Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem kell ideírni, hogy a B4 szar volt, és akkor Formula soha többet! Se Rob-nak, se neked. Lehet magyarázkodni, de ez akkor is általánosítás.

Nem nem esnék kétségbe meghibásodott Formula fék esetén. Megoldanám a problémát (mivel már a megvásárlásakor elõre gondolkodnék, és ismerve a hazai viszonyokat, elõre beszerzem a karbantartásához szükséges alkatrészeket - egyébként minden eddigi fékemnél így tettem függetlenül attól, hogy mindegyiknek elég jó a hazai szerviz és alkatrész ellátása). A szerelését pedig megoldanám magam vagy ha nem megy (pld. nem értek az adott típushoz) akkor megfelelõ szakember segítségével. És mondom ezt úgy, hogy a tervezett következõ fékvásárlás során nekem csak a Formula vagy az Avid jöhet szóba (spec. okoból).

Egyébként a gondolatmenetedet követve a Hope-ot is el lehetne felejteni (se hazai szervíz, se hazai alkatrész ellátás), te mégis gyakran ajánlgatod, mert hogy a CRC-n van hozzá alkatrész. Formula-hoz is meg lehet találni az alkatrészeket (pld. a németeknél).

amig a féknyergen nincs légtelenitõcsavar, addig nehezen szervizeled otthon ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.089 hozzászólás
van a záróanya levételéhez használatos célszerszámod (u.a. mint a fogaskeréksornál)? nélküle esélytelen. ha van, akkor nem kell mást tenned, mint a szerszámot illeszteni a záróanyához (a képen a bal felsõ sarokban) és egy (asszem 32-es) villáskulcs használatával egyszerûen letekerni a záróanyát. jobbmenetes. utánna le tudod venni a zégergyûrût (jobb felsõ). ezután lejön a kör alakú lemez (bal alsó), a tárcsa és végül az adapter (jobb alsó). tengelyt, kónuszt, golyókat nem kell kiszedni.

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Le tudná(k) valaki(k) írni, hogy miként kell szétszedni a centerlock-ról 6 csavarosra átalakított adaptert? levettem a vékony "félhold" alakú kis "szorító" lemezt.
kicsavartam amit csak lehetett, kiszedtem a tengelyt, látom a golyókat.
viszont azzal a "dologgal" ami fekete shimano lock van ráírva, belül a tengelynél fogazott, nem tudok mit kezdeni...
valamint van még bent valami a "lyukban" ami lötyög, de nem tudom kihúzni a tárcsa felé. gondolom nem azért nem tudom leszedni a tárcsát, jobban inkább a "fekete záróbiszbasz" miatt. Azt hogy tudom leszedni?
köszi elõre is.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

annak van értelme hogy 224es tárcsa plusz bowdenes hayes párosítás? gondolom a nagyobb tárcsa miatt nagyobb a fékerõ és kevésbé melegszik és akkor így feleannyiból hoznám egy 203tárcsa plusz mondjuk code fék párosítás fékerejét
csak sérülékenyebb a tárcsa nem?

öööö...:wtf:
inkább vegyél rendes féket végre ;)
Sei, soku Si.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

azt nem irta sehol hogy nem jo a minosege a mostani formulaknak :)

de ha az alkatresz-ellatas es a szervizhatter azota is ugyanolyan jo, [gyanitom igen] akkor mondd meg nekem szeretnel egy elromlott Formula fek tulajdonosa lenni most?

en se.

Nem kell ideírni, hogy a B4 szar volt, és akkor Formula soha többet! Se Rob-nak, se neked. Lehet magyarázkodni, de ez akkor is általánosítás.

Nem nem esnék kétségbe meghibásodott Formula fék esetén. Megoldanám a problémát (mivel már a megvásárlásakor elõre gondolkodnék, és ismerve a hazai viszonyokat, elõre beszerzem a karbantartásához szükséges alkatrészeket - egyébként minden eddigi fékemnél így tettem függetlenül attól, hogy mindegyiknek elég jó a hazai szerviz és alkatrész ellátása). A szerelését pedig megoldanám magam vagy ha nem megy (pld. nem értek az adott típushoz) akkor megfelelõ szakember segítségével. És mondom ezt úgy, hogy a tervezett következõ fékvásárlás során nekem csak a Formula vagy az Avid jöhet szóba (spec. okoból).

Egyébként a gondolatmenetedet követve a Hope-ot is el lehetne felejteni (se hazai szervíz, se hazai alkatrész ellátás), te mégis gyakran ajánlgatod, mert hogy a CRC-n van hozzá alkatrész. Formula-hoz is meg lehet találni az alkatrészeket (pld. a németeknél).

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
annak van értelme hogy 224es tárcsa plusz bowdenes hayes párosítás? gondolom a nagyobb tárcsa miatt nagyobb a fékerõ és kevésbé melegszik és akkor így feleannyiból hoznám egy 203tárcsa plusz mondjuk code fék párosítás fékerejét
csak sérülékenyebb a tárcsa nem?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ami nyilván múlik azon, hogy van-e igény rá...

http://i161.photobuc...CROSSOUTLAW.jpg
http://www.cannondal...e/7XR2C_bbq.jpg
http://api.ning.com/...FkTl/salsa1.jpg

És az, hogy ezek a gépek léteznek/tek az azt mutatja, hogy van, ami meg téged igazol, de alapvetõen nem ez lett volna a mondanivalóm lényege, szóval sztem hagyjuk :)

A másik meg... elnézést, nem tudom, hogy jutott ilyen az eszembe :) :mybad:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hát ami azt illeti hayest tudok olyan áron is venni, amennyiért a factor veszi ;)
szóval nem azért veszek shimanot (ha az lesz egyáltalán!) mert olcsó.
magura a régi megszokásból esett ki.
most az elixir r a legsanszosabb, amint lesz bicikli ahol kipróbálhatom.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

De nem szóltam, ha csak azt akartad kihozni, h az ember kénytelen Shimano-t venni :P

ezt komolyan gondoltad? L O L.

CX temaban: a kanti eltomodik a sarban. a tarcsa nem. plusz meg fog is. nyilvan nem emiatt fog kevesbe elesni a kanyarban, de jobban mukodik.

nem valtani pedig azert nem fognak, mert mindegyik orszaguti agyat hasznal, a vazakon es a villakon pedig nincs konzol. plusz a szabalyozas.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Gondolod, ha tárcsafékkel mennének, akkor kevesebbet esnének? Vajh sokan váltanának a cantiról a tárcsára? (most nem is tehetik meg, de volt idõ, amikor nem volt kifejezetten tiltva)
Jó, ez nyilván egy véglet, és én persze nem szívesen mennék cantival, de csak azt akartam ezzel az egésszel mondani, hogy kicsit túl van spirázva ez az egész legjobb fék dolog, mert akkora különbségek nincsenek...

@Rob; próbálj ki pár Avidot azért :) Hayes miért lenne annyira nehéz?
Shimano XTR BR-M966-F + ST-M965 2003 516 g front PM, incl. SM-RT96 rotor w/lockring, metal pads, 710 mm hose, bolts and oil
Hayes HFX Mag Plus (Ti bolts, Carbon lever body) 2003 368 g 387 g +5,16% front, fully bled, all bolts and rotoe (113 g)

Csak ennyit találtam hirtelen neten, de a lényeg, h kb. átlag súlyban van. Ez pl. ~20 grammal könnyebb is, mint az ugyanolyan évjáratú XTR.

De nem szóltam, ha csak azt akartad kihozni, h az ember kénytelen Shimano-t venni :P

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
magura miert esett ki? probaltal avidokat? nem mind egyforma.

van egy par 2 hetes XT fekkarom... csovel egyutt, csak fitting kell a vegebe.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

akasztják a hóhért. :)

nincs alternativa... balkán rulez?
formula kiesett, magura szintén.
hayes lenne, de nem könnyû
avid takony
marad a shimano....
pedig eskü nem akartam shimano féket venni. lehet mégis kénytelen leszek.
most amugy van tárcsafék teszt a német mountain bike-ban is, majd még elolvasgatom, aztán kitalálom mi legyen

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Fél-OFF; azért ezeket a képeket elnézve néha felmerül bennem, hogy egyáltalán miért is kell a tárcsafék? Idõjárásfüggetlenség, fékerõ? :) Kemény dolog a CX, az biztos :)

CX versenyen sar van. ha nincs, akkor fellocsoljak a palyat. ergo a kanti nem tul jo alternativa. voltam mar versenyen, es szerencsetlenek esnek kelnek, meg nem birnak megallni stb. szerintem nagyon is van helye azokon a bringakon a tarcsafeknek.

Egy "ezer éves," egyébként se fene jó típus - és az azzal kapcsolatos problémák - alapján általánosítani egy márkát, annak mostani minõségét, az minden, de nem korrekt és elfogadható álláspont.

Abban igazat tudok adni, hogy a pótalkatrész ellátottsága hazai szinten nagyjából a 0 felé konvergál, de ez fõleg a forgalmazóját minõsíti, és nem a gyártót. És ezt sajnos számos, itthon képviselt márkára és forgalmazóra ugyan úgy el lehet mondani.

azt nem irta sehol hogy nem jo a minosege a mostani formulaknak :)

de ha az alkatresz-ellatas es a szervizhatter azota is ugyanolyan jo, [gyanitom igen] akkor mondd meg nekem szeretnel egy elromlott Formula fek tulajdonosa lenni most?

en se.

RAUH-Welt
B E G R I F F

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Hope tárcsaféket használt már valaki? Tavasszal fékcserében gondolkozom és tetszik a Mini vagy a Mono M4 floateres tárcsákkal :)

mono m4-em van!szeressemm!!:love1:
vedd nyugodtan!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Matti, ha jól tudom, Apróban volt párban K18 darabja 18000.- körüli magyar pénzért.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
én használok. floateres tárcsával.moto v2 hát adja neki.enyém nehéz de fékerõben ott van adagolható is melegedéstõl itthon nem kell félni sima tárcsával sem.gondolom mindezek elmondhatók a többi hope ra is.beszerzése crc rõl pofon egyszerû alkatrészek dettó.ha rendelsz crc rõl nyugodtan szolj beszálok:D

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hope tárcsaféket használt már valaki? Tavasszal fékcserében gondolkozom és tetszik a Mini vagy a Mono M4 floateres tárcsákkal :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Azé utána olvastam , hogy kedves külföldi rájder társaink miként vélekednek róla, fõleg az Angolok.....hmmm jó az a fék, ha olyan arcok azt írják nagyszerû, kiváló, akik elég komoly fék arzenált tudhatnak maguk után van tapasztalatuk.
Átolvasás után arra jöttem rá, hogy a problemák amik elõfordulnak részint a fékkar dízájn, törékenység (DH) gyári fékbetét ill. egyetlen egy teljes mük.képtelen ber. volt, amit azonnal kicseréltek a rájdernek, szóval a K18 egy nagyon jó fék.....szerintük.:) asszem kipróbálom, ha nincs más
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Fél-OFF; azért ezeket a képeket elnézve néha felmerül bennem, hogy egyáltalán miért is kell a tárcsafék? Idõjárásfüggetlenség, fékerõ? :) Kemény dolog a CX, az biztos :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

és ahogy tam mondja, 7.5k volt a fékkartömités anno vagy 4-5 éve, és csak a factor tudta javitani, õk is félig elbarmolták. plusz a tömítést a fene tudja honnan kellett rendelniük. _soha_többet_formula_

Egy "ezer éves," egyébként se fene jó típus - és az azzal kapcsolatos problémák - alapján általánosítani egy márkát, annak mostani minõségét, az minden, de nem korrekt és elfogadható álláspont.

Abban igazat tudok adni, hogy a pótalkatrész ellátottsága hazai szinten nagyjából a 0 felé konvergál, de ez fõleg a forgalmazóját minõsíti, és nem a gyártót. És ezt sajnos számos, itthon képviselt márkára és forgalmazóra ugyan úgy el lehet mondani.