Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Udvozlet Mindenkinek!
A segitsegeteket szeretnem kerni az alabbi problemaban:

A kerekparomon levo ,,hayes stroker ryder" tipusu fekrendszeremen szeretnek olajcseret vegrehajtani es az ehez szukseges instrukciokra lenne szuksegem.

Koszonom!

Nekem is ez a tipus van még nem légtelenitettem de a youtube -on a keresõbe ird : stroker bleeding ...ott van egy 8 perces video lépésrõl lépésre . Egyébként miért légtelenited ?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Formula oro k24-el van valakinek tapasztalata?Itthon van hozzá alkatrész,vagy rendelõs?

Hello Arpi,

2 éve használok K18-ast (gyakorlatilag K24 - nyomáspont állítás). Isteni fék, hihetetlenül jól adagolható és nagyon erõs is. Légtelenítése pedig rém egyszerû. Megbízhatónak is tûnik, legalábbis nekem semmi gondom nem volt még vele. Alkatrészt lehet rendelni a forgalmazótól. Segítõkész és gyors csapat. Eddig ami kellett, volt raktáron nekik.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Angolt bírod?

http://www.beeherbal.net/stroker.pdf
...de a google ontja a linkeket

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Mehes Tibor

Mehes Tibor

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Udvozlet Mindenkinek!
A segitsegeteket szeretnem kerni az alabbi problemaban:

A kerekparomon levo ,,hayes stroker ryder" tipusu fekrendszeremen szeretnek olajcseret vegrehajtani es az ehez szukseges instrukciokra lenne szuksegem.

Koszonom!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Van egy imbusz amit ha kefelé tekerek akkor kilazul a fékkar. Meg van egy másik amihez hozzá se lehet férni arra meg a dugattyú van rákötve. meg van a fékkar tetején a túlfolyó tartálynál egy csillag alakú csavar azt se vágom h mi.
próbáltam utánnanézni de semmit sem találtam róla

el lehet azt érni, akár egy kombinált marokszerszám imbuszával is. nekem a váltókart kellett letolni kicsit, s így már szerelhetõ is.
viszont nem a fékpad távolságát, hanem a kar pozícióját állítod a kormányhoz képest.
az olajtartályon lévõ torx pedig(ha jól tévedek) a légtelenítésnél játszik szerepet.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Alkatrész van; közvetlenül a forgalmazótól rendelhetõ. De a Formula - sajnos - nem tartozik az olcsó kategóriába.
Mohus-nál érdeklõdj privátban, mert õ már jó ideje használja a Formula-t (K18 vagy K24)

Tudom,az egyik elsõ itthoni arany B4sl az enyém lett anno:)
Persze azon a modellen a fékkartömítés elhalálozott és 5ezer ft-ért jött miután vártam rá vagy másfél hónapot:(
Azóta kicsit félek tõlük,de állítólag az újak már biztosabbak

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Alkatrész van; közvetlenül a forgalmazótól rendelhetõ. De a Formula - sajnos - nem tartozik az olcsó kategóriába.
Mohus-nál érdeklõdj privátban, mert õ már jó ideje használja a Formula-t (K18 vagy K24)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Formula oro k24-el van valakinek tapasztalata?Itthon van hozzá alkatrész,vagy rendelõs?

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Van egy imbusz amit ha kefelé tekerek akkor kilazul a fékkar. Meg van egy másik amihez hozzá se lehet férni arra meg a dugattyú van rákötve. meg van a fékkar tetején a túlfolyó tartálynál egy csillag alakú csavar azt se vágom h mi.
próbáltam utánnanézni de semmit sem találtam róla

hát én sem a leírásban nem talátam sem a haverén, egyik a fékkartávolságot állítja, ha a másikat kitekertük akkor meg kiesett a fékkarcsap....3. imbuszt nem találtam

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hát én sem a leírásban nem talátam sem a haverén, egyik a fékkartávolságot állítja, ha a másikat kitekertük akkor meg kiesett a fékkarcsap....3. imbuszt nem találtam

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Van az ötösön nyomáspont állítás, fékkarnál belül a kisebbik imbusz.

De ha találsz hozzá pont bele passzolót akkor szerencséd van.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Avid Juicy 5-nél nem tom beállítani a fékkartávolságot. Tekerem a csavart és semmi változás!!
Bennem van a hiba vagy mi?:(
Ja és az a fékpad állítás az mire jó vagy nyomáspont állítás?
Bocsi még tapasztalatlan vagyok!!

nehogy azt a hibát elkövesd azt a hibát h a fékkarcsapot lazítod ki....
ha jót tekersz és nem megy akkor vagy kitekerted a csavart fullra vagy beleszakadt a menet....

de még mindig én vagyok a hülye? de a juicy 5-ön tudtommal nincs fékpad-állítás, csak a 7-esen

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

sztem a foxokat nem veri, meg egy rebát sem....

még most sem szupermerev, de aláírom hogy merevebb mint a régi
de vannak annál izmosabb villák is cc kategóriában

off

SID team 20,3/160,7 Nm/o
fox f 100 21,7/171,2 Nm/o
minute mrd 100 21,4/175 Nm/o

ez tavalyi cikk

emlékeim szerint idei újságban foxból csak 120-as volt ami nem egy pálya a 80-as siddel...

így számokban majdnem partiban vannak
hasnálva a sid érezhetõen rugalmasabb /a megcélzott 60-70 kilós riderek alá persze elég/
on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Avid Juicy 5-nél nem tom beállítani a fékkartávolságot. Tekerem a csavart és semmi változás!!
Bennem van a hiba vagy mi?:(
Ja és az a fékpad állítás az mire jó vagy nyomáspont állítás?
Bocsi még tapasztalatlan vagyok!!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ha odakurod semmi nem bírja, nekem a cleansweep is deformálódott néha, nekem ami jol birta az a hayes v6, de ennél is erõsebbek az slx-eim

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

ja ez a régi.
a 110g-os súly az tuti h kamu. van az sztem 125 is lazán..

nekem is volt régen ilyen tárcsám.
sztem gyengébb mint a 6 csavaros XT (sm-rt75)

Hát nem tom' én elég sokat megyek,és már a negyedik évet tapossom vele.
Annyi,hogy nekem 203-as van ebbõl a régi hayes darabból.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
nekem volt alligator tárcsám de nagyon tré volt. visított, de legalább nem fogott rendesen a fék. én maradnék a hayes-avid-shimano tárcsánál.

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Köszi.

Egyébként akinek van ajánlja? Jók a tapasztalatok?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
igen

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Hello.
Olyan kérdésem lenne, hogy az aligator tárcsa kompatibilis a Stroker Trail fékkel?
Köszi