Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Na így már értem :D
A túltöltés volt nekem a furcsa.Azt nem vágtam hogyan lehet.
Mert max tele lehet tölteni a rendszert, túl nem, de így már OK.

A bikkmakk 2009/01. szám 58. oldal 6a kép+szöveg szerint lehet túltölteni.

A cikket elolvasva megcsináltam a hátsó fékkel és szuper lett. Ugyanott fog a hátsó fék mint az elsõ.

Én sem szeretem a hosszú fékkar utat...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

az a szervíz állás. ha véletlenül behúzod, nem kell dugattyút nyomkodni

De nekem miért tûnt el, ha bejjebb állítottam a nyomáspontot?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

sziasztok!

avid juicy 5-ös fékkarnál mire szolgál, hogy nem csak húzni tudom a fékkart, hanem kitolni elõre is?

az a szervíz állás. ha véletlenül behúzod, nem kell dugattyút nyomkodni

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

a régebbi ajtókilincseket csak lefele lehetett nyomni

az újabbakat viszont lehet felfele is (pl amikor zárni akarod)

a fékkaromat húzhatom magam fele, akkor fékez. de van egy állása a másik irányba is, akkor nem csinál semmit

így érthetõbb?

Erre írtam, bocsi.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Nekem is volt ilyen bajom, állítottam a nyomásponton, és aztán nem lett ilyen.

Neked valami egész más bajod van. Miért nem idézed be, hogy mire reagálsz? Én pl. kurvára nem értem, hogy ezt mire írtad...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nekem is volt ilyen bajom, állítottam a nyomásponton, és aztán nem lett ilyen.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
a piros tekerentyuvel allitod hogy mennyi bowdent huzzon, gyakorlatilag a fekerot. fr5-t nem probaltam, sd7-em van, de nekem mar hianyozna a tekero, es amenyire emlekszem, nem sokkal dragabb.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Milyen fékkart vegyek bb7hez?
Sd7 vagy Fr5....
Gondolom sd7 de az menyivel jobb az fr5-nél? Vagy csak a piros tekerentyûben különböznek (speed dial) ?
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Az azért van, ha pofára esel, és el akarna törni a kar, akkor ki tudjon ugrani. Nekem a Sram/Grimeca fékembõl rendszeresen kiugrott a kar, ami általában egy alátét és zéger gyûrû cserét jelentett. Ez azért elég idegesítõ volt.
Szóval az Avid megoldása sokkal-sokkal kifinomultabb ;)

király, köszi!

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Értem. Akkor ebben nem tudok segíteni. Nálam a 07-es van. Itt a kart még csak fékezõ irányba tudom mozgatni ellentétes irányba nem. Avid-ék oldalán nézted már milehet a megoldás?

edit: ahogy látom már megszületett a megoldás. : )

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Az azért van, ha pofára esel, és el akarna törni a kar, akkor ki tudjon ugrani. Nekem a Sram/Grimeca fékembõl rendszeresen kiugrott a kar, ami általában egy alátét és zéger gyûrû cserét jelentett. Ez azért elég idegesítõ volt.
Szóval az Avid megoldása sokkal-sokkal kifinomultabb ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

'hanem kitolni elõre is?'

Ezt próbáltam most reprodukálni, de nem nagyon tudtam rá jönni, hogyan lehetne kitolni elõre a kart... ?

a régebbi ajtókilincseket csak lefele lehetett nyomni

az újabbakat viszont lehet felfele is (pl amikor zárni akarod)

a fékkaromat húzhatom magam fele, akkor fékez. de van egy állása a másik irányba is, akkor nem csinál semmit

így érthetõbb?

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
'hanem kitolni elõre is?'

Ezt próbáltam most reprodukálni, de nem nagyon tudtam rá jönni, hogyan lehetne kitolni elõre a kart... ?

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
sziasztok!

avid juicy 5-ös fékkarnál mire szolgál, hogy nem csak húzni tudom a fékkart, hanem kitolni elõre is?

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

Félreérted: a Probikeban is azt mondták, hogy vagy tele van töltve, vagy nincs teletöltve, de akkor levegõs. Egyébként a Hayes-t a régi bringámon mindig én töltögettem, de az Avidhoz nincs légtelenítõ szettem.

Na így már értem :D
A túltöltés volt nekem a furcsa.Azt nem vágtam hogyan lehet.
Mert max tele lehet tölteni a rendszert, túl nem, de így már OK.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

http://techdocs.shim...69830615973.PDF

Töltöttél már fel rendszert olajjal?
9.pont
És akkor ezt te, vagy a Probike hogyan töltené túl?
Nekem csak tele sikerült.

Félreérted: a Probikeban is azt mondták, hogy vagy tele van töltve, vagy nincs teletöltve, de akkor levegõs. Egyébként a Hayes-t a régi bringámon mindig én töltögettem, de az Avidhoz nincs légtelenítõ szettem.
stumpjumpa

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

légyszi valaki írja le nekem -mint egy hülyegyereknek- a fékfeltöltés folyamatát. használtan vettem õket, nincs hozzá leírásom..
nekiálltam szenvedni vele, nagy nehezen légtekenítettem valahogy de nagyon bent van a fék fogáspontja. olvastam, hogy töltsem túl, de hogyan? ha nyomom még bele az oljata csak a fecskendõ mellet jön ki a fölösleg.

köszi

nézd meg a youtube -on a : stroker bleeding - videot 8 perc nekem sokat segitett.

Légteleniteni elég komplex szerintem... gondolom fontos minden ami a videon van pl megemelni a gép hátulját , visszanyomni a fékbetétet , párszor behuzni a fékkart , stb de szerintem meg lehet csinálni ha nem is elsõre .

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

már csak 1 kérdésem van:
levegõmentesnek csak a fékkonzol munkahengere és a fékkar munkahengere között kell lennie az olajnak? a fékkar túlfolyótartályában ha van levegõ az nem baj?

az egész rendszernek légmentesnek kell lennie, a fékfolyadéknek nem kéne sehol sem érintkeznie a levegõvel.

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég
köszi

már csak 1 kérdésem van:
levegõmentesnek csak a fékkonzol munkahengere és a fékkar munkahengere között kell lennie az olajnak? a fékkar túlfolyótartályában ha van levegõ az nem baj?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

légyszi valaki írja le nekem -mint egy hülyegyereknek- a fékfeltöltés folyamatát. használtan vettem õket, nincs hozzá leírásom..
nekiálltam szenvedni vele, nagy nehezen légtekenítettem valahogy de nagyon bent van a fék fogáspontja. olvastam, hogy töltsem túl, de hogyan? ha nyomom még bele az oljata csak a fecskendõ mellet jön ki a fölösleg.

köszi

elõször ezt ;)
http://bikemag.hu/te...a-legtelenitese