Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Lehet mondjuk egy juicy-t shimano tárcsával hsználni, mert nekem centerlockos agyam van?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Hát akkor az El Caminot is elfelejtem. Nekem csak XC-re kell fék de ezt adják olcsón és ezért gondoltam h jó lenne az el caminó.

vegyél slxet, juicyt, strokert. olcsó és jó.

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Hát akkor az El Caminot is elfelejtem. Nekem csak XC-re kell fék de ezt adják olcsón és ezért gondoltam h jó lenne az el caminó.

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
koszi rbalint88 hetfon meg is veszem!:D

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
Mit csináljak akkor ha az elsõ stroker fékemben a jobb oldali dugattyú nem akar visszamenni a helyére fékezés után és így bele is egy kicsit a tárcsába? próbáltam visszatolni a helyére a mûanyag ékkel, vissza is ment, de elsõ fékezés után megint nem tért vissza teljesen
Elõre is köszi ha ír valaki!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Hayes El Camino-ról vkinek van vmi tapasztalata?
Milyen? Te vennél?

drága fos. nehéz szerelni, nagyon pöcsölõs jól belõni, lötyög a kar, a nyomáspontállító legalább mûködik rajta. én nem ajánlom. ha dhra kell fék, vegyél avid code-ot vagy saintet. strokert. slxet. elixirt. bármit. de az el caminot kerüld.

bocsi ha esetleg mar volt szo rolla de nem nagyon talalok velemenyt. na a shomano slx hidraulikus fekekrol lenne szo valki irhatna kicsit bovebben rolla,meg eri? cross country felhasznalasra kellene,voltam boltba hetfon lessz is raktaron mit mondtok jol jarnek vele? elore is kossz!

jó. egyszerû, erõs, adagolható. egyszer kell belõni, hogy jó legyen a nyomáspont, utána pöpec. egy dolog nem tetszik rajta, hogy az új fékkarkialaítás miatt hátulra került a bilincs csavarja, ami lerúgásnál nem a leg egészségesebb.
tudom ajánlani.

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
bocsi ha esetleg mar volt szo rolla de nem nagyon talalok velemenyt. na a shomano slx hidraulikus fekekrol lenne szo valki irhatna kicsit bovebben rolla,meg eri? cross country felhasznalasra kellene,voltam boltba hetfon lessz is raktaron mit mondtok jol jarnek vele? elore is kossz!

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Hayes El Camino-ról vkinek van vmi tapasztalata?
Milyen? Te vennél?

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Haverom is Nádudvari és õ is súrolni szokott :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

laller

laller

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Lehet újfaluban súrol, de nádudvaron bizony súnyol... :D
amúgy kösz a segítséget, ragadom is a fogót!

Az szerintem megszokott hogy a féktárcsában 8as van de azt nagyon egyszerû "kikalapálni" :D szóval nincs azzal semmi gond.
Én a fogót ajánlom inkább... :D

amúgy mi az hogy "súnyol" gondolom a súrol szóra gondolsz...gondolom :D

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts

Sziasztok!

Vettem egy avid bb5ös féket, 185ös tárcsával és sajna volt benne egy enyhe nyolcas. Kicseréltettem, és az is súnyolt. Szerintetek az lehetséges hogy a kerékagyban lehet a hiba? Vagy kétszer egymás után adtak gixeres tárcsát? Mondjuk megoldottam a problémát, és visszahajlítgattam, így mostmár nem súnyol, csak kíváncsi lennék szerintetek mi lehet a gond...

Ja és szerintetek elég neki egy normál bowden, vagy érdemes beszerezni hozzá valami márkásabbat?

Az szerintem megszokott hogy a féktárcsában 8as van de azt nagyon egyszerû "kikalapálni" :D szóval nincs azzal semmi gond.
Én a fogót ajánlom inkább... :D

amúgy mi az hogy "súnyol" gondolom a súrol szóra gondolsz...gondolom :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Ja és szerintetek elég neki egy normál bowden, vagy érdemes beszerezni hozzá valami márkásabbat?

Üdv.

Igen ajánlatos márkásabb ill jobb minõségü bowdennel összerakni,szerintem erre a legjobb a Jagwire márka.Én is mostanában álltam át tárcsafékre nekem elöl Avid BB5 hátul BB7-es van és én is Jagwire-val kértem és igy nagyon király lett.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

laller

laller

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!

Vettem egy avid bb5ös féket, 185ös tárcsával és sajna volt benne egy enyhe nyolcas. Kicseréltettem, és az is súnyolt. Szerintetek az lehetséges hogy a kerékagyban lehet a hiba? Vagy kétszer egymás után adtak gixeres tárcsát? Mondjuk megoldottam a problémát, és visszahajlítgattam, így mostmár nem súnyol, csak kíváncsi lennék szerintetek mi lehet a gond...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nézd meg mennyi, mennyi egy olyan amin nem folyik, nézd meg hogy egy tömítést kell-e cserélni, vagy a test repedt, kapni-e alkatrészt, meg tudod-e Te csinálni, ill. ha nem mennyit kér el a szeviz. És már meg is van az eredmény.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
Így, kép nélkül, elég nehéz megmondani. Mert, ha pl van rajta egy bszot nagy luk ahol folyik az olaj, akkor kuka. De, ha csak a tömítésnél ereszti akkor menthetõ is lehet.
"Minden hülyeség" by Tomidny

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Sziasztok!
Érdemes olyan tárcsaféket megvenni aminek a fékkarjánál folyik az olaj?
Lehet-e egy ilyen problémát orvosolni?

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Megkérdeztem mit kell állítanom és sikerült belõni tegnap este a tárcsát. Az a felsõ pöcök, amit eredetileg állítgattam, na az nem arra való volt. :))

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
nálam kónuszcsere után mindkét féktestet állítani kellett, mert 1mm-rel rövidebb kónuszt kaptam...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hátsót nemszoktam csavargatni, de ha más pzícióban tesze vissza a kereket elõfordul az ilyen. Kónuszos agyaknál mindenképp.

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Az elképzelhetõ, hogy esetleg jobban meghúztam a gyorszárat, mint elõtte volt?