Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Naa, ez az, ezt mondtam én is, hogy a szinteres betét nem fog satuzni, és éppen ezért kéne más. Erre jött, hogy szar a fékem, pedig én is azt vártam, hogy más betéttel fogni fog. Én is így gondoltam.

A lényeg, hogy milyen betétet vegyek, a nem szinteres BBB és A2Z barátain kívül, mert számomra nem számít egyik sem minõségnek, a legtöbb oldalon pedig mást nem lehet kapni.

Szerencsére kaptam egy privit egy kedves kollégától, akinek szintén volt hasonló problémája, és állítólag van aki megint hozza a Kool Stopot.

Kaptam is egy linket, holnap pedig telefonálok is nekik.
http://www.bringarazs.hu/indexx.html

Mellékesen pedig nem hiszem el, hogy ez másnál nem tûnt fel. Akinek mondtam, rögtön a fejébe vertem a szöget, és rájött, hogy ugyan fékez a Strokerja, de nem tud satuzni, ha kell, akkor sem. Lehet, ez nem kell mindenkinek, de nekem fontos, mert vannak olyan szituk, amikor kell.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A probléma igen röviden, és velõsen:

Nem satuzik a fék! Ellenben nagyon hangosan darálja a tárcsát.

Szinteres fékbetét nem feltétlenül fog satuzni, másrészt érdemes megtekinteni, hogy a villa és a váz tárcsafék rögzítõ szemeinek megmunkálása milyen (tiszta, egységes e a felület vagy festett, esetleg festék maradványos), mert ez is jelentõs mértékben meg tudja változtatni a fék hatékonyságát. Érdemes továbbá tárcsafék tisztító szerrel lekezelni a féktárcsát, valamint finom csiszolópapírral átmenni párszor a betéteken (természetesen utána javasolt megtisztítani azokat is a csiszolás maradványaitól, és az egyéb szennyezõdésektõl).

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

prof: akkor nem értem mi a probléma

A probléma igen röviden, és velõsen:

Nem satuzik a fék! Ellenben nagyon hangosan darálja a tárcsát.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Melyik fékemet tartsam meg(és fõleg miért)?Speci endurora menne 180mm tárcsákkal.2009 Saint vagy Hope M6 TI?Mondjuk tárcsám egyikhez sincs,csak a Hope-hoz nagypizza:/

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
prof: akkor nem értem mi a probléma

többiek: ne pazaroljátok azt a drága pálinkát butaságokra, inkább vegyetek féktisztítót, vagy tiszta alkoholt. az is majdnem olyan árban van mint egy jó házi pálinka. a pálinka meg akkor jó ha nem fog a fék... :D

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
pali kj: Azért ennyire nem vagyok amatõr, nem tegnap kezdtem. Tudom hogyan kell a fékkel bánni, és nem szoktam se tapizni, se nyalogatni a tárcsát. Pár fékpofát elkoptattam már.

Valeria Victrix: A BBB betét eredményességére viszont kíváncsi leszek. Azt hiszem ez maradt az egyetlen elérhetõ opció. Kénytelen leszek kipróbálni.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Fenébe,bár ilyenre úgyse pazaroltam volna :-D

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Ha itthon csak nagymama féle házipálikát találok,az is jó hozzá?:D

Hát, nálam nem vált be, én is házi pálesszel estem neki, aztán áttöröltem szárazra, és utána alig fogott a fék... majd kipróbálom tiszta alkohollal, sztem az faca lesz :)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Ha itthon csak nagymama féle házipálikát találok,az is jó hozzá?:D

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Én már rászoktam hogy 2 hetente végigtörlöm denaturált szeszes papirtörlõvel a tárcsákat. Mindig jön le róla látható kosz, és fékhatásban is nagyon érezni.
Tisztitani kell, itt nem érvényes a "ne fürgyé' le!" elv... :D

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Nekem elöl van 180-as közel 2 éve (a hátsó 160-as), de lassan a vas-szén állapotábra összes szövetszerkezeti átmenete és szinei megjelennek rajta...:)..igaz nem kímélem.
http://crescent.uw.h...e/P1090995_.jpg
SLX lett kinézve következõnek. Elõre komplett szett, hátra viszont nem szívesen adnék ki 35-40 ezret, mikor szinte úgyis alig használom, viszont hülyén nézne ki a kormányon egy SLX meg egy Auriga fékkar...
Olyat vajon lehet, hogy a hátsóból csak a fékkart cserélem ki?

Na, egy sorstárs :P

A Tektro Auriga Comp tárcsája egyszerûen gázos, elöl még elmegy, de nekem ott is színezõdik, hátul viszont megsült, felhólyagosodott, pedig hátul is 180-as van. Egyelõre én azt próbálom, mint költségkímélõ megoldás, hogy nem a Comp, hanem a Pro tárcsáját rendeltem hozzá... meglátjuk. Szétcseszte a fékpofát is, de azt nem cserélik, mondván kopó alkatrész... Ha ez is felhólyagosodik egy keményebb lejtõzés után, akkor nemtom, talán egy jobb BBB fékpofa szett, ha az sem, akkor új fék...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
prof: ha olajos a tárcsád az nem azt jelenti hogy csöpögni kell rajta az olajnak. ha kézzel (tisztának tûnõ kézzel) végigtaperolod a tárcsát, a kezeden levõ természetes zsírtól is érezhetõen csökken a fékerõ. fújd le féktisztítóval a tárcsát, vedd ki a betéteket és csiszold le addig amíg nem látszódik a fékpofa anyaga (a bekopott részt kell lecsiszolni róla). aztán mehet a bekoptatás újból, ami kb annyi hogy városban fékezgetsz, meg kb pár normális méretû lejtõ (mondjuk aszfalton remeteszõlõs és hûvösvölgy közt, 2-szer legurulsz rajta és fékezel pár nagyot). ennyitõl már lényegesen jobbnak kell lennie. még 2-3 ilyen kis "lejtõzés" és már porrá is verte a bb7-et fékerõben és adagolhatóságban. (ja s elõtte állítsd be rendesen a féket, miután beraktad a kereket a helyére, és meghúztad a gyorszárakat) a fék beállítását nem részletezném, mert szénné lett tárgyalva.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A BBB, és az A2Z szinteres és gyantás betétet is gyárt a Hayes Stroker fékekhez - mindegyik modellhez.
Én most kapok szinteres BBB-t a Juicy-hoz. Majd megosztom a véleményem, hogy milyen a gyárihoz képest.:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
öööö önbeállós valóban, de neked kell úgy belõni a nyerget hogy középen legyen a tárcsa és párhuzamos legyen a tárcsával, ergó a pofa egész felülete érintkezzen a tárcsával....az önbeállós téma arra vonatkozik, h a fék a fékpofa kopását magától kompenzálja......nem állítja be magát

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Este végignéztem nem olajos sehol, nem ereszt. Beállítva nem tudom hogy lehet rosszul, hiszentudtommal a hidrós magát állítja be. Nagyon megbízható szervízes rakta amúgy fel. Mellékesen neki is ez van, csak fehér. De, ha véletlenül ferde, vagy bármi lenne, már úgy kopot volna a betét hozzá, tehát 3000 kilcsi után már úgy is jó lenne, mert nem lett hozzányúlva. Szerintem csak én vagyok elégedetlen, mert nem ehhez szoktam.

Néhány empirikus teszt után majd meglátjuk. Amúgy a BB7 nekem is fogott, és pont ahhoz viszonyítom. Ahhoz képest kevés.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
szerintem a kolegának van valami nagyon elbaltázott módon beállítva, vagy olajos a tárcsa, esetleg más betegségre gondolok. engem a bb5 185-ös roundagon tárcsával szinte bárhol megfog a 80 kilómmal. szerintem csak beállítás és megfelelõ tisztaság kérdése az egész (persze sz@rból nem lehet várat építeni, mint pl olcsó mechanikus fékek), de a strokernek azért illene fognia.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem azért nem fog az mert fémes....nekem egyszer volt csak félfémes meg gyantás a többi mind fémes...mind fogott

a stroker-é is fog nagyon jól...igaz én Slx tárcsákkal használom

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
szerintem inkább tisztogasd meg rendesen a fékbetéteket, meg a tárcsát, és próbáld meg újra bekoptatni. mire ideér az új betét, lesz egy jó féked és legalább van tartalék betét.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Hehe, tényleg, még jó, hogy beírtam a keresõbe, hogy "stroker fékbetét", csak nem vettem ki a pipát a raktárontól. Akkor jön a várakozás, hogy legyen, meg a telefon, hogy fonhatom-e a hajam amíg ideér, vagy még modjuk ebben a hónapban megvehetõ.

Amúgy a Chainreaction-on láttam, hogy van 2, csak gondoltam ide nem hoztak. :P

Bár ha jobban megnézem, a nincs, meg a van de nincs eredménye ugyan az :D
Nade optimistán, mostantól szerencsém lesz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

http://www.xfactorne...mekek&nyelv=hun

Ez a forgalmazó oldala. Nincs két gyári betétje.

bocs de akárhogy nézem 2 fajta van

az egy dolog hogy az egyik van csak momentán raktéron

1.
http://www.xfactorne...zleten=0&kezd=0

2.

http://www.xfactorne...zleten=0&kezd=0
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való