Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

igen az.

Akkor próbáld azt, hogy kiveszed a kereket, majd visszarakod némiképp elforgatva a tengelyt. Nekem bevált. ;)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
általában a tárcsákban még akkor is van egy kicsi 8as, amikor kijön a gyárból. legalábbis én eddig még nem találkoztam egyenes új tárcsával.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

Gyorszáras a kerék...?

igen az.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Gyorszáras a kerék...?

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Próbálom beállítani az elsõ féket, ahogy Tamáska leírta, de nem sikerül, mindig hozzáér a tárcsa a betéthez. Kicsit a betétet is próbáltam óvatosa visszább nyomkodni, eközben cincogó/szörcsögõ hangot adott ki. Ez normális?
egyszerûen, nem tudom mit nem csinálok jól. nézem a szerelési könyvet, az is így írja...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha elkopik a fekpofa az nem garancia. ha elesel es elhajlitod a tarcsat, vagy a fekkart, az sem. de ha egy belso alkatresz 1 honap alatt igy megadja magat az nagyonis az. sajnos azt kell mondjam atvertek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Tégy így, de részletezd is mindenképp az esetet - tuti meg fogja kapni a bolt a magét, hogy lejáratja a márkát.

Sok sikert! :)

(Nem a bolt tiszte eldönteni, mi garanciális, és mi nem - õ csak a közvetítõszerepet játssza ilyen esetben)

gabcsi

gabcsi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sajnos a bolt ezt a hibát nem garanciális hibának nevezte. Szerintük erre a gumi szimeringre nincs garancia. Mind1, azért holnap felhívom a forgalmazót és megkérdezem, hogy mi számít garanciális alkatrésznek egy hirda fékrendszerben. Köszi a segítséget.

Itt a bolt a sáros.

A forgalmazó a kereskedõ által átadott hibásnak tûnõ féket bírálja el, és javítja meg, cseréli, ha erre van szükség.
Mivel jelenleg nem hibás a féked, így õ ezt nem tudja megjavítani, nem tudja cserélni, hisz nincs miért.
Innentõl a forgalmazón nem fogsz fogást találni - a bolton kell leverned, ha le akarod.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Itt a bolt a sáros.

A forgalmazó a kereskedõ által átadott hibásnak tûnõ féket bírálja el, és javítja meg, cseréli, ha erre van szükség.
Mivel jelenleg nem hibás a féked, így õ ezt nem tudja megjavítani, nem tudja cserélni, hisz nincs miért.
Innentõl a forgalmazón nem fogsz fogást találni - a bolton kell leverned, ha le akarod.

gabcsi

gabcsi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Igen ott csinálták meg, ahol vettem, abban a boltban.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem artott volna azelott megbeszelni ezt a forgalmazoval mielott megcsinaltatod. ott javitottak meg, ahol vetted?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gabcsi

gabcsi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Egy hónapja vettem egy hidraulikus Hayes fékrendszert. Eddig teljesen jól mûködött, de egyszer csak megadta magát. Olyan jelenség jött elõ, hogy a fékkar behúzáskor kicsi fékerõ jelentkezett, de ez hirtelen vissza is esett. Elvittem oda ahol vettem, ott meg is csinálták, de nem garanciában, mert egy gumi szimering (nem tudom pontosan mi a neve) kilyukadt.

Feltöltött kép

Kérdésem a következõ lenne: Szerintetek fordulhatok-e én ezzel a forgalmazóhoz ill. ez garanciális alkatrésznek számít-e egy fékrendszerben (már mint a szimering ami gajra ment)? Azért még is csak 4500 forintom bánta.

üdv Gabcsi

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
tektro hidrós fék tárcsáján láttam eddig egyedül rozsdát, de az nem csak felületi volt...

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Probléma és rozsda letudva, lemostam meleg szappanos vízben, szárazra törölve ronggyal.
Valami felületi rozsda meg kosz volt rajta, lehet a betétrõl folyt rá.
Csak sz*rul nézett ki, semmi komoly.
kösz a segítséget!
törölnétek az elõzõ hozzászólást?! köszi

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Érdekes. Kicsit keresgettem a neten, és volt más is, aki panaszkodott rá, hogy picit rozsdásodik. Mondjuk az egyiknek a tengerparti sós víz miatt, a másik meg 6 hónap után vett észre rajta rozsdafoltokat. Mondjuk ha felmelegedve kap vizet, akkor esetleg el tudom képzelni, hogy valami szar ötvözet, és azt kicsit megdolgozza. De nem jellemzõ.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

Milyen tárcsa az? Még életemben nem láttam rozsdás tárcsát. Az, hogy a betét hátlapja rozsdásodik még rendben van, de hogy a tárcsa...

Avid roundagon tárcsa. késõbb teszek fel képet is. Hogy elhidd.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Milyen tárcsa az? Még életemben nem láttam rozsdás tárcsát. Az, hogy a betét hátlapja rozsdásodik még rendben van, de hogy a tárcsa...

A sebesség mindent megold.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Nem vészes, csak szegényt megverte az esõ, amíg hazahoztuk Németországból a bringákat. Csak felületi.
de azért csak nem kuka még!
próbálkozom!
köszi.

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts
kuka.....vagy "jó ja" szódával még elmegy.:)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Mennyire rozsdás? Mert a fékezõfelületrõl szerintem hamar le fog kopni. A többi helyrõl, meg kicsit smirglizve simán le lehet szedni. De ha nagyon megette a rozsda, akkor inkább MÉH telep ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök