Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

Félreérted: a Probikeban is azt mondták, hogy vagy tele van töltve, vagy nincs teletöltve, de akkor levegõs. Egyébként a Hayes-t a régi bringámon mindig én töltögettem, de az Avidhoz nincs légtelenítõ szettem.

Na így már értem :D
A túltöltés volt nekem a furcsa.Azt nem vágtam hogyan lehet.
Mert max tele lehet tölteni a rendszert, túl nem, de így már OK.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

http://techdocs.shim...69830615973.PDF

Töltöttél már fel rendszert olajjal?
9.pont
És akkor ezt te, vagy a Probike hogyan töltené túl?
Nekem csak tele sikerült.

Félreérted: a Probikeban is azt mondták, hogy vagy tele van töltve, vagy nincs teletöltve, de akkor levegõs. Egyébként a Hayes-t a régi bringámon mindig én töltögettem, de az Avidhoz nincs légtelenítõ szettem.
stumpjumpa

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

légyszi valaki írja le nekem -mint egy hülyegyereknek- a fékfeltöltés folyamatát. használtan vettem õket, nincs hozzá leírásom..
nekiálltam szenvedni vele, nagy nehezen légtekenítettem valahogy de nagyon bent van a fék fogáspontja. olvastam, hogy töltsem túl, de hogyan? ha nyomom még bele az oljata csak a fecskendõ mellet jön ki a fölösleg.

köszi

nézd meg a youtube -on a : stroker bleeding - videot 8 perc nekem sokat segitett.

Légteleniteni elég komplex szerintem... gondolom fontos minden ami a videon van pl megemelni a gép hátulját , visszanyomni a fékbetétet , párszor behuzni a fékkart , stb de szerintem meg lehet csinálni ha nem is elsõre .

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

már csak 1 kérdésem van:
levegõmentesnek csak a fékkonzol munkahengere és a fékkar munkahengere között kell lennie az olajnak? a fékkar túlfolyótartályában ha van levegõ az nem baj?

az egész rendszernek légmentesnek kell lennie, a fékfolyadéknek nem kéne sehol sem érintkeznie a levegõvel.

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég
köszi

már csak 1 kérdésem van:
levegõmentesnek csak a fékkonzol munkahengere és a fékkar munkahengere között kell lennie az olajnak? a fékkar túlfolyótartályában ha van levegõ az nem baj?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

légyszi valaki írja le nekem -mint egy hülyegyereknek- a fékfeltöltés folyamatát. használtan vettem õket, nincs hozzá leírásom..
nekiálltam szenvedni vele, nagy nehezen légtekenítettem valahogy de nagyon bent van a fék fogáspontja. olvastam, hogy töltsem túl, de hogyan? ha nyomom még bele az oljata csak a fecskendõ mellet jön ki a fölösleg.

köszi

elõször ezt ;)
http://bikemag.hu/te...a-legtelenitese

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég

köszi

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

Megkésve bár...

A Probikeban is ugyanezt mondták. De: http://velo.hu/index...ul=hir&kod=4420 ("A tárcsafék rendszerbe a gyárilag ajánlottnál egy kicsit több olajat töltöttünk (köszi Thez!), mert nem szeretem a nagyon bent fogó fékeket. Bár a nyomáspont állítható a fékkaron, de a gyári olajszinttel túlzottan messzire kellett volna a fékkart elhelyezni a kormánytól") Akkor ezt így hogy?

http://techdocs.shim...69830615973.PDF

Töltöttél már fel rendszert olajjal?
9.pont
És akkor ezt te, vagy a Probike hogyan töltené túl?
Nekem csak tele sikerült.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

tehát a fékkar felöli végébõl érdemes vágni, nem az alsó végébõl? ehhez kell még roppantógyûrû is ugye?

Ebben a csomagban van roppantógyûrû és csatlakozó csonk is.
Egy komplett 1x használható szett.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Persze, csak figyelj az adapterezésre. Nálam éppen fordítva van az egyik keréken.:)

köszi :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Kérdemtisztelettel,Stroker fékhez fel lehet dobni Avid tárcsát?

Persze, csak figyelj az adapterezésre. Nálam éppen fordítva van az egyik keréken.:)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Kérdemtisztelettel,Stroker fékhez fel lehet dobni Avid tárcsát?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
ha felülrõl vágsz elképzelhetõ hogy nem levegõsödik be, és hogy fékfolyadékot sem kell pótolni

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég
tehát a fékkar felöli végébõl érdemes vágni, nem az alsó végébõl? ehhez kell még roppantógyûrû is ugye?

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Amit levágsz csõdarabot, már nem tudod használni semmire.
Egy ilyen kell neked, hogy a csövet tudd csatlakoztatni a fékkarhoz: link Ezt szerintem a legtöbb boltban megkapod.

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég
Sziasztok!
most váltottam tárcsafékre v-rõl és lenne pár nagyon alap kérdésem, biztos tudtok segíteni. hayes hfx-9 szettet vettem, de nagyon hosszú a fékcsõ. szeretném rövidebbre szabni, de nem tudom milyen pótalkatrészekre lesz szükségem hozzá.. légtelenítõ szett, olaj -alap. a levágott csõdarabról használható még valami, csonk vagy ilyesmi? szóval mit kell beszereznem, hogy házilag meg tudjam csinálni?
köszi a segítséget elõre is!

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Megkésve bár...

Mondjuk azért arra kíváncsi lennék hogy ha tele van a redszer olajjal, akkor még hová teszel bele.

A Probikeban is ugyanezt mondták. De: http://velo.hu/index...ul=hir&kod=4420 ("A tárcsafék rendszerbe a gyárilag ajánlottnál egy kicsit több olajat töltöttünk (köszi Thez!), mert nem szeretem a nagyon bent fogó fékeket. Bár a nyomáspont állítható a fékkaron, de a gyári olajszinttel túlzottan messzire kellett volna a fékkart elhelyezni a kormánytól") Akkor ezt így hogy?
stumpjumpa

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
kossz a valaszokat okosabb lettem:) es amugy a 200 m szint ....hmmm nemtudom majd vigyazok ;)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
RT-97-es az xtr tárcsa. A 79-es az az új saint/xt tárcsa

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hátha lejössz 200 méter szintet azért ne fogd marokra.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!