Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Tudtok ötletet adni, hogy mit lehet csinálni a túl hosszú hátsó olajvezetékkel?
Vágni nem szeretném. Az megint szerviz+olaj. Szerintem jó 10cm plusz van.
http://picasaweb.goo...744937788332818
köszi
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hat pedig a hayes nem egy nagy durrantas....nekem v6 van, de nem szeretem

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mondjuk lehet egy bb7 lenne a nyerõ egy hayes v8 tárcsán.. ha már bowdenes
sztem sokat számíthat a tárcsa meg a betét anyaga is

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
csajszim bringajara raktam BB5-ot es teljesen jo

hayeseket nem hasznaltam, de sok olyat adtam el [bringara szerelve] es ez alapjan mondom azt hogy nekem biztosan nem kellene.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

sztem hayes mx1-mx2vel nemjársz rosszul, sztem sokkal jobb fék a bb5nél bár érdekesmódon pont ennek az ellentéte az általános vélemény..
bb7 nem rossz fék mondjuk, de nekem a hayes annál is jobban bejött. sztem bowdenesbe jókat csinál a hayes..
mx3-4et nemtom, de az sztem vmi trekking fék, szal sokat nem kell tõle várni sztem
jah és az mx1-2 10 alatt van, én az mx1et 6 ezerért vettem.. még kell hozzá az újfajta hayes v8 tárcsa ami 4500 és tényleg normálisan fog
egy bb7 meg 15 körül van úgy tom ráadásul sokkal szarabb tárcsával.

a 110 kilóm alatt egy ujjal emelgeti a bicaj hátulját 160-as tárcsával.
nem rossz?;)

mondjuk ez Kona Blast, szal nem déhá kategória.:)

amit korábban írtam a tektroról, felejthetõ:D
de továbbra is szeretem.

A BB7-et én is ajánlom.
BB5-öt csak kipróbáltam haver bicaján, de az is meggyõzõ volt.

Izomtéridõninja-geológus!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Sziasztok!

Mech. tárcsafékek között nézelõdöm. Avid bb7, bb5 és Hayes (MX, GX) típusok között vacilálok.
Egyelõre a vásárlás még nem aktuális, de mivel hatalmas árkülönbség van köztük, kíváncsi vagyok, hogy miben tud többet egyik, és másik. Fékpofák kopása, melegedés, egyéb fontos tudnivalók, stb.
Ja, és valami olyanról is olvastam, hogy van egyrészes, meg kétrészes mech. tárcsakék... Ez mit jelent?

Köszi!!:prosze:

sztem hayes mx1-mx2vel nemjársz rosszul, sztem sokkal jobb fék a bb5nél bár érdekesmódon pont ennek az ellentéte az általános vélemény..
bb7 nem rossz fék mondjuk, de nekem a hayes annál is jobban bejött. sztem bowdenesbe jókat csinál a hayes..
mx3-4et nemtom, de az sztem vmi trekking fék, szal sokat nem kell tõle várni sztem
jah és az mx1-2 10 alatt van, én az mx1et 6 ezerért vettem.. még kell hozzá az újfajta hayes v8 tárcsa ami 4500 és tényleg normálisan fog
egy bb7 meg 15 körül van úgy tom ráadásul sokkal szarabb tárcsával.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
BB5 számomra tökéletes... Jól fog, jó bovdenház kell hozzá és akkor jó.
BB7 állíthatóságban különbözik, valamint nagyobb benne a pofa, ahogy tapasztaltam picit hirtelenebb, jobban harap. (2 bicó de ugyanaz a fékkar, ugyanolyan bovdenház, 160as tárcsával, hátul)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
bb7 nekem is volt, én is ajánlom.

bb5 nem csak állíthatóságban különbözik, fékbetét se ugyanaz mint a bb7-hez. amúgy az is nagyon jó fék.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hayes MX3-at, és 4-et nem ajánlom. Sz*rok, nemes egyszerûséggel.
BB5/BB7-et viszont meleg szívvel. :) Én BB7-est használok, teljesen meg vagyok vele elégedve.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nekem eddig bejött a bb5,még nem sokszor próbáltam bb7-est,de szerintem nincs közöttük különbség,csak az állíthatóság.én személy szerint annyira nem érzem a hiányát.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Köszi a választ, de egyelõre a mechanikusak érdekelnek, fõleg a felsorolt típusok közti különbségek.
A hidrás nekem most drága. A BB7-rõl is csak érdeklõdés szinten kérdeztem, hogy tudjam, hogy miben jobb a bb5-nél, vagy az említett hayes típusoknál.

Nekem BB7 volt és nagyon meg voltam vele elégedve. A Hayeseket nem ismerem, de sokan tartják az avid BB7-est a legjobb bovdenesnek. A bb7 és bb5 között a különbség az állíthatóságban van, a bb7-en van egy kis tekerentyû a féktesten és azzal tudod állítani a pofa távolságát a tárcsától. Néha jól jön ez, mert van, hogy elmászik. Nem gyakori, de elõfordult már velem. Plusz ha kopik a betét utána tudsz állítani és nem kell mindjárt a fékkarnál csavargatni az "anyát".

Nekem van egy eladó bb7 szettem 160-as tárcsával fr5 fékkarral, egy szezont mentem vele xc-ben, kb. 1000km-ert.
Még nem biztos a srác benne, hogy kell neki.
ja 15.000Ft-ért árulom cakkom-pakk.
Ha érdekel írj.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
@koca: köszi.

@rob: remélem ez az is marad....:bananadan

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Bici; LX (új) van 13ért a butikban...hidraulikus

Köszi a választ, de egyelõre a mechanikusak érdekelnek, fõleg a felsorolt típusok közti különbségek.
A hidrás nekem most drága. A BB7-rõl is csak érdeklõdés szinten kérdeztem, hogy tudjam, hogy miben jobb a bb5-nél, vagy az említett hayes típusoknál.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Bici; LX (új) van 13ért a butikban...hidraulikus

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
egészen addig, amig az ásványi marad, nehogy DOT olajat önts bele, mert megdagadnak a tömítések, megszorul a fék.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
newbiker: természetes tehetsz bele bármilyen ásványi olajat. (magura, motorex, shimano....)

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Mech. tárcsafékek között nézelõdöm. Avid bb7, bb5 és Hayes (MX, GX) típusok között vacilálok.
Egyelõre a vásárlás még nem aktuális, de mivel hatalmas árkülönbség van köztük, kíváncsi vagyok, hogy miben tud többet egyik, és másik. Fékpofák kopása, melegedés, egyéb fontos tudnivalók, stb.
Ja, és valami olyanról is olvastam, hogy van egyrészes, meg kétrészes mech. tárcsakék... Ez mit jelent?

Köszi!!:prosze:

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
A görgõn lévõ bringámon egy haver behúzta a hátsó féket, ami kilökte a baloldali munkahengert..... Megpróbáltam visszanyomni valahogy, de sajnos nem ment. Erõltetni meg nem akartam, így végül teljesen kiszedtem és persze elfojt az olaj. Pedig ki akartam menni ebben a szép idõben, de úgy, hogy a hátsó fékem most nem fog, nem merészkedem ki, még síkra sem. Most vehetek olajat a fékbe.
Ami felvet egy kérdést: vehetek bármilyen ásványi fékolajat? Tehát pl Motorex-et is vagy csak és kizárólag Shimano jó az XT fékbe?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mas nem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Rövidebbre szeretném vágni a HFX9-em csövét a fékkarnál, olajon és ezen kívül más nem kell igaz?