Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég
légyszi valaki írja le nekem -mint egy hülyegyereknek- a fékfeltöltés folyamatát. használtan vettem õket, nincs hozzá leírásom..
nekiálltam szenvedni vele, nagy nehezen légtekenítettem valahogy de nagyon bent van a fék fogáspontja. olvastam, hogy töltsem túl, de hogyan? ha nyomom még bele az oljata csak a fecskendõ mellet jön ki a fölösleg.

köszi

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

Megkésve bár...

A Probikeban is ugyanezt mondták. De: http://velo.hu/index...ul=hir&kod=4420 ("A tárcsafék rendszerbe a gyárilag ajánlottnál egy kicsit több olajat töltöttünk (köszi Thez!), mert nem szeretem a nagyon bent fogó fékeket. Bár a nyomáspont állítható a fékkaron, de a gyári olajszinttel túlzottan messzire kellett volna a fékkart elhelyezni a kormánytól") Akkor ezt így hogy?

http://techdocs.shim...69830615973.PDF

Töltöttél már fel rendszert olajjal?
9.pont
És akkor ezt te, vagy a Probike hogyan töltené túl?
Nekem csak tele sikerült.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts

tehát a fékkar felöli végébõl érdemes vágni, nem az alsó végébõl? ehhez kell még roppantógyûrû is ugye?

Ebben a csomagban van roppantógyûrû és csatlakozó csonk is.
Egy komplett 1x használható szett.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Persze, csak figyelj az adapterezésre. Nálam éppen fordítva van az egyik keréken.:)

köszi :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Kérdemtisztelettel,Stroker fékhez fel lehet dobni Avid tárcsát?

Persze, csak figyelj az adapterezésre. Nálam éppen fordítva van az egyik keréken.:)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Kérdemtisztelettel,Stroker fékhez fel lehet dobni Avid tárcsát?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
ha felülrõl vágsz elképzelhetõ hogy nem levegõsödik be, és hogy fékfolyadékot sem kell pótolni

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég
tehát a fékkar felöli végébõl érdemes vágni, nem az alsó végébõl? ehhez kell még roppantógyûrû is ugye?

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Amit levágsz csõdarabot, már nem tudod használni semmire.
Egy ilyen kell neked, hogy a csövet tudd csatlakoztatni a fékkarhoz: link Ezt szerintem a legtöbb boltban megkapod.

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég
Sziasztok!
most váltottam tárcsafékre v-rõl és lenne pár nagyon alap kérdésem, biztos tudtok segíteni. hayes hfx-9 szettet vettem, de nagyon hosszú a fékcsõ. szeretném rövidebbre szabni, de nem tudom milyen pótalkatrészekre lesz szükségem hozzá.. légtelenítõ szett, olaj -alap. a levágott csõdarabról használható még valami, csonk vagy ilyesmi? szóval mit kell beszereznem, hogy házilag meg tudjam csinálni?
köszi a segítséget elõre is!

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
Megkésve bár...

Mondjuk azért arra kíváncsi lennék hogy ha tele van a redszer olajjal, akkor még hová teszel bele.

A Probikeban is ugyanezt mondták. De: http://velo.hu/index...ul=hir&kod=4420 ("A tárcsafék rendszerbe a gyárilag ajánlottnál egy kicsit több olajat töltöttünk (köszi Thez!), mert nem szeretem a nagyon bent fogó fékeket. Bár a nyomáspont állítható a fékkaron, de a gyári olajszinttel túlzottan messzire kellett volna a fékkart elhelyezni a kormánytól") Akkor ezt így hogy?
stumpjumpa

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
kossz a valaszokat okosabb lettem:) es amugy a 200 m szint ....hmmm nemtudom majd vigyazok ;)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
RT-97-es az xtr tárcsa. A 79-es az az új saint/xt tárcsa

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hátha lejössz 200 méter szintet azért ne fogd marokra.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
SM-RT79 az veletlenul nem egy regebbi XTR tarcsa??? (az az alucsillagos) az uj XT fekhez kaptam es valami tapasztalat mennyire melegszik? ha egyaltalan melegszik XC felhasznalas kozben.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Lehet újfaluban súrol, de nádudvaron bizony súnyol... :D
amúgy kösz a segítséget, ragadom is a fogót!

Ez a "sunyol" nekem is tetszik :lol1:

Egyébként mielõtt a tárcsát felcsavarozod az agyra,érdemes az agyon lévõ furatok környékét is megpucolni. Ha ott van valami kosz,vagy sorja akkor az új tárcsa is ugyan olyan rosszul fog szuperálni.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
feknyereghez ugy tudom nem nagyon lehet :(
nekem a sainthez nem talaltunk

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
sziasztok
tudtok Bp-i üzletet ahol kapok shimano 765 xt fékhez gumitömítést?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

vegyél slxet, juicyt, strokert. olcsó és jó.

1 kis közbekotyogás; épp most cseréltem le az ElCaminot, Shimanora. És az az igazság, hogy az árát leszámítva nem volt semmi gáz vele.

Biztos lesz, aki ezért lehurrog, de az évek alatt a Formula és a Hope kivételével minden gyártótól próbáltam pár féket, és szerintem, ha egy fék maga rendben van, és le van rendesen légtelenítve, akkor nincs igazán észrevehetõ különbség egyik és másik típus között, max. extrém körülmények között, a Megavalanche-en.
Hasonló igaz a meghibásodásokra is, szorult már meg dugattyúja, kotyogósodott már ki fékkarja több fékemnek is, pl. kettõnek azok közül, amiket ajánlottál :) Ettõl még jó fékek.

Igaz, ez nem változtat azon, h az ElCaminot olyan drágán mérik, hogy nem érdemes annyiért megvenni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
lehet persze