Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ez így van.
részemrõl ejtve a téma.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
pffff..... a semmirol beszeltek szorgosan jo sok hulyeseget.

----

FÁJVÓ

----

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
A régibetéttel nem is 1x, de akkor is mikor, barna volt az egész, ugyan úgy fogott... Egy kicsit hallatta a hangát a kis kavicsok miatt, de ugyan úgy fogott...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ha belegondolsz akkor elsõfék használatakor részben tehermentesül a hátsó kerék, ezért könnyebb ott blokkolni a kereket, ami ugye nem fékezés. víz akkor kerülhet a tárcsádra, amikor szakad az esõ, vagy felveri az elõtted levõ. amúgy ha szinteres betétet használsz az vizesen is ugyanúgy fog mint szárazon. nem igaz hogy senkinek se volt még sáros a tárcsája.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Pénteken esõben voltam Jávorkúton slickel és a fékhatással nem is volt probléma, ugyan úgy fogott mint szárazon... Csak a hátsó gumi csúszkált... Mikor egy kicsit erõsebben húztam az elsõt :) De az nem :) Pedig egy kõnehéz Kenda 26x1.95-ös a slick készlet...
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
biztos nem használtok elég puha keverékû és jól tisztuló gumit. az tény hogy a sár kevésbé tapad mint az aszfalt, de elvégre aszfalton is kell fékezni néha.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Esõben azért eleve mindegyik kicsit rosszabbul fog, de a tárcsa nag zuhéban sem lesz nagyon vizes, elég gyorsan szárad is; és amit kezdõ tárcsafékesként pár bukásközeli élménnyel tanultam csak meg, hogy ilyenkor nem a feltétlen a fék, hanem a gumi/talaj kapcsolat szokott a gyenge pont lenni (blokkoló elsõkerékkel csúszás, véfékes beidegzõdés után a bb7 rögtön fogott kis erõre is én meg szembejövõ/autós fele csúsztam párszor)...
Szerintem nem az a(z 1) fordulat számít hanem hogy általában jóval csúszósabb a talaj/kõ/aszfalt ilyenkor, így gyk alig venni észre.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a sole alapjan tenyleg nem kellene komolyabb kovetkezteteseket levonni a markaval kapcsolatban. az egy nagyon gagyi valami. Regen, amig csak egy fele feket csinaltak, nem volt igazi alternativaja. talan csak a hope.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
azok szarok is votlak :)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Hátez 2bõl 2 :) Én is a stroker felé hajlok (mivel pár évvel újabb konstrukció), de a hayes eddigi fékjeitõl, amit próbáltam (sole, hfx-9) nem voltam elájulva.

De meggyõztetek, stroker lesz :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
stroker...nekem az van--szeretem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Üdv!

Gyors kérdés:
Avid juicy 5 vagy hayes stroker trail?
árban ugyanott vannak, cél normál maraton felhasználás 90 kilós riderrel, 160-185 tárcsákkal.

hm?

sztem a stroker trail jobb fék, én biztos azt választanám (nem csak olvastam és gondolom , próbáltam mind 2-t :))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Üdv!

Gyors kérdés:
Avid juicy 5 vagy hayes stroker trail?
árban ugyanott vannak, cél normál maraton felhasználás 90 kilós riderrel, 160-185 tárcsákkal.

hm?

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
BR-M485-ös hidraulikus fékeim vannak és aligátor betétet használok SM-RT53-mas tárcsákkal, a teló az egy Rock Shox Dart 3 Poplock, ami eladó...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
én nem azt mondtam hogy olyan mint egy v fék esõben. 2-3 fordulat (de még 1 is) elég sok ha egy normális féktávot nézünk. simán elszállsz ha nem készülsz fel a plusz fékútra. nekem a 2-3 fordulat az kb a teljes fékút ha kanyar elõtt lassítok.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
esõben kb egy fordulat alatt szárad meg a tárcsa, és ha sokat fékezel (azaz felmelegszik a tárcsa) akkor még annyi sem kell, mert elpárolog az a kis viz is, ami véletlenül odatéved.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
hulyeseg, hogy a mugyantas pofa nem fog esoben. ugyanugy fog, mint a femes, csak gyorsabban kopik, ennyi.

----

FÁJVÓ

----

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts

95 kg vagyok és elöl 180-as, hátul 160-as tárcsáim vannak, elég??? Vagy 203/180 kombó kellene???

Tökéletes, fõleg ha megmondod milyen fékkel használod ami nem utolsó szempont de az sem mind1 milyen a fékbetét, a tárcsa, a bovden, a bovdenház,a fékkarok a villa ............. szóval kicsit bõvebben.

Egyébként ha esõben mész fékezel és nem fogna a tárcsafék, 2-3 fordulat a tárcsának leszedi a vizet és újra fog.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
95 kg vagyok és elöl 180-as, hátul 160-as tárcsáim vannak, elég??? Vagy 203/180 kombó kellene???

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ha nem sütöd meg akkor a sima fém-szinter bárhol, bármikor megfog, csak legyen tapadása a guminak. megsütni itthoni körülmények közt nem lehet, max ha bénán fékezel. persze ehhez az is kell hogy a súlyodnak megfelelõ méretû tárcsát használj.