Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
vedd ki a kereket és rakd be újra mielõtt bármin is állítanál ;)

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Nekem a hátsó kerék visszarakása után jött elõ hogy a tárcsa hozzáér a fékhez. A külsõ fele ér hozzá. Néztem lenne elég hely, hogy egyik oldalról se érjen hozzá a tárcsa, mint ahogy eddig nem is ért hozzá. Nem akarok minden kis apró-cseprõ dolog miatt szervízbe szaladgálni, még ha garis is most a gép. Próbáltam állítani rajta, van egy imbuszkulcsos csavar , azt kilazítva felül egy kis henger alakú kis valamit lehet balra, jobbra tolni, azt gondoltam talán ez lehet, de nem jött be. :) Ez egyébként egy Tektro Auriga fék.

tomcat77

tomcat77

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Valeria Victrix, Camping Joe!

Bocsi hogy idáig nem válaszoltam de szeretném megköszönni a segítségeteket és az ötleteket. Most egy kicsit jobb bár mindig beleér a tárcsa a fékbe. A héten viszem szervizbe ott atomjaira szedik és meglátom mi lesz. Remélem változik ha nem egyenlõre marad így majd megszokom. Viszont észrevettem, hogy mindkét fékkar kicsit keményebb lett. Ezt értitek itt a fórumon a nyomáspont vándorlásán? Bocsi a kérdésért de soha nem volt tárcsafékem.

Magellánboy!

Egyetértek amit írtál nem az összes Avid szar sajnos Én biztos kifogtam egyet a hibásak közül. Viszont a Saint-rõl meg jókat hallottam valakinek ez valakinek az vált be. Na mindegy ezek mennek meg a bárányfelhõk a szerviz után biztos okosabb leszek.

Mégegyszer köszönöm a segítségeteket és a tanácsokat

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Én 1 Judy XC-vel használtam akkor éreztem hogy ez így nem lesz jó és akkor vettem 1 Torát :) Gondolom a villa hajlása is közrejátszott abban hogy nem volt akkora a fékhatás.
Amúgy szerintem jobban is mutat a nagyobb tárcsa elõl :P
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Én most vettem 160ast elõre, recon villával használom ,ami szintén új.
Beállítottam szép párhuzamosra a fékpofákat ,de néha berezonál amikor húzom :) egész jól fogja a 74 kilómat amúgy, de lehet elkelt volna egy 185ös :)
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
mák... :D
Hát akkor nem tom nekem nem úgy mûködött ahogy azt kellett volna
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
nekem mûködik teljesen korrekten,pedig én is 75 kiló körül vagyok

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
+ volt. Gyári pofával,jóféle bovdennel és bovden házzal (Jagwire)...
nekem elõl nem jött be.

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

160-as tárcsákat.
Én akárhogy állítgattam sehogy sem fogott úgy ahogy az kellene.
de mondom hátul pont jó.

lehet dzsuvás és vízszintes terepen nem tud kiégni belõle a kosz. csiszold meg egy kicsit.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
160-as tárcsákat.
Én akárhogy állítgattam sehogy sem fogott úgy ahogy az kellene.
de mondom hátul pont jó.

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Scotty, te 80 kiló körül mekkora tárcsát használsz? :)
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
a bb5 baromi jól fog, ha jól van beállítva.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts

Üdv mindenkinek.

A minap szert tettem egy Avid BB5 elsõ tárcsafékre holnap meg ha minden jól megy lessz hátsó is.
Most a szokásos kérdésekkel mint pld tapasztalatok,elõnyök,hátrányok stb stb vel fordulnék azokhoz akiknek van vólt dolguk a fent említett tipussal.

A válaszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.

Hááááát :(

Nekem is van 1 BB5öm hátul de nagyon ne vagyok elégedett vele... igaz hátul pont jó de elõl.....
Elõny : olcsóbb mint a bb7 kb. ennyi..
Hátrány: Nem túl nagy fékerõ, nem állítható külön mind 2 fékpofa, a rugó (ami a 2 pofa között van) elég gyenge vagyis ha 1szer kiveszed utána már nem lesz olyan erõs és nem olyan erõvel nyomja szét a 2 pofát, ebbõl az a probléma lesz hogy befog a féked. Ha azt akarod hogy ezt ne tegye akkor meg egyszerûen nem lesz féked :(
Más hátrányt (még) nem találtam.
de mondjuk ez is nagyon súly függõ pl. én 80 kg körül vagyok és nekem nem volt elég elõre, haverom 110kg felett van és azt mondja hogy a BB7 sem olyan mit ami neki kellene. én az õ fékeivel "meghalnék" :)
Én azt mondom Hogy ha féket veszel ne add alább a BB7-nél. Nekem is az van elõl. Csak én voltam akkora láma hogy road -ot vettem :( ...............de fog :D

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Ha elég lett volna nem cserélném, de az az igazság hogy elegem volt belõle.
Én is azt hiszem hogy a mûanyag ház volt minden bajok forrása, ebben valóban jobb bármelyik, igazad van, de a kérdés hogy a 486 elég lesz-e?
Bikediscount-on néztem reggel Deore 535-öt (E+H) 69,9Euróért, erre estére 99Euró lett belõle!!!
Pedig tisztára beleéltem magam...

Hát figyu, hosszú távon nem próbáltam, de de van jópár nálunk a boltban nagyrészt ezzel szereltek a gépeink. Egész jól fognak, és ha jónnek is garis problémával vissza, nem a fékkel van gondjuk, sõtt azokat dicsérik.

Edit, már jó.

Ride everywhere.

.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Én is azt hiszem hogy a mûanyag ház volt minden bajok forrása, ebben valóban jobb bármelyik, igazad van, de a kérdés hogy a 486 elég lesz-e?
Bikediscount-on néztem reggel Deore 535-öt (E+H) 69,9Euróért, erre estére 99Euró lett belõle!!!

Ezt már velem is eljátszották,amikor venni akartam egy slx hajtókart.
Elég kiábrándító tud lenni :(
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Üdv mindenkinek.

A minap szert tettem egy Avid BB5 elsõ tárcsafékre holnap meg ha minden jól megy lessz hátsó is.
Most a szokásos kérdésekkel mint pld tapasztalatok,elõnyök,hátrányok stb stb vel fordulnék azokhoz akiknek van vólt dolguk a fent említett tipussal.

A válaszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

aneda

aneda

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

HA a dzsuli elég volt ez is az lesz! Sõtt! Mivel nem múnyagházas a kar ezért sokkal jobb!

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Egyik nap észrevettem hogy enyhén nyekereg az elsõ fékem. Megnéztem és a jobb oldali fékpofa hozzáér a tárcsához folyamatosan. Meghúzogattam a fékkart és nem is mozdul semmit se a jobb oldal. Gondolom beszorult a dugattyú valami kosznak hála. A kérdésem az lenne mivel tisztíthatom meg a dugattyút? Alkohol jó lesz? Illetve a csapszeg vagy aminek hívják amivel a fékpofák rögzülnek a féktestbe azt vissza szabad rakni vagy inkább másik kell? (Arra gondoltam hátha elfárad az anyag a hajtogatástól)
ha valamit nem talál a Google, akkor vagy rosszúl keresel, vagy nem létezik.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
HA a dzsuli elég volt ez is az lesz! Sõtt! Mivel nem múnyagházas a kar ezért sokkal jobb!

Ride everywhere.

.

aneda

aneda

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

mert annyit simán tud mint az 575 (kivétel, hogy annak flip-flop a fékkarja, de õszintén, érdekel?)
baromi kényelmes a fékkar, jó moduláció, tûrhetõ fékerõ, olcsó fékbetét (mûgyantással jön, smrt53 tárcsa kell hozzá)

És a 95 kilóm alá "elég lesz" vajon az a 486?
Nem vagyok DH-s, de a Mecsekrõl szoktam lefelé ereszteni jó tempóban, igaz eddig a Magura Julie is megfogott, csak tépni kellett nagyon.
Tegnap sikeresen össze is törtem a jobb fékkart, lejöttem elsõfékkel, az meg a végére lilára sült...