Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha nem német webshopokat nézegetsz, akkor olyan sok helyen nem irják ki igy.
persze nem árt némi német tudás is, hogy kiderüljön HR mint hinterrad (hátsókerék) és VR mind vorderrad (mint elsõkerék)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

wmarci

wmarci

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Szaisztok!

Mit jelent az egy Avid Juicy 7-es tárcsaféken hogy HR vagy VR? Rengeteg helyen így írják ki.
Köszi az infót.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Tárcsafékszem megmunkálás a vázon. Szerszám kell hozzá (pld. náluk: www.bicycle.hu).

Ödön

Ödön

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
hELLO mINDENKI. Már biztos sokan kérdezték de megejtem mégegyszer, mi a teendõ ha szétrázza a tárcsafék fékezéskor a bringát. Avid Juicy 7em van gyári tárcsákkal, és kb uj koraota csinálja, csak a hátso féknél(szerencsére). Beállitást már sok alkalommal ejtettem nem használt. Nem tudom mi lehet. Kösz elöre is.

SP!T

SP!T

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Te Spit!
Most óránként cseréled a fékeket, vagy minden bicikliden más a típusa?
Egyébként julihoz nagyon egyszerû "gyártani" légtelenítõt.. (nem lett cikk, mert nem jó a fényképelõm. de lesz ;) )

Mindegyikkel van valami baj.. :D De kettõt szeretnék már megcsinálni normálisan. Sikerült megoldani a juliet amúgy! :) A rossz menetes fékbõl kivettem a légtelenítõ csavart és átraktam a julieba. Ugyan nem zár a csap, de legaláb felõlteni már tudok! Kupak levesz, feltölt alulról olaj, kupak lezár, leeresztõ csavar kiszed, régi csavar berak! :) Másik fékhez is szerzek majd egy ilyen csavart, mint a juliehoz és akkor elméletileg az is jó lesz.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Te Spit!
Most óránként cseréled a fékeket, vagy minden bicikliden más a típusa?
Egyébként julihoz nagyon egyszerû "gyártani" légtelenítõt.. (nem lett cikk, mert nem jó a fényképelõm. de lesz ;) )

Ride everywhere.

.

SP!T

SP!T

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

HUh! :scared:Szegény féket nagyon megkínzod. Ha nem értesz hozzá miért nem szánsz rá 2ezer ft munkadíjat és akkor frankó lesz....
Elslattyogsz a csavarboltba és minden félét lehet kapni! :)

Ez egy teljesen más fék. Ami a bringán van müxik, csak olajat nem tudok cserélni a csap hiányában. A másik meg menne elõre, de mivel ratyi...

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Lehet valami kezdeni egy olyan fékkel, aminek a légtelenítõ csavar helye megszakadt? Menetvágóval próbáltam újra kreálni, de nem sikerül.. Csak nagyobbat tudnék. Lehet kapni valahol ilyen leeresztõt, ami kicsit nagyobb? Vagy valami más alternatív megoldás van?

HUh! :scared:Szegény féket nagyon megkínzod. Ha nem értesz hozzá miért nem szánsz rá 2ezer ft munkadíjat és akkor frankó lesz....
Elslattyogsz a csavarboltba és minden félét lehet kapni! :)
Ellopták Caprine Dual bringámat!
Bõvebb infoért katt ide!

SP!T

SP!T

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Lehet valami kezdeni egy olyan fékkel, aminek a légtelenítõ csavar helye megszakadt? Menetvágóval próbáltam újra kreálni, de nem sikerül.. Csak nagyobbat tudnék. Lehet kapni valahol ilyen leeresztõt, ami kicsit nagyobb? Vagy valami más alternatív megoldás van?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Meglátogatod a Magura oldalát, és mindénféle érdekes dolgot lehet találni a "Service - Downloads" és a "Products - Accessories" szekcióban.

SP!T

SP!T

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Magura Julie fékbe, hogy tudok zsír új olajat adagolni? A leeresztõ csap itt nem olyan, amire rá tudok húzni egy csövet. Ez csak egy imbuszos csavar... Vagy oda létezik egy másik csavar, ami a feltöltésre szolgálna, csak nekem nincs? :D

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
mûgyantás egy hónap alatt el fog kopni.... akkor én kurvajovagyok. Több mint fél évet használtam õket. Most az elsõ lxembe xtr fékpofa van tobb mint egy éve :) és még alig kopott, mondjuk nem azért vettem a fékeket h állandón fékezgessek :)
"Minden hülyeség" by Tomidny

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
A tárcsa bírja mind a gyantás, mind a fémes pofát, tehát attól ne félj, hogy rosszat tesz neki.

A betétet passzolom, valszeg gyantás, a súlyából rájössz.

Ha pedig betétet veszel, a gyárit vedd - az a legjobb.

Az is gyantás igaz, más nincs is itthon.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem mind kek. csak a mugyantas

van barna is, az a femes.

faszan el fog kopni egy honap alatt. a shimano xt fek gyarilag femes pofaval jon.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Hello!

Srácok az hogy is van, hogy melyik típusú fékpofához milyen tárcsa való? Ezzel eddig nem foglalkoztam.
Deore 525-ös fékeim vannak, bennük a gyári típusú fékpofa, de a tárcsa meg SMRT75, ami az XT-é. Ez így alapból optimális volt vagy sem?
Most cseréltem, probikeban vettem BBBtípusút, igazából lüke voltam nem kérdeztem meg milyen (azt nem írom le hogy kék színû mert gondolom mind kék színû :D). Szóval BBB betéttel is OK lesz az XT tárcsa?

Köszi.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

én is valami ilyenre gondoltam
vagy a 10 kilós kalapácsra

kalapacs sokat nem fog neki csinalni

fogoval egyengetes mar inkabb. csak esszel ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ha síkon mész eltarthat egy darabig ha eljössz velünk egy túrára a végére garantáltan bekopik ( Ha az a baja). kb.:50km
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

SP!T

SP!T

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Bakker...nagyon kreatív vagy. Diesel autót is próbálj ki egyszer 95-össel...Vagy fordítva. De megy szélvédõmosóval is.

Milyen jó ötlet! :D Az olaj le lesz cserélve. De nem az a probléma. A dot3 max szétmarja, de amíg nincs baja a tömítésnek miért nem fog? Tehát képzeld el, hogy ásványi olaj van benne (ami holnap ténylegesen az lesz). A fékpofa és tárcsa már 1 hónapja fent van. Heti párszor azért elmegyek tekerni. Nem kopott volna még mindig be a pofa?

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

én egyszerûen fogóval kiegyenesítettem persze raktam alá valami rongyot hogy ne karcolódjon.
nekem bevált ...

... csak finoman :)

köszi

én is valami ilyenre gondoltam
vagy a 10 kilós kalapácsra

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
én egyszerûen fogóval kiegyenesítettem persze raktam alá valami rongyot hogy ne karcolódjon.
nekem bevált ...

... csak finoman :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.