Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Hali,

köszi a választ.
Nem lehet, hogy egyszerûen nem volt még bekopva a fék? Mivel új bicajról volt szó, ezért elképzelhetõnek tartom.

A testbike.hu-n elég jókat írnak a tektro-ról, semelyik hozzászólás nem említi, hogy probléma lenne a fékerõvel. Amit néhányan problémásnak tartottak, az a beállítás nehézkessége, illetve az állítólagosan deformálódó tárcsa. Tudom, hogy minden cigány a saját lovát dícséri, de mégiscsak
sokan írtak jót róla...

Ezért kérdezlek itt benneteket, hogy kiderítsem, mi igaz ezekbõl..

Jelen pillanatban V-fékem van, amivel csupán az a problémám, hogy esõben hóban nagyon gyorsan elkopik, illetve csapadékos környezetben
nincs fékereje.

üdv
J4ni

Hali!
Kollégámnak egy mongoose bringája volt tektroval felszerelve és megkért,hogy próbáljam ki milyen bringát vett.
A legelsõ véleményem az volt,hogy vegyen rá normális féket ha más nem egy v-féket mert ennél még az is jobb.
Szerintem nézz még egy kicsit jobban körül hát ha találsz akár használtan,de jobbat hasonló árban. Mondjuk shimano,bb7,avid

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

2010 srácok, lépjetek évet :D

Kotomi: de, marad a CL. Csak figyelni kell azokra is, akik még mindig nem tértek át rá ;)

Ahhhaaaam,értem... :spoko:

Szevasztok!

A tektro mechanikus tárcsaféke (nagyon)jó árban van.

Van valakinek tapasztalata vele? XC-re használnám...

üdv
J4ni

Hali!
Kollégámnak egy mongoose bringája volt tektroval felszerelve és megkért,hogy próbáljam ki milyen bringát vett.
A legelsõ véleményem az volt,hogy vegyen rá normális féket ha más nem egy v-féket mert ennél még az is jobb.
Szerintem nézz még egy kicsit jobban körül hát ha találsz akár használtan,de jobbat hasonló árban. Mondjuk shimano,bb7,avid
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
tapasztalatom nincs a tektróval, (de olcsó mechanikus kollégáival sajnos volt, de egy v fék is jobb volt náluk bármire is) de a nagy átlag azt mutatja hogy mechanikusból avidot érdemes venni. a bb5 is elég jó, nekem most az van elöl 160-as tárcsával, 75 kilóhoz és jó. ha nagyon sokat fékezek akkor néha kevés, de akkor meg felkúszik a 185-ös a fékhez ha sokszor túlmelegszik vagy ha még 5 kilót felszedek, bár a villa miatt nem merném. esetleg shimanót vegyél még.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Szevasztok!

A tektro mechanikus tárcsaféke (nagyon)jó árban van.

Van valakinek tapasztalata vele? XC-re használnám...

üdv
J4ni

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
juicyba gyári betétet szerintem is. ha nem levegõs, tárcsa nincs szét kopva, és jól van beállítva, akkor annak jól kell fognia ;)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Holnap mindenesetre bemegyek boltba, meg megpróbálom mit szól, ha beteszem a másik tárcsát.

Tucanán van a fék. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Csak a gyárit vedd betétbõl. Azok a legjobbak. Én is csak erre használom a féket :D Mind a bringát, autón motoron :-)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
BBB betét, és hozzávaló tárcsa jó lesz neki, vagy keressek egy balekot, aki megveszi olyan árban, hogy tudjak egy BB5/7-et venni? Csak blokkolásra, illetve csúsztatni kell.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Ha nem lenne olajos, ha minden stimmelne, akkor hamar összekopna. Ha sípol,. ha nem fog megfelelõen, de nem szorul a rendszer, hanem könnyen jár, akkor a pofa tuti kuka. Ha a tárcsa nincs elszínezõdve komolyabban, akkor azzal nincs gond. Olajcsere, pofacsere, és mehet tovább a gépsárkány.

Tam: Azért akad jópár márka :) A hazai matricagyáraknak meg eszükbe se jut ezt használni.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Lehet az baj, hogy egy sötétszürke Juicy 5 azért nem fog se elõl, se hátul, hogy összecserélve tettem fel a tárcsákat? Kicsit már idegesítõ, hogy csúszik.
A fék persze használtan került hozzám. De ha így folytatja, nem marad soká'

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Kotomi: de, marad a CL. Csak figyelni kell azokra is, akik még mindig nem tértek át rá ;)

sztem tobben ternenek at, ha tobbfele agyat/kereket lehetne kapni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

jaja, 2010-es a tárcsa, bocsi :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Szia rob!
Mikor lesz 2009s 6 csav. XTR tárcsa???

július-augusztus kb (mégiscsak 2009-es termékrõl beszélünk :D)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Miért? Lesz? Centerlock már nem menõ shimanoéknál? Vagy hülyeséget kérdeztem? :chin:

Volt róla szó az Aktuális hírek topikban.

http://video.bike-ma...clips/neuheiten

Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
lesz majd ez is az is....

hatcsavaros majd jovre....de sztem osz kornyeken mar biztosan lehet majd kapni

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Szia rob!

Miért? Lesz? Centerlock már nem menõ shimanoéknál? Vagy hülyeséget kérdeztem? :chin:
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Szia rob!
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ezek általában már csak ilyen helyre nõnek ám:D
én is sokat játszottam az elsõvel. sram 9.0 fék, mindíg elromlott valami a fékkarban. az nem volt valami szerelõbarát. de azt is emberek rakják össze hogy egy munkatársamat idézzem.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sima neger gyuru....csak egy nutolt szar vajatban van es nehez kioperalni