Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Aki olvas kulfoldi teszteket...az segithetne nekem par szoval

Hayes Stroker Ace-rõl milyen velemennyel voltak?
Illetve Gram model is erdekelne....

gramról full negatív, asszem ebben a topikban Mókus le is forditotta a fritz cikk lényegét

stroker ace úgy emléxem jót kapott

de sztem alád is bõven elég egy stroker trail

mentem vele 2-300 kilcsit , az ilyen hagyományos 2 dugósók közûl messze a legdurvább fékerõben.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

betonon próbálgattam, adagolható de mégis marha erõs. Tehát nem az hogy hozzáérsz a karhoz és egybõl katapultált, elsõre aszittem h gyenge, aztán jöttem rá hogy csak jól adagolható.
Azért majd más írjon/linkeljen jobb és terjedelmesebb véleményt:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Fura, de az itthon kedvesem gépén lévõ mx2 fog! De tényleg! És jól!!

Tudom sokan szidják. Én eredetileg azért raktam rá neki mert nem akart akkora fékerõt, de bekopott és nagyságrendekkel jobb mint amire én is számítottam!
Ja és egyszerû shimano fékváltókarral (Acera!)

egy gustav maghenwirth júliánál ezerszer jobb, egy v-féknél szintén. Harap no!

Ride everywhere.

.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én viszont az SD7 fékkart nem ajánlom. Rettentõ szutyok egy valami...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Tudom, hogy ez nem apró, de mostanában cserélem a fékrendszeremet, ha esetleg használt cucc is érdekel akkor pm-ben megbeszéljük, ugyan nem Avid, de nem is madzagos, tokkal vonóval.

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás

Ennyi erõvel az acera tárcsafék sem különbözik a saint-tól?:) Fék-fék.
A fékkar anyaga, merevsége, kialakítása, hossza, állíthatósága és csapágyazása jelentõs különbségeket eredményez.
Nem kell extra fékkar, ha szerzel valahonnan régebbi használt, de nem lötyögõ Shimano LX, XT vagy Avid SD, FR kart, az már jó lesz.
Nem csak a Tamáska által mutatott karral mûködik, gondolom a példa kedvéért rakta be az ultimate fékkart, hogy értsd a különbséget.

köszönöm lebeszeltetek a hayes fekrol! Azt hiszem meg sporolgatok egy avidra fekkarral együtt!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

de egy kar miben jobb azt csak meghuzza az ember nem ?

Ennyi erõvel az acera tárcsafék sem különbözik a saint-tól?:) Fék-fék.
A fékkar anyaga, merevsége, kialakítása, hossza, állíthatósága és csapágyazása jelentõs különbségeket eredményez.
Nem kell extra fékkar, ha szerzel valahonnan régebbi használt, de nem lötyögõ Shimano LX, XT vagy Avid SD, FR kart, az már jó lesz.
Nem csak a Tamáska által mutatott karral mûködik, gondolom a példa kedvéért rakta be az ultimate fékkart, hogy értsd a különbséget.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egy 20ezer forintos bicikli miben kulonbozik egy 200ezrestol? mindkettonek ket kereke van es hajtani kell...

Feltöltött kép

Feltöltött kép

[az also egy 75ezer forintos fekkar]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás

Hogy értelme is legyen a tárcsásításnak, akkor javasolt. Sajnos ez van.

de egy kar miben jobb azt csak meghuzza az ember nem ?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

magellan polaris 2005 aliviom van! akkor meg fekkart is kell cserelnem? na nee ..

Hogy értelme is legyen a tárcsásításnak, akkor javasolt. Sajnos ez van.

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás

Dísznek remek, fékezni nem annyira.:)
Gyûjts még hozzá, sokkal jobban jársz az Avid fékkel. Persze ne felejtsük el, hogy jó fékkar és bovden is kell hozzá, hogy tényleg jól is fogjon.

magellan polaris 2005 aliviom van! akkor meg fekkart is kell cserelnem? na nee ..

BB5/7 párost tudom ajánlani meleg szívvel. Iszonyat mód fog és nagyon jó.
G2 tárcsákkal mégjobb.

BB5 bol nem letezik kulon hatso fek 160mm es bol nem?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
BB5/7 párost tudom ajánlani meleg szívvel. Iszonyat mód fog és nagyon jó.
G2 tárcsákkal mégjobb.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

igen tudom ,hogy jok az avidok de kiszamoltam de annak párja 18 ezer ft lenne ezt meg meg tudom parban szerezni 8 ezerert! De azt mondod felejtos ez a hayes?

Dísznek remek, fékezni nem annyira.:)
Gyûjts még hozzá, sokkal jobban jársz az Avid fékkel. Persze ne felejtsük el, hogy jó fékkar és bovden is kell hozzá, hogy tényleg jól is fogjon.

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás

Szerintem inkább még gyûjts hozzá, mert ennél a tárcsaféknél sokkal jobban fékez egy jó V-fék. Minimum egy Avid bovdenes legyen a cél (BB5, BB7), az már fék!

igen tudom ,hogy jok az avidok de kiszamoltam de annak párja 18 ezer ft lenne ezt meg meg tudom parban szerezni 8 ezerert! De azt mondod felejtos ez a hayes?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

sziasztok! belepnek en is a tarcsafekesek vilagaba! Mivel vekony a penztarcam igy nem nagyon tudok nyujtozkodni! Kineztem Egy hayes gx-2 feket ! mi a velemenyetek rola ? Valamint agyat is kell cserelnem mert sajnos nem tarcsafekes ezt neztem ki hozza kompatibilis lesz vele ? : http://velo-x.hu/sit...uhaz-11&id=8620

Szerintem inkább még gyûjts hozzá, mert ennél a tárcsaféknél sokkal jobban fékez egy jó V-fék. Minimum egy Avid bovdenes legyen a cél (BB5, BB7), az már fék!

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás
sziasztok! belepnek en is a tarcsafekesek vilagaba! Mivel vekony a penztarcam igy nem nagyon tudok nyujtozkodni! Kineztem Egy hayes gx-2 feket ! mi a velemenyetek rola ? Valamint agyat is kell cserelnem mert sajnos nem tarcsafekes ezt neztem ki hozza kompatibilis lesz vele ? : http://velo-x.hu/sit...uhaz-11&id=8620

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
plusz egy az lx/slx-re.
juicy 5 nem gyõzött meg valahogy

maggi, jó az a saint, ha mûködik. megint mi a baja? garancia?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én LX-vet vennék. Juicy 5 soha többet. Csak 7 meg fölötte.

Szeld

Szeld

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy melyik fék éri meg jobban az árát szerintetek?
Avid Juicy 5 vagy pedig Shimano Deore LX?