' a blokkolás előtt is van még élet, nem mindegy, hogyan jutunk el addig. Baromira kevesen vagyunk, akik minden esetben blokkolóra fékezve lassítanak. Sőt, asszem én sem...
Na ez az, amiben esetleg egy drágább fék többet ad.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hátra nem feltétlenül kell magasabb kategóriás fék. Előre viszont mindenképpen, főleg ha egy ujjas fékezés a cél.
Üdvözletem!
Van egy Kross Levesl A3-asom, Rock Shox Dart II telóval, sajna a gyári Tektro Auriga fékkel 2009 (160/160).
Egy ideje játszom már vele, gyári új állapotában a fék összekopás után berázta az első villát elviselhetetlen módon, a hátsó fék pedig rezonált, számtalanszor szétszedtem, bevágtam a felénél a betétet, felcsiszoltam, de újra ez a jelenség jött, eszméletlen fékerő és berázza a villát.
Majd, vettem Hayes V7 180as tárcsát előre XLC szinter betéttel, hátra valami kompatibilis Shimano betét vált be.
Most, h elkopott a betét elöl, ugyan olyanra cseréltem, aránylag jól is fog, de ha megmelegszik rohadtúl "sír" nyikorog stb, a tárcsa épphogy karcos, összekopott már.
Azt érzem, h kihoztam kb a maxot ebből a Tektroból, a kérdésem az volna, max 30e-ig használtan keresnék valami jó fékszettet, akkor mi volna az?
Maradhat elöl a V7 hátul a Tektro gyári tárcsa, vagy azt is a fékkel cseréljem?
80kg vagyok, a Mecsekben bringázom, hobby CC szinten.
Köszönöm Nektek!
Rob
Nemrég vettem hátra Shimano M445L + BRM445 féket. Új, garanciás, 12 000 Ft volt.
Itt a fórumon többen is ajánlottak magasabb kategóriát, de hátra tapasztalatom szerint nem kell nagyon erős fék. Be is jött, 12 ezret futott, elég kopott Hayes tárcsával használom, gyakorlatilag néhány fékezés után egy ujjal lazán blokkolja a hátsó kereket komolyabb lejtőn is. 85 kg vagyok, a bicajom se egy könnyű darab.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hátra nem feltétlenül kell magasabb kategóriás fék. Előre viszont mindenképpen, főleg ha egy ujjas fékezés a cél.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
újonnan sem vészes, bár nincs hozzá tárcsa:
https://www.bike-com...inbelag-p35768/
edit: a V7 jó, a tetkro helyett érdemes valamit keresned, pl az apróból egy avid g3-at.
Elgondolkodtató
Köszönöm Köszönöm!
Amit linkeltem neki ahhoz jár G2 tárcsa http://apro.bikemag....t-l283130.html#
meg néhány karc és ismeretlen előélet is.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
edit: a V7 jó, a tetkro helyett érdemes valamit keresned, pl az apróból egy avid g3-at.
Amit linkeltem neki ahhoz jár G2 tárcsa http://apro.bikemag....t-l283130.html#
újonnan sem vészes, bár nincs hozzá tárcsa:
https://www.bike-com...inbelag-p35768/
http://apro.bikemag....mm-l283583.html
Kisherceg módosította - 2015. május 01. - 22:46
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
az az slx kb olyan hogy, mikor nálam van valami tesztbringa, ami ilyennel van, határozottan figyelnem kell hogy ne essek orra vele. pedig 90+, és nem most kezdtem tárcsaféket használni...
Köszi, abból épp elég volt!
Ez fékerőre milyen?Igazi "kétujjas" ?
Nem, egy ujjas!
Shimano mindenképp ha nem akarod magad szivatni, Pl. ez http://apro.bikemag....t-l283130.html#
Köszi, abból épp elég volt!
Ez fékerőre milyen?Igazi "kétujjas" ?
Üdvözletem!
Van egy Kross Levesl A3-asom, Rock Shox Dart II telóval, sajna a gyári Tektro Auriga fékkel 2009 (160/160).
Egy ideje játszom már vele, gyári új állapotában a fék összekopás után berázta az első villát elviselhetetlen módon, a hátsó fék pedig rezonált, számtalanszor szétszedtem, bevágtam a felénél a betétet, felcsiszoltam, de újra ez a jelenség jött, eszméletlen fékerő és berázza a villát.
Majd, vettem Hayes V7 180as tárcsát előre XLC szinter betéttel, hátra valami kompatibilis Shimano betét vált be.
Most, h elkopott a betét elöl, ugyan olyanra cseréltem, aránylag jól is fog, de ha megmelegszik rohadtúl "sír" nyikorog stb, a tárcsa épphogy karcos, összekopott már.
Azt érzem, h kihoztam kb a maxot ebből a Tektroból, a kérdésem az volna, max 30e-ig használtan keresnék valami jó fékszettet, akkor mi volna az?
Köszönöm Nektek!
Rob
Shimano mindenképp ha nem akarod magad szivatni, Pl. ez http://apro.bikemag....t-l283130.html#
Üdvözletem!
Köszönöm Nektek!
Rob
Mondjuk ismerni kéne a fékezési szokásaidat és a lejtőt is.
S ziasztok !
SLX hidrós tárcsafékrendszerem van. Még alig használtam Kb.2-3száz kilómétert futott. A hátsó fékem lejtmenetben ha felmelegszik befog majd 1-2 perc után ha visszahült ujra tökéletesen fut a kerék. Egyébként a fékhatásal semmi gondom nincs. Tapasztaltatok ilyen problémát, mi lehet az oka ?