Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Na megvan az új fékem. Végül maradtam annál, ami jól bevált. Avid lett, Elixir R 185-185. jó áron volt angolban, 43.000Ftból kijött a 2 fék.
Az szeretném kérdezni, hogy mennyire macerás összerakni? Mert ugye manual guide az van hozzá. Be kell ezt állítani? Fékpofák távolsága a tárcsától, stb..
És ha igen hogyan?
Valamint, nekem centerlockos agyam van, amire tettek átalakítót 6 csavaros rendszerhez. Tudom, hogy most hülyeséget kérdek, de a tárcsa közepének(ahol a 6 csavar fogja) átmérõje, az nem változik a tárcsa méretével? Vagyis az sztenderd?! Még új vagyok a hidrós fékekben.
köszi a segítséget.

eloszor is gratula! :spoko:

nem maceras, de be kell alitani. ossze van szerelve, igy csak fel kell rakni a bringara.

fekpofak tavolsagat nem te allitod, onbeallos a fek. ugy csinalod, hogy miutan fent van a bringan fajinul, meg van huzva minden csavar, meglazitasz 2-t. mutatom

Feltöltött kép

amelyik pirossal meg van jelolve. meglazitod oket egy picit ugy, hogy eppen elmozogjon a feknyereg. az adapter ettol fuggetlenul meg legyen huzva. csak a feknyerget ha kezzel tudod mozgatni, az mar pont jo. akkor megfogod a fekkart es jol behuzod. es huzva is tartod, mikozben a ket meglazitott csavart szepen raszoritod. aztan ugyanezt megismetled a masik oldalon is. ennyi.

fontos szabaly: hidraulikus fek karjat nem piszkaljuk meg ha nincs a pofak kozott a tarcsa, vagy a muanyag tavtarto, amit gyarilag adnak hozza. ha pl kiveszed a kereket, akkor vagy nagyon figyelj oda hogy senki nem nyul a fekkarhoz, vagy tedd vissza bele a muanyagot.

ha osszeszereleskor nem megy ra a nyereg a tarcsara, mert tul szuk a hezag, akkor meg lett huzva a fekkar. akkor szepen ovatosan csavarhuzoval, vagy valami muanyag lapos dologgal be kell nyulni a pofak koze, es szet kell oket feszegetni. ugyelve arra, hogy a fekpofa ne seruljon meg. vissza lehet tolni oket utkozesig, ugy hogy akar ket tarcsanak is lenne hely. nyugi, utanna majd beall a kello tavolsagra.

a 6 luk atmeroje pedig fuggetlen a tarcsa kulso meretetol, a 160-ason is ugyanott vannak mint a 200-ason.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Na megvan az új fékem. Végül maradtam annál, ami jól bevált. Avid lett, Elixir R 185-185. jó áron volt angolban, 43.000Ftból kijött a 2 fék.
Az szeretném kérdezni, hogy mennyire macerás összerakni? Mert ugye manual guide az van hozzá. Be kell ezt állítani? Fékpofák távolsága a tárcsától, stb..
És ha igen hogyan?
Valamint, nekem centerlockos agyam van, amire tettek átalakítót 6 csavaros rendszerhez. Tudom, hogy most hülyeséget kérdek, de a tárcsa közepének(ahol a 6 csavar fogja) átmérõje, az nem változik a tárcsa méretével? Vagyis az sztenderd?! Még új vagyok a hidrós fékekben.
köszi a segítséget.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
adott egy avid juicy 3 as fék. komplett gyári minden. elöre való rövid fékcsõ. be akarja tenni ezt a féket az ismi hátra (kar jó jobb oldalra is)
kérdés: összerakható ez a fék shimano fékcsövel? (abból lenne egy elég hosszú ami elérne hátra..)

fékcsövet ki lehetne szépen mosni, csak kérdés h egyforma e a 2 csõ átmérõje ill hogy a shimano fékcsõ "bírja" e a DOT olajat?

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

mondjuk igen,már nem úgy van mint Krausz idejében

jah :) most néztem 4-5 euro egy készlet
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

de azért van rá lehetõség, igaz kûlfölröl , de lehet az a lényeg komplett tömítés készletet lehet rendelni a CRC-rõl

mondjuk igen,már nem úgy van mint Krausz idejében

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

a Hope-hoz kicsit bonyolultabb lesz alkatrészt rendelgetni(már ha kell)

de azért van rá lehetõség, igaz kûlfölröl , de lehet az a lényeg komplett tömítés készletet lehet rendelni a CRC-rõl
www.kannmatti.kepeim.hu

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Asszem a jövõben én sem szeretnék shimanót most egy kicsit letört, én Hope monon gondolkozok.........

a Hope-hoz kicsit bonyolultabb lesz alkatrészt rendelgetni(már ha kell)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Asszem a jövõben én sem szeretnék shimanót most egy kicsit letört, én Hope monon gondolkozok.........
www.kannmatti.kepeim.hu

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.089 hozzászólás
kb 40-45eFt/pár árban milyen tárcsaféket nézzek? avid elixir r-t és hayes stroker trail-t nézegettem, más ötlet? (shimano kizárva :D )

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha shimano feked van, akkor kelleni fog fitting hozza. olvass vissza 2 lapot, ott van par kep hogy hogy nez ki
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nkeme kéne fékkábel hátra,de nekem elég csak a fékcsõ? vagy kell minden fitting?!
mert ugye minden van most a féken,nekem csak egy hoszabb csõ kell.
ami 10font,de ha ez nem jó akkor van 15fontért saint szett..vélemény!?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ezt én is õszintén remélem. :D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

rbalint: az slx bubizik?

nem, régi saint. slx van xiannál:)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.089 hozzászólás
rbalint: az slx bubizik?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valoszinuleg a tomites adta meg magat, szerintem javithato

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hát ja. Szerencse ha van ilyen a közelben.

És ne legyetek negatívak; az a fék nem az olajat ereszti, mindössze sajátos módon légteleníti magát :D

Hülyeséget félretéve; ha ez egy monobody féknél fordul elõ javítható egyáltalán a dolog?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
xian: ezert kell normalis boltba jarni, mert elinteznek a nagykerrel mindent.
rbalint: bubik nem szabad, hogy jojjenek, ergo ereszti az olajat... milyen fek?

----

FÁJVÓ

----

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Igazából sajnálatos, hogy a vásárlónak a nagyker-t kel hívnia, mert ott inkább segítõkészek, mint a kiskereskedelmi egységban. :-X

Pedig õk lennének a kapocs a vásárló meg a nagyker közt.

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

vargar kukac velotrade pont hu

Köszi :)
www.kannmatti.kepeim.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ja ja ez így van, a céggel beszéltem akitõl vásároltam, most már személyesen intézem,holnap beszélek a nagykerrel, mert ma már nem tudtam az illetékessel...

vargar kukac velotrade pont hu

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.