Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
szerintem:
v-fék < tárcsafék

a fentebb említett okokon felül: nem zavar be egy nyolcas pl.:)

Izomtéridõninja-geológus!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem a bb5 fékpofa kopására volt reakció.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A három hónap azért túlzás

Mivel kapcsolatban?

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Én valami ilyesmit ajánlanék. Természetesen létezik 1-esben is.:)
Van olyan aminek öntapadós az alja illetve olyan amit gyors kötegelõvel kell összefogni.

http://ridebike.hu/t...-egyebek/11360/
És ez?
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
A három hónap azért túlzás
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a felni azért nem kopik olyan drasztikusan, bár az tény hogy kb szezononként új felnit kell venni hogy ne érjen senkit se meglepetés (feltéve hogy sokat mész, és csak egy bringád van).

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
V-ékkel majd nem csak a fékpofát cseréled három havonta, hanem a felnit is ;)

Tárcsa tartósabb, maradjon szerintem, (ahogy szokták: SZerényVéleményemSzerint ... ;) )

Ride everywhere.

.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a tárcsafék idõjárásfüggetlenebb a v-féknél, én arra szavaznék. szerintem valami tárcsa felé lépj tovább.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
mondjuk az igaz h akkora a skála mind v-fék mind t.fék pofa, (de persze fõleg vfék terén, hagyományos olcsó cuccoktól egészen a kerámiásig..) hogy nehéz megmondani h ez ezzel tartósabb lesz, mint ez ezzel :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A BB5-rõl tudni kell, hogy a betét "organic," azaz szerves anyagú, így rendszeres használat mellett hamar elkopik (az olcsóság ára). Egy V-fék betét ennél azért tartósabb szokott lenni.
Hogy mi legyen a jövõben, azt ésszel, a célszerûség alapján érdemes eldönteni. Amennyiben a felni nem kizárólag tárcsafékes, el lehet gondolkodni a váltáson V-fékre, de szóba jöhet a továbblépés BB7-re is. Ezek az alternatívák kisebb befektetést kívánnak.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ezt neked kell eldöntened, de sztem ha 2-3 havonta t.fékben pofákat kell cserélned akkor egy v-fékben sem birná tovább a betét, sõt....

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Sziasztok!
2-3 havonta kell cserélnem fékpofát, most meg egy fél év után el is tört egy rugó a fékemben (Avid BB5).
Van annyi elõnye, hogy megmaradjaon a bicajomon? Vagy inkább V-féket használjak?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Én egyszerûen megvastagítom sigszlalggal ott ahova be kel pattintani.. legtöbbször támvillán van olyan helyen a szem, hogy lehetetlen normálisan hozzárögzíteni..
A kötegelõs jobb!

Ride everywhere.

.

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Én valami ilyesmit ajánlanék. Természetesen létezik 1-esben is.:)
Van olyan aminek öntapadós az alja illetve olyan amit gyors kötegelõvel kell összefogni.
Ellopták Caprine Dual bringámat!
Bõvebb infoért katt ide!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
nekem ilyen van:
http://www.jagwireus...s/lg/DCA072.jpg

itthon sajnos nem találtam olyat ami jó lett volna a vázamba.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem sose álltak össze az ilyen vezetõ szemek amikrõl itt most épp szó van (ez a nyitott bizbasz) mármint a mûködését értem, de alapból odaverõdik a vázhoz a fékcsõ ha nagyon lobog (de ez az újabb konákon meg van oldva egy középen levõ kötegelõs szemmel), azon túl hogy szerintem is kiugrik ha nagyon rázós terepen mész. a speciken pl ha jól emlékszek alul vezetik végig ilyen kötegelõs szemekben a bowdeneket (legalábbis az én régi bighitemen úgy volt megoldva minden, azóta valszeg változott), a váltónál anyira nem jött be, de a féknél kifejezetten jó volt. bár a hosszú ház és a sok kanyar miatt madzagos féknél nem lehetett nagyon elõnyös. a 04-es dawgomon azért már érezhetõ volt ez a dolog, pedig ott kevesebb kanyar volt a házban.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
persze hogy nem jó...hogy dugnád át rajta a csövet? :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kiarob

kiarob

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
ha jól értem maggi a következõ szerint gondolta. Lecsekkoltam, mert nekem is ugyanolyan vázam van. Szóval a a felsõcsövön a hátsókfékhez menõ bowdenház v. fékcsõtartó szemek egy kicsit bõvebbek, mint a váltókhoz menõ bowdenházak tartószemei. Egy darab gumibelsõvel megplusszolja a fékcsövet, ami így befeszül a félig nyitott szembe.
Sima bowdenházhoz van is olyan kütyüm, amit xian említett, viszont a olajos fékcsõhöz nem jó

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Na akkor: A támvillán csak 1 1/3-nyi "csõ" van, ebbe mennek a D-idomok vagy átfûzhetõ alatta a kötegelõ. A felsõcsövön ha ilyen van, akkor terészetesen ugyanez a process. De gyakoribb hogy ott C-alakú szemeket találsz, amihez van V-fék bowden adapter is (axiálisan beledugható) és olyan fékcsõ adapter is amit mondtam. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
@xian: dögöljek meg, de az üzeneted elsõ részét sehogy sem tudom elképzelni.. a vázon ugyan olyan szemek vannak, mint a támvillán.

@pali kj: funkcióját ellátja a kötegelõ tökéletesen, viszont szeretnék vmi esztétikusabb megoldást. a hidraulikacsõ meg fusson csak ott, ahová tervezték;)

@maggi: bowden-szembe pattintod a fékcsövet..?

ejj srácok, biztosan az én fejem van kõbõl, vagy a fantáziám nem mûködik egészségesen, de nem látom magam elõtt ezeket a megoldásokat:(
esetleg képet/linket..?