Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hayes V5, az kérem 150mm-es. Valamelyik oldal azt írta. Akkor marad Formula?

Mi van királyfi? Hiszel a mesékben?

Egyébként Hope is létezik 140mm-s méretben.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hayes V5, az kérem 150mm-es. Valamelyik oldal azt írta. Akkor marad Formula?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja bocs, az arakat nem vagom :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

formula esetleg

Avid is van itthon, de a hayes 3ezerpárszáz forintos árához képest méregdrága.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
formula esetleg
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

140mm-es tárcsát keresek. Hayes-t találtam, Ashima-ról hallottam.

Valami még? Olcsóság a lényeg, minõség annyira nem, mert hátra menne dörtbringára.

Természetesen 6 csavaros.

A hayes a legolcsóbb.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
140mm-es tárcsát keresek. Hayes-t találtam, Ashima-ról hallottam.

Valami még? Olcsóság a lényeg, minõség annyira nem, mert hátra menne dörtbringára.

Természetesen 6 csavaros.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Gaboca1 !
Neked azért kopik a fékpofa, mert te egy lúzer vagy, és fékezel.:D Ezt fogadd el, én is elfogadtam, ugyanis a v-fék topicban is volt szó a fékpofa kopásról és én ott már megkaptam ezt a "kezdõk fékeznek, a profik nem - ergo, nekik a pofa sem kopik" dolgot. Ezt fenntartásokkal egyébként de többé-kevésbé el is fogadom.
Szóval, ezt fogadd el és holnap vegyél egy garnitúra fékpofát.:)

Kikérem magamnak a lúzer jelzõt! Én buzie vagyok, legalább is Cedric Garcia szerint, mert használom a féket!Feltöltött kép Mondjuk hozzá képesat ha megnézem a filmjeit...
Azért ajánlatokat nem kérek, köszönöm!Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem is volt olyan szinteres ami hamar elkopott, ugy hívták hogy BBB

de pl most a strokerben olyan betonkemény...nem akar nagyon kopni, csak a hátsóban de abban sztem másfajtát raktak a buzik...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás
Gaboca1 !
Neked azért kopik a fékpofa, mert te egy lúzer vagy, és fékezel.:D Ezt fogadd el, én is elfogadtam, ugyanis a v-fék topicban is volt szó a fékpofa kopásról és én ott már megkaptam ezt a "kezdõk fékeznek, a profik nem - ergo, nekik a pofa sem kopik" dolgot. Ezt fenntartásokkal egyébként de többé-kevésbé el is fogadom.
Szóval, ezt fogadd el és holnap vegyél egy garnitúra fékpofát.:)
Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nem kekeckedni akarok, de mit csinálsz azzal a fékkel? Szinteres fékbetét élettartama nálam egy/másfél év, és nem bringázok keveset (mellesleg nálam mindig szezon van, ergo se sártól, se hótól nem féltem a gépet). Mindez így volt/van Avid Juicy 7, Hayes HFX MAG és Shimano Saint (800-s széria) esetében.

Leginkább használom!Feltöltött kép Négyezer kilométer futásteljesítmény után számomra teljesen renden van a betét csere, ledolgozták az árukat, 94 kilót+bicó súlyát munkás dolog megfogni!Feltöltött kép

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Avid J3-as fékem van, ma a túra során elkezdett nyekegni a hátsó tárcsám, megnéztem a jobb oldali fékpofához hozzáér, nem középen fut a tárcsa. hogy tudom beállítani, hogy ne érjen neki?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Igen.

Nem kekeckedni akarok, de mit csinálsz azzal a fékkel? Szinteres fékbetét élettartama nálam egy/másfél év, és nem bringázok keveset (mellesleg nálam mindig szezon van, ergo se sártól, se hótól nem féltem a gépet). Mindez így volt/van Avid Juicy 7, Hayes HFX MAG és Shimano Saint (800-s széria) esetében.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
megesik néha, fékezz kevesebbet....:P

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ezt most úgy kell érteni, hogy idén, a Szilvás Marci elõtt szinteres betét került a fékedbe, amit másfél hete kellett cserélni?

Igen.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szilvás elõtt cseréltem át szinteresre és kábé másfél hete kellett betétet cserélni.

Ezt most úgy kell érteni, hogy idén, a Szilvás Marci elõtt szinteres betét került a fékedbe, amit másfél hete kellett cserélni?

tompikaster

tompikaster

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi a gyors válaszokat.
Ha ez a rezgés -abban a szûk tartományban- nem okoz komoly problémát, akkor kicsit még marad ez a tárcsa, mondjuk pár hétig, aztán cserélem egy..mire is?:) Mit érdemes vennem hozzá, ami nem rezeg így és jó az ár/érték aránya?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

F(fékezõ)= μ * F(nyomó)
ahol a μ a súrlódási együttható, ami elsõsorban az anyagi minõségtõl függ

A fékezés során a mozgási energia alakul át hõvé.

A felszabaduló hõ függ a fékezõ erõtõl, meg, hogy az mennyi ideig (ill. milyen távon hat):

Q=F(fékezõ)*féktáv, így

Q=F(nyomó)*μ*féktáv

A 'μ' az, ami ismeretlen, így nem lehet általánosságban arról beszélni, hogy mekkora hõ keletkezik adott mértékû fékezéskor.

Értem, köszönöm.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Annyiban tudsz segíteni, hogy pl X súrlódáshoz mindig Y keletkezõ hõ tartozik (hõelvezetéssel nem számolva)?

F(fékezõ)= μ * F(nyomó)
ahol a μ a súrlódási együttható, ami elsõsorban az anyagi minõségtõl függ

A fékezés során a mozgási energia alakul át hõvé.

A felszabaduló hõ függ a fékezõ erõtõl, meg, hogy az mennyi ideig (ill. milyen távon hat):

Q=F(fékezõ)*féktáv, így

Q=F(nyomó)*μ*féktáv

A 'μ' az, ami ismeretlen, így nem lehet általánosságban arról beszélni, hogy mekkora hõ keletkezik adott mértékû fékezéskor.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok,

- normális dolog az,h egy bizonyos sebességnél (kb. 23-25km/h) cincog és rezeg az elsõ tárcsa? Alatta, felette semmi.

Természetes a hayes tárcsáknál. Más márkájú tárcsa megoldja ezt a problémát.