Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Köszi!
Kénytelen leszek magam gyártani "bleed kit"-et, mert bõ 1deci fékfolyadék két nyamvadt fecskendõvel és némi csõvel nekem nem ér meg 10e-t...
Fecskendõ nem nagy összeg, csõ sem, csatlakozóra már van ötletem, menetvágóm van, negyed liter fékfolyadék pedig még Motorexbõl is alig több, mint 2eFt.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Avid Bleed Kit-hez mennyi olajat adnak? 1dl-t?

Kicsit több, 120 ml vagyis 1,2 dl :)

Feltöltött kép

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Avid Bleed Kit-hez mennyi olajat adnak? 1dl-t?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

A BBB kiad ingyen egy Display-t a boltokba, és teleteszi cuccokkal. A boltosnak megéri kinthagyni, és fizet, ha elad. A többi cuccot pedig meg kell vennie rögtön, nem éri meg berendelni.

ezt ugye nem gondolod komolyan?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
prof: nem értem minek kell ennyit csámcsogni a sz@ron (bocs de már kezdek kicsit ideges lenni). vegyél ebc-t vagy félfémes gyárit, vagy amit bevesz a marketingmentes úri gyomrod. hátha attól jobban fog. mint ahogy olvashatod itt a fórumon sokan használnak bbb-t nagy megelégedéssel, szóval azzal nincs gond (nyugi nekem nem fizet a bbb, én se szeretem de ha gyorsan kell valami akkor az is megteszi). és többen használnak ilyen féket többek közt dh-ra is és nem panaszkodnak. az õzek meg nem olyan hülyék hogy megálljanak elõtted, inkább csak átfutnak, mert õk se szeretnek bringással az oldalukban mászkálni. bukót meg hordj, mert ha 50-60-nál esetleg belekeveredsz egy vízmosásba, vagy egyébbe akkor húzhatod a fékedet...
innentõl ON vagyok
bocs de ez már kikívánkozott belõlem.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
prof:
ezerszer ki lett már tárgyalva!
ha nem tetszik akkor megveszed külföldrõl,kb. ennyi.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Én Shimano fékben használok évek óta BBB pofákat.Amikor még újak a pofák,botrányosan nem fog a fék.Aztán rohamosan javul a fékteljesítmény.Még szerencse,hogy lehet kapni,mert ugye mindenhol "ezt tolják az orcámba".Én nem vágyom egzotikus alkatrészekre,ideológia nélkül használom a BBB-t.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

Sztem hagyjátok. Többen írtuk már , hogy jók a bbb betétek, nemcsak ránézésre hanem tapasztalatok alapján , de ha valakinek az számít mi van ráírva akkor úgysem vesz soha bbb betétet.

Kicsit OFF!
Nem is szándékozom BBB-t venni, de ezzel kezdtem, és pont a tapasztalat alapján. Volt már minõsíthetetlen cuccom tõlük. Rengeteg kiegészítõjüknek irreális ára van. Túltömjénezik magukat, a minõségük pedig átlagos. Tény, hogy van ami olcsó, de azért, mert itthon ez az eladható.
Jagwire, és Kool Stop is megbízható volt, csak valszeg az olcsóbb kinyomta a piacról. A magyar meg hamarabb megveszi az 1000-el olcsóbb betétet. Az itteni piac pedig kicsi. Leginkább ezért sem kell BBB, õket is okolom miatta!
Van aki megeszi, amit elé raknak, én szeretem eldönteni, hogy mit veszek a pénzemért. A BBB-tõl pedig nem jó a gyomromnak.

És nem tetszik, hogy itthon a nagyon beszûkült a kerékpárpiac. Mindenhol ugyan azt a pár cuccot árulják.

A BBB kiad ingyen egy Display-t a boltokba, és teleteszi cuccokkal. A boltosnak megéri kinthagyni, és fizet, ha elad. A többi cuccot pedig meg kell vennie rögtön, nem éri meg berendelni. ezért van, hogy ott a BBB fal, amikor bemész, és ezért fogsz ilyet venni, mert ez van és ezt tolják az arcodba. Marketing!
Ezért venném, amivel már van tapasztalatom, de nincs az ilyenek miatt, mert megszûntek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azért kipróbálnám az Ashima S.O.S. betétjét:D

Én meg az airotorból egy 160/140es párost.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Fibrax, Clarks, Ashima ugyanaz a kategoria mint a BBB es az A2Z. :)

Azért kipróbálnám az Ashima S.O.S. betétjét:D

Sziasztok,

Tudom, láma kérdés, de ez van :D

Végre van új tárcsám meg hozzá új betét is (fém-kerámia), de mocskosul nem fog. Ez természetes, összekopnak és akkor ihajj?

Nagyon gondolkodom egyébként, hogy ezt a retek Tektro Auriga Comp fékemet hátul lecserélem (elöl tök jó) kinéztem egy Hope X2-t, valakinek van vele tapasztalata?

Kösziii

Egyrészt az X2 új fék, másrészt nincs hazai forgalmazója, így komoly tapasztalatokat ne várj!

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok,

Tudom, láma kérdés, de ez van :D

Végre van új tárcsám meg hozzá új betét is (fém-kerámia), de mocskosul nem fog. Ez természetes, összekopnak és akkor ihajj?

Nagyon gondolkodom egyébként, hogy ezt a retek Tektro Auriga Comp fékemet hátul lecserélem (elöl tök jó) kinéztem egy Hope X2-t, valakinek van vele tapasztalata?

Kösziii

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Sztem hagyjátok. Többen írtuk már , hogy jók a bbb betétek, nemcsak ránézésre hanem tapasztalatok alapján , de ha valakinek az számít mi van ráírva akkor úgysem vesz soha bbb betétet.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Spoti: ebben pedig 3000 kilcsi van, és még nem volt olyan, hogy "összekopott volna".

Maggi: Mikor kiugrik eléd 2 õz, miközben te 50-60-al jössz le, és csak cibálod a féket, mert a fékerõ nem elég határozott, akkor te fogsz arcon megállni, csak egy adag õzgerincben :D Az pedig nem a süti lesz :D

Szerintem a fék a legfontosabb biztonsági eszköz egy gépen. Ha azt uralod, uralhatod a bringát, ha gebasz van. Utána jön csak a bukó és barátai, de ha jó a féked, nem kell használnod azokat. Ha ez a láncszem hiányzik, akkor BUKÓ.

Darálni pedig a betét keménysége miatt darál. Fém a fémen, nagy lukú tárcsán. Szerintem logikus, nem kell elhibázott beállításban keresni a problémát.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Fibrax, Clarks, Ashima ugyanaz a kategoria mint a BBB es az A2Z. :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A lényeg, hogy milyen betétet vegyek, a nem szinteres BBB és A2Z barátain kívül, mert számomra nem számít egyik sem minõségnek, a legtöbb oldalon pedig mást nem lehet kapni.

Nem igazán értem, mi bajod van az említett márkákkal. Fõleg úgy, hogy egyáltalán nem lepõdnék meg, ha ugyanazon cég gyártaná akár az említett után gyártott, akár a gyári betéteket is.

Online topikban be lehet társulni valakihez/valakikhez, és akkor lehet rendelni külföldrõl EBC, Goddridge, Fibrax, Clarks, IXS, Swisstop, stb. márkákból

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jobb az ha satuzik. mert akkor van benne tartalek. te meg a kiskezeddel annyit adsz neki amennyit az adott helyzet epp megkivan. nyilvan nem mindig akarsz arcra allni, de ha sosem blokkol a kerek az azt erzest kelti hogy a fek valamiert nem mukodik rendesen.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
spoti: az enyémeket 1km alatt összekoptattam....

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

A probléma igen röviden, és velõsen:

Nem satuzik a fék! Ellenben nagyon hangosan darálja a tárcsát.

Lehet már mondták, és nem ez a probláma, de azért megosztom én is a véleményem veled.

Sztem az a baja h még nem kopott össze a tárcsa és a fékbetét.
Nekem is sokáig ez volt a gondom, h nem fogott a fék megfelelõen és ilyen daráló hang jött. Pár száz km és tök jó lett.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
és miért kell satuznia? 50-rõl arcon szeretsz megállni ?

amugy meg ha darál akkor vmi szarul van beállítva....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én meg erre mondtam, hogy az A2Z és a BBB nagyon jól fognak és ugyanazok, mint a félfémes hayes.

A sebesség mindent megold.