Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Bici: amíg jó a jelenlegi fékrendzsered, és nem akarsz erõsebbet (?tárcsaféket) akkor addig sztem használd ezt.

Köszi a tippet!
Nem a nagyobb fékhatás miatt, hanem a felni kopása miatt dondolkodom tárcsában.
Csak azt nem tudom, hogy mi éri meg jobban: egyszer venni egy jobb telót, ami bírja a tárcsát + olcsóbb mech. tárcsafékeket, vagy felnikímélõ fékpofát venni, és a felni(ke)t cserélni idõnként, hogy ne legyen belõle baleset...

eddig akkor 1:0 a v-fék javára... :D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt. Akkor mivel XT nyári-négyévszakos :D modellek nem különböztethetõk meg, a garis csere/javítás ellenére is maradok az SLX-nél. Remélem beválik (85kg; maraton-túra). A Velo-s teszt mennyire mérvadó vajon? Ott nagyon istenítették:

"Gondoltam legalább a kertben legurulva megnézem a féket, mert az elég lényeges pont. Itt jött az elsõ meglepetés. Mire leértem a meredek lejtõn, bekoptak a tárcsák a pofákkal. Mondtam magamban „ilyen nincsen, biztosan csak a melegedéstõl.” De az SLX megmakacsolta magát, és pofátlan módon, ellent mondva minden eddigi tapasztalatnak lehûlve is egy ujjal fogott. És ezt a tulajdonságát megtartotta mind a 65 km-en, pedig volt ahol végig tépni kellett a féket, mert az elõttem haladók nem álltak a helyzet magaslatán és 2-vel araszoltak a völgy felé. Volt már Shimano Saint, XTR, LX, Avid Juicy 5-7, Magura Louise FR, és Hayes HFX DH fékem is. Ezek közül egyik sem mondható gyengének fékhatás terén, de elõbb-utóbb mindenképpen 2 ujjal kellett húzni õket."

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
Bici: amíg jó a jelenlegi fékrendzsered, és nem akarsz erõsebbet (?tárcsaféket) akkor addig sztem használd ezt.

PTamás: azt nem mondanám h megfagy a pofa, de hogy hidegben bekeményedig kicsit a vfék pofa azt én is érzem.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
magellanboy:

Köszi a választ!
BB5-re gondoltam a gyári 160-as tárcsával, mert nincs sok pénzem rá.
Jelenlegi fékjeim: Avid SD5 hátul, és SD7 elöl. Mindkettõben gyári fékpofák, Avid FR5 karok, jagwire bowdenek.
A kerekek típusa: WTB Dual Duty FR Disk (v-fék kompatibilis, de még a kopásjelzõ nélküli 2-3 éves változat)
A telóm jelenleg egy felújított levegõs Rock Shox Judy XC.
Még nem tudom, hogy le kell-e cserélnem. Állítólag sem a komolyabb igénybevételt, sem a tárcsaféket nem szereti...

PTamás: Én akkora hidegben nem szoktam bringázni, tehát ez nem indok a V-fék ellen, sõt nagyon sarazni sem szokásom.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ugyan OFF, de:
A V fékpofe képes megfagyni nagyon hidegben. Nálam ez körülbelül -8°C-nál történt, akkor aztán eszi a felnit rendesen! (Avid RW2)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
inkább rossz pofa-felni párositást....

nem szabad nagyon kemény pofákat venni, de általnosságban elmondható h a jobb minõségû felnik keményebb anyagbol vannak, ergó lassabban kopnak....

ha az a mechanikus fék egy Avid, teszem azt BB7 akkor megéri....de másra nem éri meg ha jó minõségû a v-fék

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek mennyire komoly probléma a V-fékek felni koptató hatása?
Lehet ebbõl a szempontból nagyon gyenge felnit kifogni?
A fékpofa oldaláról csak a keménységétõl függ a felnikoptató hatása, vagy más tényezõ is van, amire oda kell figyelni?
Érdemes emiatt mechanikus tárcsafékre váltani 160-as tárcsával?
Illetve mennyire jelentõs a mechanikus tárcsafékeknél a teló csavarása, küllõk nagyobb igénybevétele?

Gondoltam, ha összejön elég zsé, akkor egy erõsebb telóra is beújítok (csakis olcsó, használt, de jó állapotú), és akkor már odafigyelek a tárcsafék-tûrésére is.

Köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
azt hiszem még egy roppantógyûrû és egy kis csöcs is jár hozzá. de fékpofa biztosan.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
köszönöm rob

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
igen jár hozzá.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ha csak féktestet vesz az ember, akkor ahhoz jár fékpofa is??
mert az ok h féknyereg + a kiválasztott adapter

pl ehhez: http://bikemarket.hu...keszlet&tid=104

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

féknyerget cserélünk ilyen hiba esetében.
ha jók az infoim, akkor a most kicserélt nyergek már "rev2.0" azaz nem lesz vele ilyen hiba.

az ujfajta fekszettet sokadszorra probalom igazan hidegben es muxik, szoval gariba mindet!

----

FÁJVÓ

----

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

ha jók az infoim, akkor a most kicserélt nyergek már "rev2.0" azaz nem lesz vele ilyen hiba.

Az jó hír, mert amúgy is tõletek a nagykerbõl van a fék! Akkor errõl még beszélhetnénk majd!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.089 hozzászólás
eladtam. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

nálam csak az egyiket sikerült annó kicserélni, pedig mindkettõ fázott... :(

a cserélt az jobb lett? nem is beszéltünk azóta.
vagy el is adtad már õket?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.089 hozzászólás
nálam csak az egyiket sikerült annó kicserélni, pedig mindkettõ fázott... :(

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
elhiszem, hogy sajna igaz, nem azért mondtam te lüke :D..sõt most még vissza is fogok olvasni ;)

a bringaszállító

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ez az igazság! olvass vissza: kapcsiból 3 nevet tudnék mondani akinek ilyen gondja volt/van

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
hát koca mit mondjak, megnyugtattál :(

a bringaszállító