Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

Sztem hagyjátok. Többen írtuk már , hogy jók a bbb betétek, nemcsak ránézésre hanem tapasztalatok alapján , de ha valakinek az számít mi van ráírva akkor úgysem vesz soha bbb betétet.

Kicsit OFF!
Nem is szándékozom BBB-t venni, de ezzel kezdtem, és pont a tapasztalat alapján. Volt már minõsíthetetlen cuccom tõlük. Rengeteg kiegészítõjüknek irreális ára van. Túltömjénezik magukat, a minõségük pedig átlagos. Tény, hogy van ami olcsó, de azért, mert itthon ez az eladható.
Jagwire, és Kool Stop is megbízható volt, csak valszeg az olcsóbb kinyomta a piacról. A magyar meg hamarabb megveszi az 1000-el olcsóbb betétet. Az itteni piac pedig kicsi. Leginkább ezért sem kell BBB, õket is okolom miatta!
Van aki megeszi, amit elé raknak, én szeretem eldönteni, hogy mit veszek a pénzemért. A BBB-tõl pedig nem jó a gyomromnak.

És nem tetszik, hogy itthon a nagyon beszûkült a kerékpárpiac. Mindenhol ugyan azt a pár cuccot árulják.

A BBB kiad ingyen egy Display-t a boltokba, és teleteszi cuccokkal. A boltosnak megéri kinthagyni, és fizet, ha elad. A többi cuccot pedig meg kell vennie rögtön, nem éri meg berendelni. ezért van, hogy ott a BBB fal, amikor bemész, és ezért fogsz ilyet venni, mert ez van és ezt tolják az arcodba. Marketing!
Ezért venném, amivel már van tapasztalatom, de nincs az ilyenek miatt, mert megszûntek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azért kipróbálnám az Ashima S.O.S. betétjét:D

Én meg az airotorból egy 160/140es párost.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Fibrax, Clarks, Ashima ugyanaz a kategoria mint a BBB es az A2Z. :)

Azért kipróbálnám az Ashima S.O.S. betétjét:D

Sziasztok,

Tudom, láma kérdés, de ez van :D

Végre van új tárcsám meg hozzá új betét is (fém-kerámia), de mocskosul nem fog. Ez természetes, összekopnak és akkor ihajj?

Nagyon gondolkodom egyébként, hogy ezt a retek Tektro Auriga Comp fékemet hátul lecserélem (elöl tök jó) kinéztem egy Hope X2-t, valakinek van vele tapasztalata?

Kösziii

Egyrészt az X2 új fék, másrészt nincs hazai forgalmazója, így komoly tapasztalatokat ne várj!

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok,

Tudom, láma kérdés, de ez van :D

Végre van új tárcsám meg hozzá új betét is (fém-kerámia), de mocskosul nem fog. Ez természetes, összekopnak és akkor ihajj?

Nagyon gondolkodom egyébként, hogy ezt a retek Tektro Auriga Comp fékemet hátul lecserélem (elöl tök jó) kinéztem egy Hope X2-t, valakinek van vele tapasztalata?

Kösziii

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Sztem hagyjátok. Többen írtuk már , hogy jók a bbb betétek, nemcsak ránézésre hanem tapasztalatok alapján , de ha valakinek az számít mi van ráírva akkor úgysem vesz soha bbb betétet.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Spoti: ebben pedig 3000 kilcsi van, és még nem volt olyan, hogy "összekopott volna".

Maggi: Mikor kiugrik eléd 2 õz, miközben te 50-60-al jössz le, és csak cibálod a féket, mert a fékerõ nem elég határozott, akkor te fogsz arcon megállni, csak egy adag õzgerincben :D Az pedig nem a süti lesz :D

Szerintem a fék a legfontosabb biztonsági eszköz egy gépen. Ha azt uralod, uralhatod a bringát, ha gebasz van. Utána jön csak a bukó és barátai, de ha jó a féked, nem kell használnod azokat. Ha ez a láncszem hiányzik, akkor BUKÓ.

Darálni pedig a betét keménysége miatt darál. Fém a fémen, nagy lukú tárcsán. Szerintem logikus, nem kell elhibázott beállításban keresni a problémát.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Fibrax, Clarks, Ashima ugyanaz a kategoria mint a BBB es az A2Z. :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A lényeg, hogy milyen betétet vegyek, a nem szinteres BBB és A2Z barátain kívül, mert számomra nem számít egyik sem minõségnek, a legtöbb oldalon pedig mást nem lehet kapni.

Nem igazán értem, mi bajod van az említett márkákkal. Fõleg úgy, hogy egyáltalán nem lepõdnék meg, ha ugyanazon cég gyártaná akár az említett után gyártott, akár a gyári betéteket is.

Online topikban be lehet társulni valakihez/valakikhez, és akkor lehet rendelni külföldrõl EBC, Goddridge, Fibrax, Clarks, IXS, Swisstop, stb. márkákból

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jobb az ha satuzik. mert akkor van benne tartalek. te meg a kiskezeddel annyit adsz neki amennyit az adott helyzet epp megkivan. nyilvan nem mindig akarsz arcra allni, de ha sosem blokkol a kerek az azt erzest kelti hogy a fek valamiert nem mukodik rendesen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
spoti: az enyémeket 1km alatt összekoptattam....

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

A probléma igen röviden, és velõsen:

Nem satuzik a fék! Ellenben nagyon hangosan darálja a tárcsát.

Lehet már mondták, és nem ez a probláma, de azért megosztom én is a véleményem veled.

Sztem az a baja h még nem kopott össze a tárcsa és a fékbetét.
Nekem is sokáig ez volt a gondom, h nem fogott a fék megfelelõen és ilyen daráló hang jött. Pár száz km és tök jó lett.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
és miért kell satuznia? 50-rõl arcon szeretsz megállni ?

amugy meg ha darál akkor vmi szarul van beállítva....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én meg erre mondtam, hogy az A2Z és a BBB nagyon jól fognak és ugyanazok, mint a félfémes hayes.

A sebesség mindent megold.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Naa, ez az, ezt mondtam én is, hogy a szinteres betét nem fog satuzni, és éppen ezért kéne más. Erre jött, hogy szar a fékem, pedig én is azt vártam, hogy más betéttel fogni fog. Én is így gondoltam.

A lényeg, hogy milyen betétet vegyek, a nem szinteres BBB és A2Z barátain kívül, mert számomra nem számít egyik sem minõségnek, a legtöbb oldalon pedig mást nem lehet kapni.

Szerencsére kaptam egy privit egy kedves kollégától, akinek szintén volt hasonló problémája, és állítólag van aki megint hozza a Kool Stopot.

Kaptam is egy linket, holnap pedig telefonálok is nekik.
http://www.bringarazs.hu/indexx.html

Mellékesen pedig nem hiszem el, hogy ez másnál nem tûnt fel. Akinek mondtam, rögtön a fejébe vertem a szöget, és rájött, hogy ugyan fékez a Strokerja, de nem tud satuzni, ha kell, akkor sem. Lehet, ez nem kell mindenkinek, de nekem fontos, mert vannak olyan szituk, amikor kell.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Szinteres fékbetét nem feltétlenül fog satuzni, másrészt érdemes megtekinteni, hogy a villa és a váz tárcsafék rögzítõ szemeinek megmunkálása milyen (tiszta, egységes e a felület vagy festett, esetleg festék maradványos), mert ez is jelentõs mértékben meg tudja változtatni a fék hatékonyságát. Érdemes továbbá tárcsafék tisztító szerrel lekezelni a féktárcsát, valamint finom csiszolópapírral átmenni párszor a betéteken (természetesen utána javasolt megtisztítani azokat is a csiszolás maradványaitól, és az egyéb szennyezõdésektõl).

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

prof: akkor nem értem mi a probléma

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Melyik fékemet tartsam meg(és fõleg miért)?Speci endurora menne 180mm tárcsákkal.2009 Saint vagy Hope M6 TI?Mondjuk tárcsám egyikhez sincs,csak a Hope-hoz nagypizza:/

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
prof: akkor nem értem mi a probléma

többiek: ne pazaroljátok azt a drága pálinkát butaságokra, inkább vegyetek féktisztítót, vagy tiszta alkoholt. az is majdnem olyan árban van mint egy jó házi pálinka. a pálinka meg akkor jó ha nem fog a fék... :D

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
pali kj: Azért ennyire nem vagyok amatõr, nem tegnap kezdtem. Tudom hogyan kell a fékkel bánni, és nem szoktam se tapizni, se nyalogatni a tárcsát. Pár fékpofát elkoptattam már.

Valeria Victrix: A BBB betét eredményességére viszont kíváncsi leszek. Azt hiszem ez maradt az egyetlen elérhetõ opció. Kénytelen leszek kipróbálni.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Fenébe,bár ilyenre úgyse pazaroltam volna :-D