Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2009. április 06. - 11:27

A hátsó féktárcsámban (HFX-9) olyan nagy nyolcas van, hogy képtelenség úgy beállítani, hogy ne érjen hozzá valamelyik betéthez. És sajna nem az a halk ciripelés, hanem egész komoly súrlódás, fékezi is a kereket láthatóan.
Lehet valamit kezdeni a tárcsával? Valahogy "kiegyenesíteni"?
u.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Írta 2009. április 06. - 07:17

Hát én is szeretném megkérdezni, hogy vajon miért nem fog a fékem, bár látatlanban nehéz ezt megmondanotok sajnos.
Egy Shimano Alivio olajos cuccom van elöl 160as tárcsával. Csak utcán használom, tehát nem is kell túl nagy lejtõkön helyt állnia.
1., féktárcsát letisztítottam, féktisztítóval és tiszta rongyal
2., zsír új, gyantás fékbetétet vettem
3., zsír új olajat raktam bele utolsó elkeseredésemben (igaz dot3-at, nem ásványi olajat)
Van egy pont ahol kemény a fék. De ennek ellenére nyúlik, de nem sokat. Csak 2 újjal tudom úgy meghúzni, hogy elõre helyezett testsúllyal nózvillizek. Gondoltam majd bekopik, de nem... Nyúlás talán a szar olajcsõ miatt lenne? Nincs sehol megtörve, sérülve semmi...
Bizony idõ kell az új pofának amíg bekopik,és akkor a 3. lépésedrõl ne is beszéljünk...
Én olyan helyen dolgozom ahol hektó számra áll az etilacetát,na az az igazi zsíroldó

Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2009. április 05. - 23:33

3., zsír új olajat raktam bele utolsó elkeseredésemben (igaz dot3-at, nem ásványi olajat)
Bakker...nagyon kreatív vagy. Diesel autót is próbálj ki egyszer 95-össel...Vagy fordítva. De megy szélvédõmosóval is.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2009. április 05. - 22:09

amúgy a dot olajjal töltés se egy jó dolog ha nem az kell bele, mert én is jártam már úgy hogy más került a fékbe mint kellett volna, borítékolható volt az eredmény. (a drága "szerelõ" rendes akart lenni és töltött bele olajat, konkrétan csak simán beöntötte a tartályba, persze nem belevalót.... kb 10 ezer forintjába került ez a baklövése)
Írta 2009. április 05. - 21:40

Betétcsere és tárcsa tisztítása után kell egy kis idõ, hogy bekopjon a rendszer. Olajcsere elõtt nem árt leellenõrizni, hogy nem folyik e valahol a rendszer, majd az olajcserénél figyelni kell arra is, hogy rendesen légtelenítve legyen, ne maradjanak kósza buborékok.
Írta 2009. április 05. - 21:37

Azt a harmadik pontban rögzített dolgot nagyon nem kellett volna.
Azon kívül? Mert az eredeti olajjal sem fogott... 3500,- ért tudok venni 100ml-es Shimano olajat. Az jó lenne esetleg a hátsó Magurámhoz is?
Írta 2009. április 05. - 21:26

Azt a harmadik pontban rögzített dolgot nagyon nem kellett volna.Hát én is szeretném megkérdezni, hogy vajon miért nem fog a fékem, bár látatlanban nehéz ezt megmondanotok sajnos.
Egy Shimano Alivio olajos cuccom van elöl 160as tárcsával. Csak utcán használom, tehát nem is kell túl nagy lejtõkön helyt állnia.
Van egy pont ahol kemény a fék. De ennek ellenére nyúlik, de nem sokat. Csak 2 újjal tudom úgy meghúzni, hogy elõre helyezett testsúllyal nózvillizek. Gondoltam majd bekopik, de nem... Nyúlás talán a szar olajcsõ miatt lenne? Nincs sehol megtörve, sérülve semmi...
Írta 2009. április 05. - 21:22

Írta 2009. április 05. - 19:59

Szérián kívüli fék, az Alivio termékcsalád színvonalán helyezkedik el. Csak gyantás betét használatát ajánlják hozzá (a tárcsa miatt), ezért gyorsabban kopik, fõleg nedves, saras körülmények között.Sziasztok!
Merida Matts TFS XC 800 D-t akarok venni. Felszereltségben nekem jó lenne, csak a fék kérdéses. A Shimano M486-ról nem találtam semmilyen tapasztalatot. Tud valaki valamit errõl a fékrõl?
Írta 2009. április 05. - 19:44

Merida Matts TFS XC 800 D-t akarok venni. Felszereltségben nekem jó lenne, csak a fék kérdéses. A Shimano M486-ról nem találtam semmilyen tapasztalatot. Tud valaki valamit errõl a fékrõl?
Írta 2009. április 03. - 19:02

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. április 03. - 18:53

testbike nem mérvadó.
nekem volt magurám, de nem ez a kategória, errõl nem tudok nyilatkozni.
magurához inkább utángyártott betétet veszel mint gyárit, bár az is beszerezhetõ, csak nehezebben.
én annyiért inkább shimanot vennék, vagy avidot, mert jobb az alkatrészháttere, de ez az én szerény véleményem
sajnos sehol nincs készleten avid. ez meg "elvileg" jobb mint egy juicy 5
Írta 2009. április 03. - 18:36

nekem volt magurám, de nem ez a kategória, errõl nem tudok nyilatkozni.
magurához inkább utángyártott betétet veszel mint gyárit, bár az is beszerezhetõ, csak nehezebben.
én annyiért inkább shimanot vennék, vagy avidot, mert jobb az alkatrészháttere, de ez az én szerény véleményem
Írta 2009. április 03. - 17:26

Írta 2009. április 03. - 13:26

Írta 2009. április 03. - 12:57

nekem ugyanezt csinálta a bb5, mert nem használtam a télen, csak állt a bringával a sarokban. amikor mentem vele egy kört, alig akart fogni. most féktisztító, meg pár kisebb lejtõ, és már kezd a régi lenni.
de nekem csak a hátsó :S
hazamegyek, majd jobban megnézem
ha elengedte volna az olajat, akkor látnám a szõnyegen, ahol állt, nem? vagy érezném
Írta 2009. április 03. - 11:03

Írta 2009. április 03. - 10:19

nézd meg jól azt a pofát hogy mi van rajta... akkor rájössz h miért nem fog.
Írta 2009. április 03. - 09:46

tavaly már volt ilyen: xt fékcuccaim vannak, a tárcsa is az, 160-as
amikor leteszem a kerót, pl 1 hónapra, alig fog a hátsó. tavaly mondták, hogy süssem ki nagy hõfokon, de én csak lesmirgliztem, és jé, fogott.
most is ez a gondom, hogy nem fog, hiába pumpálom, pedig jól van beállítva. felcsiszolom megint szerintem, csak azt nem értem, hogy miért csak a hátsó?
mitõl van egy egyáltalán, hogy nem fog? nem lehet, hogy cserélni kéne?
köszi a hozzáértõ nagyérdemûnek elõre is:)
Írta 2009. április 02. - 23:17