Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
V-ékkel majd nem csak a fékpofát cseréled három havonta, hanem a felnit is ;)

Tárcsa tartósabb, maradjon szerintem, (ahogy szokták: SZerényVéleményemSzerint ... ;) )

Ride everywhere.

.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a tárcsafék idõjárásfüggetlenebb a v-féknél, én arra szavaznék. szerintem valami tárcsa felé lépj tovább.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
mondjuk az igaz h akkora a skála mind v-fék mind t.fék pofa, (de persze fõleg vfék terén, hagyományos olcsó cuccoktól egészen a kerámiásig..) hogy nehéz megmondani h ez ezzel tartósabb lesz, mint ez ezzel :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A BB5-rõl tudni kell, hogy a betét "organic," azaz szerves anyagú, így rendszeres használat mellett hamar elkopik (az olcsóság ára). Egy V-fék betét ennél azért tartósabb szokott lenni.
Hogy mi legyen a jövõben, azt ésszel, a célszerûség alapján érdemes eldönteni. Amennyiben a felni nem kizárólag tárcsafékes, el lehet gondolkodni a váltáson V-fékre, de szóba jöhet a továbblépés BB7-re is. Ezek az alternatívák kisebb befektetést kívánnak.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ezt neked kell eldöntened, de sztem ha 2-3 havonta t.fékben pofákat kell cserélned akkor egy v-fékben sem birná tovább a betét, sõt....

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Sziasztok!
2-3 havonta kell cserélnem fékpofát, most meg egy fél év után el is tört egy rugó a fékemben (Avid BB5).
Van annyi elõnye, hogy megmaradjaon a bicajomon? Vagy inkább V-féket használjak?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Én egyszerûen megvastagítom sigszlalggal ott ahova be kel pattintani.. legtöbbször támvillán van olyan helyen a szem, hogy lehetetlen normálisan hozzárögzíteni..
A kötegelõs jobb!

Ride everywhere.

.

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Én valami ilyesmit ajánlanék. Természetesen létezik 1-esben is.:)
Van olyan aminek öntapadós az alja illetve olyan amit gyors kötegelõvel kell összefogni.
Ellopták Caprine Dual bringámat!
Bõvebb infoért katt ide!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
nekem ilyen van:
http://www.jagwireus...s/lg/DCA072.jpg

itthon sajnos nem találtam olyat ami jó lett volna a vázamba.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nekem sose álltak össze az ilyen vezetõ szemek amikrõl itt most épp szó van (ez a nyitott bizbasz) mármint a mûködését értem, de alapból odaverõdik a vázhoz a fékcsõ ha nagyon lobog (de ez az újabb konákon meg van oldva egy középen levõ kötegelõs szemmel), azon túl hogy szerintem is kiugrik ha nagyon rázós terepen mész. a speciken pl ha jól emlékszek alul vezetik végig ilyen kötegelõs szemekben a bowdeneket (legalábbis az én régi bighitemen úgy volt megoldva minden, azóta valszeg változott), a váltónál anyira nem jött be, de a féknél kifejezetten jó volt. bár a hosszú ház és a sok kanyar miatt madzagos féknél nem lehetett nagyon elõnyös. a 04-es dawgomon azért már érezhetõ volt ez a dolog, pedig ott kevesebb kanyar volt a házban.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
persze hogy nem jó...hogy dugnád át rajta a csövet? :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kiarob

kiarob

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
ha jól értem maggi a következõ szerint gondolta. Lecsekkoltam, mert nekem is ugyanolyan vázam van. Szóval a a felsõcsövön a hátsókfékhez menõ bowdenház v. fékcsõtartó szemek egy kicsit bõvebbek, mint a váltókhoz menõ bowdenházak tartószemei. Egy darab gumibelsõvel megplusszolja a fékcsövet, ami így befeszül a félig nyitott szembe.
Sima bowdenházhoz van is olyan kütyüm, amit xian említett, viszont a olajos fékcsõhöz nem jó

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Na akkor: A támvillán csak 1 1/3-nyi "csõ" van, ebbe mennek a D-idomok vagy átfûzhetõ alatta a kötegelõ. A felsõcsövön ha ilyen van, akkor terészetesen ugyanez a process. De gyakoribb hogy ott C-alakú szemeket találsz, amihez van V-fék bowden adapter is (axiálisan beledugható) és olyan fékcsõ adapter is amit mondtam. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
@xian: dögöljek meg, de az üzeneted elsõ részét sehogy sem tudom elképzelni.. a vázon ugyan olyan szemek vannak, mint a támvillán.

@pali kj: funkcióját ellátja a kötegelõ tökéletesen, viszont szeretnék vmi esztétikusabb megoldást. a hidraulikacsõ meg fusson csak ott, ahová tervezték;)

@maggi: bowden-szembe pattintod a fékcsövet..?

ejj srácok, biztosan az én fejem van kõbõl, vagy a fantáziám nem mûködik egészségesen, de nem látom magam elõtt ezeket a megoldásokat:(
esetleg képet/linket..?

kiarob

kiarob

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
ezt kipróbálom, és nem pattan ki mondjuk egy rázós menet közben?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
en vagok egy pici belsodarabot ami nem nagyobb mint a bowden-es vmi a vazon, es azzal bepattintom

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
de miért nem jó a kötegelõ? nekem eddig nem volt olyan bringám ahol a gyári szemeket használtam volna végig a rögzítésre (legalábbis hidraulikus féknél), mert lehet szebben is, vagy a csõ hosszának függvényében is variálni szerintem.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Lehet kapni kis mûanyag toszt ilyen célra. Egy csõ, picit talán kúpos is és végig van hasítva. Rárakod a fékcsõre, majd az egészet beletolod a bowdenszembe.

U alakú való a támvillán speciálisan erre a célra kiképzett szemekbe. Ez is kapható.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
fékcsõ rögzítésére a vázon csak kötegelõvel lehetséges, vagy van esetleg vmi más okosság is? mint pl egy konán láttam kis U alakú biszbaszokat.. ilyesmi elérhetõ valakinél?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Szerintem ez nem mérni kell, látszik rajta ha már nagyon szar. Meg érezni is. Mondjuk 1,5 mm, de ha a tárcsa küllõi és a fékfelület között szemmel láthatóan erõs vastagság különbség van akkor is cserélheted.
De nem kopik naponta ;)

Ride everywhere.

.